31 joulukuuta 2015

hyvää uutta vuotta 2016 ♥


Tässä teille vilkaisu Kööpenhaminan Tivolin ilotulitukseen josta saimme nauttia parikin iltaa Juhan kanssa. Tänään palaudumme jet lagistä, puramme matkalaukkuja ja juhlistamme alkavaa vuotta ♥ Joten vallan ihanaa ja turvallista uutta vuotta 2016!

25 joulukuuta 2015

JOULU ♥
Tämä pirulainen vaikeutti mun joulukalenteripäivityksiä ja sai mut hiukan ärtymään ajatellessa lähestyvää Kööpenhaminan reissua. Eli mun rakastaman Samsung NX2000:n objektiivi sanoutui yllättäen irti valmistumispäivänä, ja arjen ja juhlan kuvaaminen jäi lähes täysin. Siitä syystä mun valmistumiskahvittelustakaan jäänyt yhtäkään julkaisukelpoista kuvaa. 


Mutta, jouluaatto saapui, ja mä opettelin jälleen käyttämään digipokkariani. (Illalla, keskiyön tienoilla löysin kuintenkin Juhan paketista vanhan kamerani pikkusiskon, joka pelasti koko viiden päivän matkan ja ehkäpä bloggausintoni säilymisen!) Aatto oli ihana, näin paljon mulle tärkeitä ihmisiä, söin tapani mukaan liikaa ja sain toinen toistaan upeampia  lahjoja, joita availlessa naamalle jämähti ikuinen hymy ♥


Ja tosiaan! Tämä päivä on kulunut pakatessa ja intoillessa uudesta, tutusta kamerasta. Lähdemme huomenna Kööpenhaminaan, (josta kertovan, tosi käytännöllisen matkaoppaan sain sekä Juhalta että parhaalta ystävältäni,) ja palaamme takaisin Suomeen uudenvuodenaatoksi. Tiedossa on kierros taianomaisessa Tivolissa, kevyttä shoppailua ja paikallisten nähtävyyksien kiertelyä.


Joten vallan ihanaa, hiukan myöhästynyttä joulua! Älä syö liikaa suklaata ja tavataan jälleen ensivuoden alussa. Instagramistani saattaa bongailla matkalla otettua todistusaineistoa viimeisistä eksymisistä, joten stay tuned.

20 joulukuuta 2015

OLEN VALMIS!

Valmistuminen. Se hämmentävä tilaisuus, jossa saat opiskelun päätteeksi ammattilaisen paperit käteesi ja surun, ilon ja hämmennyksen sekaisin tuntein mietit, että mitäs nyt sitten.
                                                                                 
Mä siis valmistuin perjantaina kuva-artesaaniksi Sataedusta. Aloitin syksyllä 2013 ja aiemman elämäni ja autoalan tutkinnon takia mun tutkintoni kestikin puoli vuotta vähemmän kuin yleensä. Onneksi en kuitenkaan ollut tilanteessa yksin, vaan myös Sini, josta on muodostunut tänä aikana mulle erittäin hyvä ystävä, valmistui samana päivänä.


Valitettavasti tähän ajanjaksoon en saanut mahdutettua pröystäileviä valmistujaispirskeitä, joista aloin unelmoimaan toisen vuoden aikana. Ei sukulaisten kahvitusta, kukkaseppelettä tai koivunoksia maitokannussa. Koulu oli niin hektistä ja suunnitelmat menivät ristiin, joten lykkään valmistumisjuhliani kevääseen ja kahvitin perjantaina ainoastaan perheeni. Keväällä saavat sitten muutkin sukulaiset  suklaakakkua ja kahvia.


Joten ei muuta kuin ihanaa joululomaa niille, jotka sitä viettävät, ja paljon onnea kaikille valmistuneille!

14 joulukuuta 2015

JOULUKUU day 13 - designia ja juoksevia jäniksiä Designtorilla


Käytiin tänään hyvän ystäväni Sinin kanssa Tampereen Tullikamarilla joulun Designtorilla. Oli kyllä hirveän inspiroiva ja rentouttava päivä! Upeaa designia, kartan selailua, luovaa keskustelua reppuselkäisiltä, vastavalmistuvilta kuva-artesaaneilta ja maukasta syötävää, voiko päivälle muuta toivoakaan?


Huikea päivä. Mun päivälle varattu sanavarastoni on kulunut tänään kyllä ihan loppuun, enkä tiedä muuta sanottavaa kuin

kiitos ♥

13 joulukuuta 2015

JOULUKUU DAY 11-12


Huippupäivä. Poikkesin katsastamassa Porin pikkuruisen Art and Design -tapastuman. Ja joulukonsertit on nyt pidetty ja olen kuoron osalta joululomalla. Laukun pohjalta löytyy konsertista saatu suklaalevy ja Satakunnan Kansa, jonka valmistuvien listassa komeilee mun oma nimeni. Oikein kirjoitettuna.

08 joulukuuta 2015

JOULUKUU day 8

Päivän sana; tyytyväisyys. Aamulla Juha sai yllätettyä, ja oli ostanut mulle aamuyön tunteina  aamupalaa. Croissanttia, suklaasuukon ja energiajuomaa.


Työpäivän jälkeen tapasin kahta ihanaa ystävää hyvän ruuan ääressä Martinassa. Ilta kului nopeasti, vatsa täyttyi ja sain vihdoin luovutettua ensimmäisen joululahjankin saajalleen. Olin enemmän kuin tyytyväinen.


Ja rakkaan siivoamaan kotiin on aina ihana päästä. Juha myös sai tänään (vihdoin ♥) lottovalonsa korjattua, ja se sopii meidän muutenkin retrohenkiseen kämppään. Huomatkaa pimeässä kököttävä sypressi, joka sai tänään osakseen hieman joulukoristeita. Se paikkaa joulukuusta, joka tulee sisälle hieman lähempänä joulua. 

05 joulukuuta 2015

JOULUKUU day 5 - pipareita ja tonttulepakoita

Tänään oli ihana päivä, joka käynnistyi kolmeäänisillä joululauluilla, joiden ulkoaopettelu on hieman huteralla pohjalla, kuten aina joulukonsertin lähestyessä. Kuorotreenien jälkeen lähdettiin sadetta uhmaten Juhnun kanssa shoppailemaan, ja löydettiin itsemme sattumalta Halpa Hallista juuri, kun siellä oli tarjolla mitä maistuvin jouluateria. Sen parempaa ajoitusta saa etsiä!


Jouluruokailu jatkui myös kotiin päästyä. Mä pyöräytin pakastetaikinasta meidän talouden ensimmäiset joulupiparit, kun Juha kyyristeli olohuoneessa ja kehiti nerokkaan tavan säilyttää halloweenlepakot joulun yli. Ei tollasia miehiä ole olemassakaan ♥


Tonttulepakoita ja pipareita. Unohtamatta tietenkään hieman menetettyjä hermoja imuroidessa ja moppaillessa. Mutta nyt on puhdas koti, ja huomenna ehkä avataan joulukoristelaatikot, jotka Juha ennen töihinlähtöään kiltisti toi ylös häkkivarastosta.

04 joulukuuta 2015

JOULUKUU day 4

Näin unta mummuvainaastani, joka juuri ennen hautajaisia (jonkin ihmeellisen balsamointiseremonian jälkeen, joka oli saanut hänet epämiellyttävän turvonneeksi) heräsi henkiin ja kauhistuksissaan yritti hätyytellä ihmisiä kauemmaksi ongenkoukulla uhaten. Se päättyi eriskummalliseen painimisotteeseen, jossa valtava ongenkoukku lävisti oman oikean käteni peukalon.


Mutta, tosiaan! Joulukuun neljäs päivä, herranen aika. Tasan kaksi viikkoa valmistumiseen. 18. päivä joulukuuta on syy, miksi mun stressitasoni ovat hyppineet, tavanomaisen levottomia unia on näkynyt normaalia enemmän ja osa harrastuksista on hieman jäänyt taka-alalle tänä syyslukukautena. Odotan kauhulla sitä päivää, koska silloin ehkä tajuaa, että tässä se nyt oli.

Muuten mun 4.12 on sujunut mukavasti. Aamulla päätin sateen takia tulla autolla töihin (best decision EVER) ja ilahduin kummallisesti siitä, että kerrankin auton ikkunoita ei tarvinnut skrapailla, ampaisin työpäivän päätteeksi kauppakeskus Puuvillaan hiukan joululahja- ja ruokaostoksille, jossa maistiaisia jakava hyväntuulinen täti-ihminen kysyi. onko tattoo chockerini oikeasti tatuoitu kaulalleni, ja vietin rennon illan porukoiden luona kortteja viimeistellen ja maailman menoa ihmetellen (koska oma kämppä oli niin surullisen tyhjä iltavuoron takia).


Miten sun joulukuu on lähtenyt käyntiin? Kuulutko niihin, jotka heti joulukuun eka päivä iskevät joululaulut soimaan ja koristelevat kämpän, vai ootko ihminen, joka tykkää jättää joulufiilstelyn lähemmäs joulua? Meillä joulua ei ihan vielä hirveästi näy, mutta piakkoin varmasti joulukoristeita alkaa meidänkin nurkkiin ilmaantua.

03 joulukuuta 2015

JOULUKUU day 3

Aamulla pohdiskelin kukkia, jotka ovat kököttäneet meidän olohuoneen pöydällä ties kuinka monta viikkoa. Mun äiti sanoi ne mulle antaessaan, että tehtävänä olisi pitää ne edes viikko elossa. Katso, äiti, ehkei mun viherpeukaloni olekaan ihan olematon!


Mun joulukuun kolmanteen päivään kuului pyöräilyä, hernekeittoa (joka ei mun lempiruokiini kuulu, mutta kerranhan tässä eletään ja olin kovin nälkäinen), ripaus Joomlaa ja työpäivän päätteeksi kotona odotti yhä vieläkin hengissä olevat kukat, joulutähden ripustusyritys ja ensimmäinen puolentoista tunnin salitreeni kahden kuukauden tauon jälkeen.

Ps; mä en ikinä varmaan raaski ottaa mun halloweenlepakkoja pois seiniltä.Ehkä ne saavat olla vielä joulun?

02 joulukuuta 2015

JOULUKUU day 2

Tänä aamuna, toinen joulukuuta, taas huomasin, kuinka paljon nautin nukkumisesta. Mä voisin nukkua valehtelematta kaksitoista tuntia yössä ja heräisin varmasti ilman mitään ongelmaa. Mun unirytmi on viime viikkoina juurtunut siihen terveelliseen kahdeksaan tuntiin yössä (ellei mun vuorotyöläisen yövuoroja lasketa, jotka saa aina mun pasmani sekaisin), mutta aamuisin mielellään kääntäisi kylkeä ja jatkaisi unia vielä muutaman tunnin. Mahdankohan olla ainoa?

Mutta ei hätää, heti kun saa ruhon ylös sängystä, maailma taas hymyilee. Mun joulukuun toiseen päivään kuului nukkumispohdintojen lisäksi täysjyväinen aamupalacroissant, mattamustat kynnet, haaveilua unohtuneesta joulukalenterisuklaasta, pyörällä kiiruhdettu työmatka, photoshop ja dreamweaver, kuoron yhteisharjoitukset ja pieni katsahdus tekovaiheessa oleviin joulukortteihin.


Mun tämän vuoden joulukorteissa toistuu eläinteema, koska olen jossain määrin kyllästynyt söpöihin enkeleihin ja kolmiomaisiin joulukuusiin. Kuitenkin, näitä kun tarpeeksi katselee, saattaa huomata, ettei monikaan niistä ole kovin jouluinen. Ehkä pienet mistelinoksat, lahjapaketit tai lumihiutaleet voisivat tuoda hiukan joulumieltä kuviin?

01 joulukuuta 2015

JOULUKUU!

Ihanaa joulukuuta, mörrimöykyt! Niin se vuosi on taas vierähtänyt loppusuoralleen, eikä tätä ajan kulua voi millään käsittää. Juurihan oli tammikuu, ja kauhea into nähdä, mitä vuoteen 2015 mahtuukaan. Mun joulukuun alkuun kuului Spotifyn joululaulut, jotka raikasivat töitä vauhdittamassa, suloinen Minion-suklaakalenteri ja tietenkin ensimmäisen joululahjan paketointi.


Miten sun joulukuu starttasi? Ajattelin, että voisin joulukuun kunniaksi vähän postailla jouluisia, arkisia kuvia ja juttuja useammin kuin yleensä, ehkä vähän joulukalenteri tyylillä. En kuitenkaan aio orjallisesti päättää, että tänä jouluna teen 24 DIY-nikkiä, vaan pikemminkin teen joulumerkintöjä, kun jotain julkaisukelpoista tallentuu kameraan.

Joten otahan mukava asento ja jää ihmeessä seuraamaan, mitä joulukuu tuo tullessaan ♡