16 joulukuuta 2018

30 kysymystä ja vastausta

Joulukuu on vyörynnyt omalla painollaan uhkaavasti puoleen väliin, eikä jouluun ole kuin reilu viikko aikaa. Mulla joulukuun alku on kulunut ladaten akkuja, hiukan sairastaen ja yrittäen löytää inspistä, hiukan huonolla menestyksellä. Siksi myös blogi on viettänyt hiljaiseloa, ja nyt taas yritän elvyttää sitä tämän haasteen avulla!

Olen nähnyt tämän haasteen kiertävän useammissakin blogeissa, ja vihdoin luin haastepostauksen oikein läpi ajatuksella, kun löysin sen ihanasta Mennen ja tullen -blogista. Haasteessa annetan 30 aihetta, joista saa sitten kertoa omalla tavallaan.

Tässä mun kolmekymmentä vastaustani:

Avioliittoja: Yksi! Meintiin Juhan kanssa naimisiin heinäkuussa, eli ollaan nyt elelty avioliitossa noin viisi kuukautta. On ollut kivaa!

Kihloissa: oltiin melkein neljä vuotta ennen naimisiinmenoa. Kihlauduttiin Kööpenhaminan Tivolissa 2014 halloweenin aikaan, joka oli Juhan järjestämä yllätysreissu. Meidän piti lähteä risteilylle Tallinnaan, mutta kyyti veikin meidät Helsinki-Vantaan lentokentälle. Voin sanoa, että äiti ei ole ollut ikinä musta niin huolissaan, kuin silloin, kun lähetin sille viestiä, että tultiinkin lentokentälle :D

Lapsia: Ei ole, eikä välttämättä edes hankita.

Lemmikkejä: mulla ei ole ikinä ollut. Mä olen aina pitänyt eläimistä, ja toivonut kissaa tai pientä koiraa, mutta lapsena vanhemmat eivät suostuneet lemmikin ottoon, ja tällä hetkellä inspiraatio ottaa lemmikki 30-neliöiseen yksiöön on aika olematon. Ehkä sitten, kun hankitaan vähän tilavampi asunto, hankitaan myös pieni pörröinen perheenjäsen!


Leikkauksia: Mun kaikki leikkaukseni keskittyvät mun suuhuni; viisurit leikattiin veks, ja mun alaikenet on muotoiltu uusiksi leikkauksen avulla. Muuten olen selvinnyt leikkauksitta.

Tatuointeja: Kolme! Pieni teksti käsivarressa, hand poked elementtilogo jalkapöydässä ja iso Cubone reisitatuointi! Maaliskuussa olisi tarkoitus täydentää mun tyhjempää jalkaani merkityksellisellä sinitiaisella ♥

Lävistyksiä: Korvissa aukinaisia (ehkä) neljä kappaletta. Yksi eläkkeelle siirtynyt, umpeutunut ja värjäytynyt rustolävistys, älkää missään nimessä ottako rustolävistyksiä lävistyspyssyllä. Nykyisin en juurikaan käytä korviksia, koska reijät ärtyvät helposti. Mä haluaisin kovasti ottaa septumin, mutta haluan pitää naamani lävistämättömänä työn takia. Onneksi feikkiseptumeita löytyy!

Muuttoja: Kolme. Asuin koko lapsuus- ja teini-ikäni samassa osoitteessa, ja muutin ensimmäistä kertaa, kun muutettiin Juhan kanssa yhteen. Asuttiin pari vuotta Porin kuudennessa osassa kosteusvaurioisessa vanhustentalossa, mutta kun se päätettiin purkaa, muutettiin meidän nykyiseen kotiin lapsuusmaisemien läheisyyteen.Ottanut lopputilin: En kertaakaan! Muutenkin mun työhistoria on melko lyhyt; olin yhtenä kesänä raskaalla autokorjaamolla kesätöissä, ja nykyisin olen Porissa pienessä media-alan firmassa graafisena suunnittelijana.

Ollut saaressa: Joskus lapsena vanhempien tutun mökillä. Ja joku vuosi soudettiin Juhan kanssa Ämmänsaarelle Karvialla. Saaressa olo on vähän häilyvä asia, nimittäin kun tavattiin Juhan kanssa, Juha asui Reposaaressa, joka on ihan törkeän iso saari meren äärellä. Ja Porin keskustassa on Kirjurinluoto, joka on myös periaatteessa saari. Lasketaanko niissäkin hilluminen?

Autosi: Lada Samara! Yritän ylläpitää punk-henkistä elämäntapaa, ja tietyllä tapaa tuollainen koruton metallihäkkyrä sopii siihen kuin nenä päähän. Yritän vähentää ajokilometrejäni ja kävellä tai pyöräillä mahdollisuuksien mukaan. Porissa välimatkat on kyllä niin pitkiä, että ihan kaikkialle ei pääse ilman autoa, etenkään, kun julkinen liikenne on todella paska.

Ollut lentokoneessa: Meidän Kööpenhaminan matkoilla, yhteensä lentoja on varmaankin ollut 8.

Onko joku itkenyt vuoksesi: Varmasti on, useampaan otteeseenkin, mä olen vähän liiankin suorapuheinen.Ollut rakastunut: Oon onnellisessa asemassa, sillä oon mun ensirakkauteni kanssa naimisissa ♥

Ollut ambulanssissa: Noup.

Luistellut: Joka talvi lapsena. Olin tosi hyvä luistelija, ja pysyin pystyssä, vaikka millaisia temppuja tein. Kun pysähdyin, kaaduin heti naamalleni, eikä kukaan halunnut olla mun vieressä peruskoulun luistelutuntien rivimuodostelmissa, kun saatoin vetää muut mukanani kumoon :D Nykyisin en juurikaan luistele huonon polveni takia.

Surffannut: En.

Ollut risteilyllä: Satunnaisia kertoja aikuisiällä, lapsena varmaan melkein vuosittain.

Ajanut moottoripyörällä: Joo! Täysikokoista moottoripyörää oon ajanut ehkä kerran, ja omistin oman kevytmoottoripyörän 16-vuotiaasta noin 20-vuotiaaksi asti! Mun kevari oli upea Daelim Daystar, jolle ei sitten kuitenkaan riittänyt ajokilometrejä niin paljoa, että sitä olisi ollut järkevää pitää. Nyt mulle riittää mopoilu, kun Juha osti kesällä meille yhteisen mopon.


Kuva vuodelta 2012

Ratsastanut hevosella: Lapsena istuin kerran hevosen selässä, kun sitä talutettiin. Muuten en ole hevosen selkään noussut, ne ovat pelottavan isoja eläimiä.

Lähes kuollut: Ei nyt mieleeni tule mitään hirveän läheltä-piti-tilannetta, mutta vauvana mun vauvapeittoni päälle tuli katonpalasia, kun kattoremontin takia vanhempien keittiön katto murtui. Oltiin vissiin just lähdetty, mutta jos oltaisiin oltu kotona, olisin varmaan jäänyt lohkareiden alle. En tiedä, miten siinä tilanteessa olisi sitten käynyt.

Ollut sairaalassa: Sairaala on tullut mulle tutuksi päivystyksen kautta. Siellä ollaan istuttu jonottamassa lukemattomia kertoja korvatulehduksien, revähtäneiden nivelien ja tikattavien haavojen takia. Oon aika kömpelö.

Suosikkihedelmä: Tää on vaikea, mutta ehkä kiivi? Nää on niin kausiluontoisia, nyt on klementtiinisato parhaimmillaan!

Aamu vai ilta: Iltapäivä. Aamuisin oon kärttyinen ja iltaisin uninen.

Lempiväri: Oranssi!Viimeisin puhelu: Juha osti mulle pikkujouluna uuden puhelimen, ja siihen ei ole tullut vielä puheluita. Eli en ihan oikeasti tiedä. Ehkä äiti on mulle viimeksi soittanut ja kutsunut mökille syömään ja maalaamaan?

Viimeisin viesti: Äiti kiitti maalausavusta ja lähetti musta ottamansa kuvan, jossa mun kaulahuiviin oli kiinnitettynä kolme semirealistista koristepunatulkkua. Nappasin ne mökiltä mukaan, kun ne ovat häiden jälkeen sinne unohtuneet, ja kun mun käsi oli niitä täynnä, äiti päätti kiinnittää ne mun uuteen, itsetehtyyn kaulahuiviin kotimatkan ajaksi. Näytin kuulemma ihan Yksin kotona -leffan pulunaiselta.

Kahvi vai tee: Tee! Mun lempiteepaketti on tällähetkellä Muumin KAIKKI HAUSKA ON HYVÄÄ VATSALLE -teepussivalikoima.

Kissa vai koira: Ehkä enemmän kuitenkin kissa, vaikka molemmista pidänkin.

Paras vuodenaika: Saako valita kaikki? Aina uuden vuodenajan alkaessa mä tuuletan ja ilmoitan kovaan ääneen, että WUUUU, mun lempivuodenaikani on saapunut! :D  Jos on pakko valita, valitsen syksyn, sillä se on ihanan mystinen ja värikäs vuodenaika.

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva oli lukea tätä! Päädyin myös vilkaisemaan postauksen tuosta teidän Kööpenhaminan reissusta, ja se kuulosti oikein ihanalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Toi Kööpenhaminakeissi tuntuu ihan muinaiselta, en itse edes uskaltanut postausta lukea, etten tulisi liian kriittiseksi :D

   Poista
 2. Olipas mukava lukea tämä. <3 Viimeisen kohdalla nyökyttelin ankarasti! Koska just näin!

  Ja sori, mutta Kirjurinluotoa ei lasketa. :D :D T. Raumalainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että joku muukin intoilee vuodenajoista, yleensä ihmiset vaan valittaa ja kitisee, kun kesä loppuu tai kun sataa lunta :D Ja kyllähän Kirvatsi vähän niinkuin lasketaan, onhan sekin saari, vaikkakin keinotekoinen :D

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥