27 syyskuuta 2014

A u r o n g o n s ä t e i d e n t a n s s i a

Jotenkin on aina mukavampi herätä kipeänä kun auringonsäteet tanssahtelevat kaihtimien välistä ja liikuskelevat sohvan selkänojalla. Niitä ihaillessa ei edes harmita niin paljoa missata aamuharkat ja jäädä kotiin katsomaan edellispäivän Vain elämää -jaksoa.

22 syyskuuta 2014

• i n s p i r a a t i o t a •

Inspiraatio eli innoitus tarkoittaa etenkin tieteelliseen tai taiteelliseen työhön liittyvää innostusta

Aloitettua graafisen suunnittelun opinnot mä olen miettinyt paljon inspiraatiota ja sen hetkittäistä puutetta. Tietenkin pitkäaikaisen piirtämis- ja askarteluharrastusten aikana "art block"-käsite on tullut tutuksi, mutta ajatellessa, että mun tulevaisuuteni elanto saattaa olla kiinni siitä onko sitä fiilistä vai ei, oon ruvennut oikeasti pohtimaan juttuja eri kantilta.

Miten siis saada kiskottua itsestä se luovuus esiin silloinkin, kun ei oikein kiinnostaisi? Mun parhaat vinkkini ovat seuraavat:

1. Pidä tauko. Mene happihyppelylle. Nouse penkiltä, jaloittele, vaihda vaikkapa toimistotuoli jumppapalloon ja laita veri kiertämään. Ajatusten irrottaminen senhetkisestä tehtävästä virkistää ja hetkenkin paussi voi saada sen odottamattoman älynväläyksen ilmestymään.
2. Palkitse itsesi hyvästä työstä. Se, että olet vuodattanut sielusi töitä tehdessäsi on palkitsemisen arvoista. Juo teetä, katso lempi telkkarisarjaasi, osta suklaata tai vaikka tee jotakin, mihin sulla ei ole ollut aikaa pitkään aikaan.
3. Kilauta kaverille. Ystävien mielipiteet ja ajatukset ovat useimmiten kultaakin kalliimpia.

4. Aloita jokin sivuprojekti. Mulla on aina paljon projekteja meneillään ja se auttaa sen kanssa, että kiinnostus säilyy kun vaihtelee keskittymisen kohdetta silloin tällöin. On paljon mielekkäämää jatkaa Illustraattorin kanssa taistelua kun on kuluttanut edellisen iltapäivän synttärikorttia liimaillessa :)
5. Kuuntele musiikkia ja kirjoita ajatuksia paperille.

6. Ota valokuvia. Oli se sitten omasta pärstästä tai taiteellisia hifistelykuvia, kaikenlainen visuaalinen puuhailu tekee hyvää luovalle mielelle.
7. "Mä teen sen huomenna". Joskus, jos aikataulu antaa periksi, on hyvä lykätä hommia myöhemmälle. Se, että pusertaa hampaat irvessä hommia vaikkei olisikaan kiire ei välttämättä olekaan hyvä juttu. Ajan, joka kuluu tuskaisesti valittaen voisi kulua paljon paremmin tehden jotakin muuta hyödyllistä.

Ja

8. Pysy positiivisena. Haali ympärillesi ihmisiä, jotka eivät lytistä hyvää fiilistäsi, ja pidä mielessä, että oli se päivä kuinka huono tahansa, jollakulla muulla jossakin on VIELÄ huonompi päivä. Myrskyn jälkeen on poutasää, ja vaikkei olisikaan, ainakin pihalla on raikas, viileä ilma ja paljon lätäköitä joihin voi mennä kastelemaan tennarit.

12 syyskuuta 2014

Parasta just NYT


Mä olen virallisesti rakastunut Karviaan. Tästä ei enää onnellisemmaks saa. 
Tää on parasta just nyt ♥