22 maaliskuuta 2018

Handpoked tatskaa Tampereella

Mulla on ollut jo useamman vuoden mielessä hakkauttaa mun lempiyhtyeeni logo iholleni, ja nyt vihdoin sen tein. Florence and the Machine on ollut jo ensikosketuksesta asti mun ehdoton lempparini, ja minimalistinen logo näytti mun mielestä aina siltä, että se sopisi mun kroppaani koristamaan. Kun vielä selvittelin elementtisymbolien taustoja ja hoksasin niiden käänteismerkityksen, olin ihan myyty ajatukselle, ja päätin, että tosta tulee mun tatuointini.


Siis kattokaa nyt, miten tarkkaa jälkeä!

Tatuointia miettiessäni löysin Below Zero Tattoon Reetan profiilin Instagramista. Reetta tekee jonkin verran handpoked (= ilman tatuointikonetta tehtäviä) tatuointeja, ja valtaosassa hänen tekemistään tatuoinneissa on joko geometrinen kuvio tai luontoaihe. Tässä mun ideassani yhdistyi nämä molemmat, ja tiesin heti, että jos jollakulla teettäisin tuon tatuoinnin, se olisi juurikin Reetta. (Tämä postaus ei BTW ole missään nimessä sponsoroitu, vaan pidin saamastani tatuoinnista niin, että tahdon sen tekijää suositella.)

Ennen tatuointiaikaa olin kuullut vaikka minkälaisia urbaanilegendoja tuon metodin käyttämisestä, enkä oikein tiennyt, mitä odottaa. Tässä siis muutamia juttuja, joissa handpoked-tatuointi erosi normitatuoinnista;

♥ Ensinnäkin täytyy kertoa, että ilman konetta tehtävää tatuointia varten kannattaa varata paljon aikaa. Tämän kuvan tekeminen kesti noin puolitoista tuntia.

♥ Olin kuullut, että handpoked-tatskat sattuvat vähemmän kuin normitatuoinnit, ja mun kohdallani tämä piti kyllä paikkansa. Jalkapöytätatuoinnit on kuulemani mukaan todella kivuliaita, ja alussa kipu ei ollut millään tavalla epämiellyttävää. Tietenkin loppua kohden kipu alkoi pahentua, ja viimeisen vartin ajan kipukynnykseni oli aika äärirajoilla ja säpsähtelin, kun neula osui hermoon.

Veikkaisin, että koneen kanssa tehtynä tämä tatuointi olisi ottanut maksimissaan kolme varttia, mutta kipu olisi myös ollut sietämätöntä koko sen ajan, mitä tatuoiminen olisi kestänyt.♥ Tatuoinnin valmistumisen jälkeen jalka ei ollut yhtään kipeä. Kävelin ympäri Tampereen keskustaa  Turkooseja Unelmia -blogin Emilian seurassa, ja välillä jopa unohdin, että toinen jalkani oli vasta tatuoitu.

♥ Muutenkin parantaminen on ollut ihan naurettavan helppoa. Tatuointi ei ole kehittänyt itseensä ollenkaan rupea (!!!), ja vaikka tatuointiajasta on vasta tasan viikko kulunut, se tuntuu jo parantuneelta. Parantumisprosessin kutina alkoi pari päivää tatuoinnin ottamisen jälkeen ja jatkui eiliseen asti. Yhteensä tatuointi siis kutisi noin neljä päivää, kun taas reisitatuointini kutisi parikin viikkoa.

Toki jatkan tatuoinnin rasvaamista ja hoitamista vielä ensiviikon, ja välttelen saunomista ja uimista ainakin ensi viikon loppuun asti. Näiden kanssa ei voi olla liian varovainen.

Kaiken kaikkiaan mun handpoked-tatuointini oli ihan älyttömän hyvä kokemus, ja palaan kyllä Reetan asiakkaaksi, jos tulevaisuudessa keksin itselleni tatuoinnin, joka hänen tyylilleen sopii.

Mulla on nyt myös muuten Tattoo Goo -niminen rasva testissä. Ennen olen käyttänyt tatuointeihin sinistä Bepanthenia, ja täytyy sanoa, että toi Tattoo Goo on kivaa vaihtelua metsäisine tuoksuineen ♥

6 kommenttia:

  1. Florence and the machine on kyllä loistava yhtye. Hieno tatuointi.

    VastaaPoista
  2. Iso kiitos vielä ihanasta seurasta kaupungilla! Tuo sinun tatuointisi on kyllä todella upea :)

    VastaaPoista
  3. Mahtavan näköinen leima! :)

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥