30 elokuuta 2015

Parhaat ruokapaikat Porissa

Käytiin toissapäivänä hyvän ystävän kanssa elokuvissa katsomassa uusi, aivan ihana animaatio Inside Out, ja suunnitelma oli testata elokuvan jälkeen Porissa hetki sitten auennut Blind Burger, jonka brändäys on vallan upea ja josta on kuulunut ainoastaan hyvää palautetta. Ja tietenkin ravintola lumosi liiankin pitkälle viedyn hipsterityylin ja maukkaan ruuan ansiosta.


Kotiutuessa ihanan illan jälkeen sitä ymmärsikin, että Porissa on todella vähän omaan makuun sopivia, viihtyisiä ravintoloita, saati sitten kahviloita. Jotkut paikat ovat liian suoraselkäisiä ja niissä käy liian hienoa väkeä. Tässä loppukesästä kuitenkin kahdesta paikasta on tullut tämän hetken kieltämättömät lempparit, mitä ruokaan tulee; Blind Burger ja Cafe Elba.


Eli jos joku eksyy Porin alueella jomman kumman edustalle, kannattaa oikeasti uskaltautua sisälle saakka. Itse tykkään äärettömästi molempien paikkojen fiiliksestä, ja Elbassa on parhaat juustokakut, joita olen kahviloista löytänyt. Ja Blind Burgerin hamppikset maistuvat ihan itse tehdyiltä. Se, jos jokin, on harvinaista.


Millaisia lempi- tai kantapaikkoja teillä on?

13 elokuuta 2015


Koulu on alkanut kiireisenä ja pikseleiden kanssa taistellen. Yhden päivän saimme kesälomalta palautumiseen ja heti toisena päivänä saatiinkin asiakastöitä. Tietenkin työskentelynopeus ja aikataulut ovat ihan opiskelijasta kiinni, ja musta itsestäni tuntuu että juuri tällaista alkuspurttia kaipasin laiskan kesän jälkeen. Tietenkin jonkin asteen perseily on aina ihan ookoo, ja hetken salakuuntelutuokio piristää kummasti töiden ohessa.


Välillä kuitenkin palaa mielessään kesälomaan ja sen viimeisiin päiviin, joista moni kului mökin seisahtuneessa ympäristössä. Aamulla oli saavutus päästä ylös ennen kymmentä ja hakea lehti mökkitien päässä odottavasta postilaatikosta. Kroksit olivat parhaat jalkineet mitä talosta löytyi, villasukat lämmittivät illalla varpaita ja joku muu tiskasi päivän aikana kertyneet tiskit.


Mutta niin, paluu arkeen tuntui mukavalta eikä ottanut ollenkaan niin paljon voimille kuin etukäteen ajatteli. Ensi viikolla varmasti saadaan rytmistä kiinni, jos tunteja vain ilmestyy tyhjänoloiseen lukujärjestykseen ennen maanantaita. Miten teidän lukuvuosi on startannut, ja miten te kulutitte viimeiset lomapäivänne?

03 elokuuta 2015

back to school ►

Vallan ihanaa maanantaipäivää kaikille! Viime viikot ovat vain vilahtaneet silmissä ja meidän luolassa on elelty hiukan hiljaiseloa, ainakin valokuvauksen ja bloggauksen suhteen. Meillä amiksilla ja peruskoululaisilla viimeinen lomaviikko on siis virallisesti pyörähtänyt käyntiin ja se luonnollisesti tarkoittaa, että koulun alkuun on enää muutama päivä aikaa. Itselläni alkaa viidestoista vuosi, jonka kulutan koulun penkillä, ja siitä johtuen uskallan väittää, että mulla on aika hyvät argumentit siitä, miten nämä viimeiset lomapäivät kannattaa kuluttaa.


Jumppaa aivot takaisin koulumodeen joillakin keskittymistä vaativilla tehtävillä. Lue, täytä ristikoita tai vaikka selaile koulukirjoja. Itselle on tänä kesänä muodostunut tavaksi sudokujen täyttely, ja se starttaa mukavasti päivän, kun joutuu hetkisen ponnistelemaan aivonystyröitään aamuvarhain.


Hanki koulutarvikkeita. Tätä parempaa tapaa saada fiilis kohilleen ennen koulun alkua ei olekaan. Uudet kivat vihot, kynät, tussit tai vaikka kouluvuosikalenteri saavat ihan oikeasti odottamaan, että niitä uusia tavaroita pääsee käyttämään. Mä olen kolunnut Tigeriä läpi muutamaan otteeseen, tykkään sen persoonallisista, hyviksi koetuista tuotteista jotka sopivat opiskelijan budjettiin. Kuvassa oleva vihko maksoi kaksi euroa, sen takakansi on paksumpaa pahvia ja tosi helppo tuunata, ja sain kourallisen uusia, hemmetin hyviä kuulakärkikyniä eurolla. Tykkään!

Lisäksi kesän viimeiset alennusmyynnit ovat vielä joissain liikkeissä käynnissä. Monista liikkeistä saa kivaa täytettä vaatekaappiin ihan pilkkahintaan, joten jos haluat kouluun uusia, erilaisia käyttövaatteita vielä ehtii.


Ja viimeiseksi vinkiksi ehkä kaikkein tärkein: Tee kaikkea, mitä et jostain syystä ole ehtinyt tai pystynyt tekemään kesän aikana. On tosi inhottavaa, kun koulun alkaessa täytyy harmitella, että olisipa tullut käytyä edes uimassa. Tässä on viikko aikaa, vielä ehtii polskia, tehdä minireissuja hieman suurempiin (tai pienempiin) kaupunkeihin tai katsella kesän hittileffoja. Mä olen viime viikkojen aikana kuluttanut naurettavan paljon aikaa mökillä nauttien auringosta ja heilutellen vanhempien kanssa kahvakuulaa. Ja tietenkin nukkunut lapsuudesta tutuissa nallelakanoissa.

Siinä oli mun parhaaksi näkemäni vinkit. Tietysti jos hifistelemään ruvetaan, voisin kertoa unirytmin tärkeydestä ja rutiineihin totuttelusta, mutta niihin en itsekään ikinä jaksa panostaa, ja päivärytmi menee kesän jälkeen ihan perseelleen ekan koulupäivän aikana.

Mitä vinkkejä sulla on koulun alkuun?