31 maaliskuuta 2016

virallisesti kaksikymmentäkaksivuotias

Mun syntymäpäivä on  maaliskuun lopussa, eikä huhtikuun lähestyessä kyseinen juhlapäivä ollut tänäkään vuonna tulematta. Se on hyvä aika juhlia vanhenemista, talvi alkaa väistyä ja kevät saapuu keinahdellen, ja joinain vuosina pääsiäinen sattuu olemaan samoihin aikoihin. Saa ihan luvan kanssa ostaa narsisseja, koristaa kotia pajunkissoilla ja ripotella ylisöpöjä tipupörröjä ympäri kämppää.


Tänä vuonna mun synttäreitä vietettiin jo paria päivää etuajassa. Tarjosin kyläilemään tulleelle perheelleni juustokakkua, josta tulee tosi kesäinen fiilis, pinkkejä poppareita ja kahvia. Oli kiva kokoontua porukalla pitkästä aikaa meille, ja plussaa oli, että mun oma vuorotyöläiseni sattui olemaan vapaalla sen päivän. Vieraat toivat mukanaan Pandora-korun palasen, rahaa, karkkia ja leffalippuja, kaikkea, mitä kaksikymmentäkaksivuotias tarvitsee.


Virallisena päivänä rakas kaappasi mut mukaansa Amarilloon ja vietettiin hiljaiseloa kotona. Sain Juhalta aktiivisuusrannekkeen (jonka Juha kävi palauttamassa ja osti tilalle sykettä mittaavan yksilön yhden päivän testikäytön jälkeen). Toivon kovasti, että se saisi aikaan kunnon buustin kuntoiluharrastukselleni. Se on ollut yksi syy, miksi olen aktiivisuusrannekkeen ostoa salaa miettinyt. On kummaa, miten toinen voikaan kaikki salaiset toiveet tulkita niin kovin hyvin.

25 maaliskuuta 2016

Ihanaa pääsiäistä!Ihanaa pääsiäistä! Viime yönä nukkuminen lykkääntyi kaverin valmistujaisjuhlien takia ja rakas tuli vasta aamulla töistä, joten nukkumaan käytiin käytännössä vasta seitsemältä aamulla. Meillä on ollut hidas, myöhäinen aamu, joka enteilee myös hidasta loppupäivää. Joskus tällaiset suunnittelemattomat päivät ovat tärkeitä ja aion kerrankin nauttia aikatauluttomuudesta ♥

24 maaliskuuta 2016

Turun käsityömessut


Käytiin Sinin kanssa taas käsityömessuilla, mutta tällä kertaa päädyttiin tutustumaan Turun käsityömessutarjontaan! Voin sanoa, että tuntui mukavalta mennä kerrankin Turkuun ilman opiskeluvelvoitetta ja aika meni ihan siivillä hyvässä seurassa. 


Oli kivaa nähdä, millä tavalla Turun messut erosivat meille tutuiksi käyneistä Tampereen messuista. Messukeskus oli huomattavasti pienempi ja paikalla oli huomattavasti vähemmän myyjiä, mutta se tietenkin tarkoitti myös sitä, että ihmisiä ylipäänsä oli paljon vähemmän kuin Tampereella. Eli eteenpäin pääsi ilman kyynärpäiden käyttöä ja puotien tarjottavia pääsi katsomaan lähempää.

Rakastuin muuten noihin Coruun silikonikoruihin, ja suunnittelen ehkä tilaavani rannekorun Coruun verkkokaupasta, jossa kuulemma ei ole postituskuluja. Aika huippua!


Ihana päivä! Jatkettiin päivää Myllyssä, syötiin hyvin ja vietettiin aikaa. Kiitos ihanasta reissusta!

02 maaliskuuta 2016

"mitä ostaa poikaystävälle synttärilahjaksi?"

Miehet. Ja lahjontaa vaativat juhlat. Ne aiheuttavat naiselle jos toisellekin päänvaivaa. Oli kyseessä joulu, syntymäpäivä tai vaikka vuosipäivä. Joka vuosi ollaan samassa tilanteessa, pää lyö tyhjää kaupan hyllyjen välissä ja katsot sitä samaa sukka- tai bokseripakettia kuin viime vuonnakin.

Mulla on aina ollut vaikeuksia keksiä, mitä Juha voisi toivoa. Herralta itseltään kun ei saa puristettua mitään vinkkiä. Vähän kuitenkin armahdan itseäni ajattelemalla, että tuskin se itsekään tietää, mitä haluaa. Musta vaikuttaa siltä, että miehet ja naiset ovat tosi erilaisia, mitä tulee lahjoihin (ainkin jos meitä kahta verrataan). Naiset haluavat paljon kaikkea, ehkä vähän turhaakin krääsää (tunnustan), kun taas miehet toivovat saavansa vähän tarpeellista ja laadukasta käyttötavaraa. Tai näin mun kokemukseni ovat osoittaneet.


Turhautuneena ja ilman mitään käsitystä siitä, mitä voisin rakkaalleni hankkia alennuin jopa kirjoittamaan googlehakuun "mitä ostaa poikaystävälle synttäripäivälahjaksi". Löysin naurettavan määrän keskustelupalstoja, joilla epätoivoiset vaimot, kihlatut ja tyttöystävät tuskailivat kaikki saman ongelman äärellä, eikä keneltäkään tuntunut löytyvän kunnon ratkaisua.

Eli mikä neuvoksi? En ole huomannut kuluneen vuoden ajan painaa jokaista pientä "tollanen vois olla kiva" -lausahdusta mieleeni, joten etsin apua Youtubesta. Ja löysin etsimäni, lahjainspiraatiota miehelle ihan oikeasti kannattaa hakea TÄÄLTÄ!

Ihan täydellinen löytö, mies kertoo miesnäkökulman siitä, mitä mies oikeasti voisi haluta. Ei mitään desperate housewiveseja kaakattamassa boksereista tai sukista. Vaikka Juha ei innostuisi välttämättä kirjallisuudesta tai rannekellosta, kanavan ylläpitäjä kertoi hyviä vinkkejä esimerkiksi teknologiaan ja työkaluihin liittyen. Ja kanavalta löytyy muutenkin hyviä videoita, jotka käsittelevät lahjoja ylipäänsä erilaisille ihmistyypeille.


Mitä mä siis päädyin hankkimaan? Leivoin lupaamani suklaakakun, josta on puhuttu jo pidemmän aikaa, ostin elämäni ensimmäisen, astetta fiinimmän vodkapullon Alkosta (koska myyjä sitä kovasti suositteli, en itse olisi moista osannut ostaa) ja radiokuulosuojaimet, rukka kun omansa aikoja sitten onnistui rikkomaan. Lisäksi hieroin Juhan selkää. En halunnut mitään turhaa roinaa, jota esimerkiksi jouluna ostin, vaan jotain, mikä tulisi käyttöön.

Tietenkin olisi ollut ihanaa keksiä jokin elämyslahja, vaikka lahjakortti Flowparkkiin, mutta ehkä niitä on fiksumpi miettiä, kun molemmat ollaan aikataulujen äärellä ja mietitään yhteisten vapaiden ohjelmaa.