27 joulukuuta 2018

2019 tahdon...

... tehdä vihdoin jotakin tälle mun jatkuvalle ilmastoahdistukselleni! Tänä vuonna aloitettiin energia- ja biojätteen lajittelu, kun saatiin meidän minimaaliseen keittiöön vihdoin järkevä roskienkeräysjärjestelmä. Ensi vuonna haluan keskittyä lisää kierrätykseen, lihan vähentämiseen, roskien lajitteluun, kasvisruokareseptien oppimiseen ja ilman autoa kulkemiseen.

... tehdä enemmän taidetta ja tatskasuunnitelmia...

... ja koostaa Instagramiin erillinen tili piirroksilleni! Tahdon, että mulla on koko ajan edustuskelpoinen taideportfolio, jonka voin lähettää tarvittaessa mun taiteestani kiinnostuneelle. Mun suurimpia unelmiani on kuvittaa satu- tai runokirja (tai tehdä itse julkaistava sarjakuvateos), ja uskon, että tämä vie mua vähän lähemmäksi sitä unelmaa!

... lukea enemmän. Koska let's face it, en ole aikoihin lukenut muuta kuin mangaa.... saada polveni kuntoon. 2018 kävelykykyä koettelevia vitsauksia oli joka kulman takana.

... opetella olemaan videolla luonnollisemmin.
 Mulla on ala-asteelta asti ollut videokamerakammo, ja olen aina vihannut sitä, miltä mun puheeni kuulostaa äänitallenteessa. Ensi vuonna aion totuttautua siihen, että videoin itseäni ja arkeani, ehkä alkuun Instagramin tarinoissa.

... matkustaa ensi kertaa Lappiin! Mökki on varattu, matkaseuralaiset (osittain) päätetty ja pakkauslista aloitettu ♥

... tehdä lisää itsetehtyjä vatteita. Aloitin tämän vuodenvaihteen pamauksella, ja tein itselleni villahousut! Eikä se ollut yhtään niin vaikeaa kuin aluksi ajattelin!... saunoa kuin en olisi ikinä saunonutkaan...

... ja opetella ainakin yhden perinteisen saunaloitsun!

... näyttää joka päivä siltä, että olen suoraan metsästä kömpinyt noitaolento. Ninjasoturityylini on yllättäen vaihtunut villapaitoihin, -sukkiin, sadetakkeihin ja noitakoruihin.

... viettää aikaa ystävien ja läheisten kanssa! ♥

Mitä sä tahdot tehdä tulevana vuotena?

10 kommenttia:

 1. Kivoja toiveita tulevalle vuodelle! Lukisin mieluusti tulevan vuoden aikana sun mietteitä tuosta ilmastoahdistuksesta muutenkin ja jutuista joita omassa arjessa teet asian eteen :) Meillä on jo pidempään lajiteltu roskat huolella ja nyt oon yrittänyt alkaa kiinnittää huomiota myös esim. kodin pesuaineiden valintaan ja muovin vähentämiseen. Syksyllä hypin riemusta, kun löydettiin vihdoin keittiöön biomuovista tehtyjä leikkuulautoja, jotka on siis hyvin pitkälti puuta. Meillä ei puolison ruoka-ainerajoitteiden takia ole voinut perinteisiä puisia leikkuulautoja käyttää, kun niitä ei ole saanut konepestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohon aiheeseen olisi kyllä kiva pureutua! Toki oon aika aloittelija, joten opittavaa riittää. Täytyy katsoa, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan! :)

   Poista
  2. Tämä aihe kiinnostaa muakin, vaikka itselle on aika itsestäänselvyys esim. lihaton ja nykyään myös täysin vegaaninen ruokavalio sekä asioiden kierrättäminen (muovia lukuunottamatta kun sille meidän taloyhtiössä ei ole kierrätysastiaa), niin ei sovi ehkä tuudittautua siihen että tekee jo riittävästi, vaan uudet ideat ja myös ajatukset jotka järisyttää hyvällä tavalla pienesti omaa arkea on aina tosi tervetulleita.

   Mä en osaa kamalasti ajatella alkavaa vuotta vielä, mutta kevään aikana mun on tarkoitus pyrkiä terveellisempään elämään, koska kesällä olisi edessä hormonihoidon aloittaminen, ja sitä varten pitäisi olla suht hyvässä kunnossa, tai ainakin paremmassa kuin nyt olen. Joten ehkä kevät on semmoista itseensä keskittymisen aikaa, ja siihen haluaisin osata panostaa. :)

   Poista
  3. Oonkin seuraillut sun kasvisruokailuja instassa, sulla on homma jotenkin tosi hyvin hanskassa! Mulla töitä on vielä paljon, ja luulen, että totaalivegaania musta ei ikinä tule, vaikka sekin on kyllä yksi unelma - usein kun tulee syötyä muiden kokkaamia ruokia ja oon huomannut, että kaikenlaiset erikoisruokavaliot hankaloittaa näitä kohtaamisia.

   Tsemppiä sun elämäntaparemontillesi! Ja muista olla kärsivällinen, pysyvät muutokset kehossa ja tavoissa ottavat enemmän aikaa kuin pikajippojen tekeminen :)

   Poista
  4. Mä oon ollut kasvissyöjä 13-vuotiaasta saakka, siksi voi siis vaikuttaa siltä että mulla on homma hanskassa, kun en ole muuta kuin kasvisruokaa ikinä edes oppinut kokkaamaan. :D Vegaaniksi siirtyminen on vielä mullekin uudehko juttu, mutta ei se ollut niin kamalan iso muutos sitten kuitenkaan pitkän kasvissyönnin jälkeen, eniten on ikävä aurajuustoa ja Fazerin sinistä, ei mitään ylitsepääsemätöntä siis.

   Ja kiitos tsempeistä. Mulla on ollut monta kertaa sellainen katkera olo että teen vaan nopeesti jotain jotta laihtuisin, koska en vaan voi odottaa hoitojen saamista kauempaa kuin on välttämätöntä, mutta nyt oon yrittänyt pyrkiä kuitenkin ajatukseen muutenkin hyvästä voinnista. On se välillä haastavaa silti.

   Poista
  5. Voin kuvitella! Tollainen salamannopea pikadieetti varmasti houkuttelee kaikkia, saati sitten kun on oikeasti tilanne, että tarvitsemansa hoidot on sen painonpudotuksen "palkkio". Täytyy vain yrittää pitää mielessä, että nopeasti pudotettu paino ei ikinä ole pysyvästi poissa, vaan se hitaasti saavutettu kevennys on oikeasti pysyvä :) Pikadieetti myös sekoittaa kehon aineenvaihdunnan ja hormoonituotannon, ne on molemmat asioita, joiden kustannuksella ei kannata leikkiä

   Poista
 2. Tsemppiä lihan vähentämiseen❤️ Se on helpompaa ku uskoiskaan! Jos kaipaat apua, ni listaa sun överifeivöritti safkoja, ni voin auttaa niiden tuunaamisessa kasvisversioiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Mun suurin ongelma lihatuotteiden jättämisessä on mukavuuden haluisuus ja kokkaustaidottomuus, ehkä tää tästä!

   Poista
 3. Multa saa hyviä vegaani ohjeita, millä pääset alkuun kohtuu hinnoilla ja helpoilla arkiruuilla!
  Meillähän kierrätetään _ihan kaikki_. Vaikka meidän pihalla on vain energia, kaatopaikkajäte ja komposti niin kaikki pienikin roska kierrätetään viemällä kaupungin sijoittamiin kierrätyspisteisiin. Pahvi, muovi, lasi, metalli, ongelmajäte.. Oman pihan kaatopaikkajäte pysyy tyhjänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Musta oli hauska huomata, miten isosti energiajätteen lajitelu vähensi sekajätettä, melkein kaikki meidän talouden roska tuntuu olevan energiaa! Toivottavati ensi vuoden lopussa sekajätettä ei tulisi enää ollenkaan :)

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥