21 joulukuuta 2014

joulukuun kipinöitä

Mitkä joulukuussa ovat insiroineet? Työntäytteinen kuukausi on pitänyt paljon kaikenlaisia projekteja ja töiden viimeistelyjä, ja joskus kiireessä on hankala pitää sitä mielenkiintoa yllä. Joskus omat projektit ja kiinnostuksen kohteet voivat oikeasti helpottaa työntekoa koulussa, kun saa vapaa-ajalla jotain muuta ajateltavaa.

Eli 1. Tekstuurit. Mä olen aina ihaillut niitä, jotka käyttävät töissään ja piirroksissaan erilaisia tekstuureja, enkä mä ole oikein ymmärtänyt niiden sielunelämää. Joulukuussa mä olen hiukan koittanut tutustua niiden käyttöön, ja luppaan ja vannon, että jonain päivänä mäkin osaan niitä käyttäää.

2. Vastavärit. Etenkin keltainen ja täydellisen violetti. Nämä jäivät tuskallisesta mutta voitokkaasta kouluprojektista päälle ja niitä bongaili joka puolella. Yllättäen myös omissa aiheeseen liittymättömissä sivuprojekteissa.

3. Tää oli yllättävä, nimittäin VINYYLI. Mä tuskailin joulukuun alussa pohdiskellen mitä antaisin ystäville joululahjaksi, ja yllättäen päädyin raivokkaasti askartelemaan vinyylistä erilaisia koruja. Maailman hankalin materiaali mutta ihan kiva ulkomuoto. Kierrätystä parhaimmillaan.

4. Sekä LOREM IPSUM että kokonaan pienillä kirjaimilla kirjoittaminen. Ilmeisesti tämä tyylii on hiukan poistunut muodista ja monesti näkee ainoastaan suuria kirjaimia, mutta odotan innolla että kyseinen tyyli palailee taas yleiseen käyttöön.

ja 5. LUMIHIUTALEET! Vaikka joulukuu on kulunut suurimmalta osalta harmaana ja märkänä, niin lumihiutaleiden käyttö töissä ja niiden askartelu paperista saa sen pienen joulutunnelman kohottamaan päätään. Ah, kuinka helppoa joskus onkaan huijata itseään talvisen fiiliksen luomisessa.

Mitkä just sua ovat inspanneet joulukuun aikana?

neljä yötä jouluun on


Etsin joulumieltä räntäisestä lätäköstä ja  piristystä energiajuomatölkistä. Radiossa kilkattavat kulkuset, kaduilla vilkkuvat värivalot, ja joulukinkkukin odottaa jääkaappissa, muttei tunnu ollenkaan siltä, että jouluaattoon on enää neljä yötä. Onneksi tänään vanhempien luona koristeltu joulukuusi hieman sai uskomaan, että mehän  ollaan jo joulukuun loppupuolella.

Kai se fiilis taas löytyy, kunhan vain saadaan joulukuusi omaankin kämppään. Ensimmäinen joulu omassa kodissa eikä porukoiden katon alla. Aika kutkuttava ajatus, vaikka kyllähän porukoilla tulee silti piipahdettua. Niiden kanssa vietetty aika tuo kuitenkin mieleen lapsuuden lumiset, naiivit joulut.

Eli hyvää joululomaa kaikki! Toivottavasti kaikilla on ihana ja lämpöinen joulu.

11 joulukuuta 2014

lights will quide you home - k a r v i a ♥

Tällä kertaa en TAHDO kääntää ja vääntää, en muokata ja säätää. En höpistä. en jaaritella, vaan antaa koruttomien, muokkaamattomien vilausten kertoa meidän viimeviikon reissusta. Valot ohjaavat sut kotiin. Vaikka kaamos on jo laskeutunut, saimme nauttia valohoidosta; auringonnousuista, -laskuista ja pikkukaupungin lampuista.

Puhumattakaan siitä, että erään käsityöpuodin nainen käski meidän poiketa useamminkin. Etenkin, koska "herra tuoksuu niin hyvältä".

Et vieläkään saanut mua pettymään, Karvia.