27 marraskuuta 2013

Horros

JOULU alkaa hiljalleen valtaamaan alaa meidän pienessä, synkässä maailmassa. Joulukrääsää löytyy joka kaupasta, aamut alkaa olemaan niin viileitä, että kaipaisi villahousuja nahkapenkille istahtaessa ja saimme täällä lännessäkin jo tuntuvat maistiaiset siitä, että kyllähän se talvi on sieltä tulossa.


"Tulis jo kesä" on lennellyt jo suuntaan jos toiseenkin, mutta pakko kai se on myöntää, että tänä vuonna oma fiilis on se, että "tulis jo ne kunnon pakkaset ja loppuis nää pirun vesikelit".

Eikä tämä tietenkään ollenkaan liity mitenkään siihen, että uusi suloinen Volvoni on takaveto. <3

//Pssst: kolme päivää joulukuuhun.
Kai kaikilla on jo joulukalenteri?

17 marraskuuta 2013

Seikkailuja keittiössä


Ne, jotka mut tuntee, tietää, että mua ei kannata päästää keittiöön ilman valvontaa. Mun ruuanlaittotaitoni rajoittuu pikanuudelien keittämiseen ja ruuan mikrossa lämmittämiseen, eikä nekään aina ota onnistuakseen. 

Muutamaan kertaan olen syönyt vain osittain lämmennyttä einestä, ja nuudeleita on palanut pohjaan. Parhaimpina kertoina maustepussin sisältö ei ole oikein sekoittunut, saaden aikaan sen, että ainoastaan pohjimmaiset yksilöt ovat saaneet jotakin makua itseensä.

Ja sekin maku on niin voimakas, ettei niitä saa kurkusta alas ilman litraa juotavaa.

Nyt ilmaantui muutamia muuttujoita, joiden vuoksi mun on itse hoidettava ravinnonsaantini viikon ajan. Se ei ikinä ole ollut mulle ongelma, tottahan toki nyt näillä kemmaisilla aivotuksilla keittiön puolella on pärjännyt, enkä vielä tähän ikään ole koskaan kuollut nälkään vastaavassa tilanteessa, mutta yläasteen köksän tuntien opit ovat kuluneet mielestä jo parikin vuotta sitten ja aina silloin tällöin karma hyppää eteen ja purasee sua naamaan.

Olin käynyt jo eilen kaupassa ostelemassa pariksi päiväksi ruokavärkkejä, ja tänään aamutoimien jälkeen aloinkin sitten oikein todenteolla köksäämään. Ote ruuanlaittoon muistutti Master Chef -voittajan otteita, ja pannuun hyppäsi kanasuikaleiden lisäksi chiliä, hyllyn perältä löytynyttä sipulia, sitruunamehua ja ketsuppia, lisukkeeksi mä olin suunnitellut maukkaita, suussasulavia nuudeleita.


Eihän näitä nyt edes voi pilata, ajattelin kääriessäni hihojani ylemmäksi kaataessani kanat pannulle. Voi ironiaa.

Kana paloi pohjaan, chiliä tuli liikaa, sitruuna teki niistä palaneista lihan jäänteistä kitkeriä ja lähes syöntikelvottomia, ketsuppi sai koko komeuden tuntumaan kuvottavan tahmealta suussa ja nuudeleiden keitinaikahan on neljä, eikä kolme minuuttia.


Ehkäpä seuraavalla kerralla koitan toimia jonkun reseptin mukaan?

02 marraskuuta 2013

Glow jar

Aiemmin blogissani intoilin näistä uusista askarteluvillityksistä; pimeässä hohtavista purkeista jotka kulkee internetissä useimmiten nimellä "glow jar", ja tartuin tuumasta toimeen viileänä torstaiaamuna koulutuntien jälkeen.
Pitkien etsintöjen jälkeen löysin paikallisesta askarteluliike Vitriinistä [ http://www.askarteluliike.fi/tpl_site_05.asp?sua=1&lang=1&s=8 ] pimeässä hohtavan kalvomaalin, jolla useimmiten tehdään koristeita ikkunoihin, mutta se sopi tähänkin tarkoitukseen oikein hyvin. Fun&fancy kalvomaali maksoi hieman alle 10 euroa.

Kyseisen liikkeen hyllyiltä olisi löytynyt myös pimeässä hohtavaa hilettä sekä massaa, joka oli huomattava parannus verrattuna kaupungin muiden askarteluliikkeiden tarjontaan; mua katsottiin kuin mielipuolta ja mumistiin että kyllä meiltä pimeässähohtavia tarroja taitaa löytyä.

Maalipurkissa on eräänlainen suippo nokka, jonka avulla on helppo taiteilla kalvolle kuvia, mutta tähän tarkoitukseen parhaiten sopii aivan tavallinen kapea suti, sillä maali on saatava purkin sisäpuolelle.


Maali tarttuu helposti kiinni pintaan eikä sen kanssa tarvitse paljoa huolehtia valumisesta. Tein purkin sisäpuolelle pieniä pisteitä, mutta voisin veikata, että jälki olisi varmasti aivan yhtä hieno laikkapa viivojen tai "sydänkäyrän" kanssa.

Kuivuessaan maali muuttuu valkoisesta läpinäkyväksi, mikä oli aika mielenkiintoinen yllätys; purkki näyttää siltä kuin sinne olisi jäätynyt pieniä pisaroita. Hohtaakseen maali vaatii latausta auringonvalossa, ja todella pimeän tilan. Jos haluaa, että purkki toimii hämärässä, se on toteutettava väliaikaisemmalla tavalla hohtavien tikkujen avulla. Sääli vain, että harmaat päivät seuraavat toisiaan enkä ole saanut "ladattua" omaa purkkiani niin että saisin siitä kuvan pimeässä. No, mikäli sikäli aurinko viitsisi näyttäytyä tässä lähiaikoina lupaan, että otan kuvan, maksoi mitä maksoi.

Onko kellään muulla kokemuksia näistä, tai muita hyviä askarteluvinkkejä joita voisi toteuttaa pimeässähohtavalla maalilla?

ps: hyvää myöhästynyttä Halloweenia kaikille:)