20 joulukuuta 2018

Jouluinen rocky road - ultimaattinen viime hetken joululahja!Mä havahduin tämän vuoden joululahjoihin todella viime tingassa, ja vaikka muidenkin lahjojen hankinta meni vähän tiukille, halusin kehittää jonkin pienen muistamisen myös niille ystäville, joiden kanssa ei ole mitään isoa lahjaperinnettä. Inspiroiduin tähän supersöpöön rocky road -lahjaan ihanan Piian tekemästä rocky roadista, ja ajattelin kokeilla toteuttaa herkusta oman versioni joulun kunniaksi!Jouluinen rocky road

Ainesosat:
Maitosuklaata
Pipareita
Vihreitä kuulia
Minivaahtokarkkeja
Nonparelleja koristeluun

Ohje:
1. Pilko piparit ja leikkaa vihreät kuulat pienemmiksi paloiksi.
2. Sulata suklaa ja sekoita sen joukkoon piparit, vihreät kuulat ja vaahtokarkit.
3. Kaada avaraan, leivinpaperilla peitettyyn vuokaan ja ripottele pinnalle nonparelleja.
4. Nosta jääkaappiin ja anna jäähtyä niin kauan, että suklaa on kauttaaltaan kovettunut.
5. Leikkaa sopivankokoisiin paloihin.

Määrät kannattaa arvioida omien tarpeiden mukaan. Itse käytin kolme Fazerin suklaalevyä, ja täytteitä laitoin niin paljon, että nestemäistä suklaata ei jäänyt paljoa kulhon pohjalle ennen vuokaan kaatamista. Kuulia meni noin puoli paketillista, pipareita kymmenkunta ja minivaahtokarkkeja puolikas pussillinen. Kolmesta suklaalevystä riitti neljään-viiteen kahden patukan pakettiin. Vuokana mulla oli isokokoinen uunivuoka.Suklaat paketoin sellofaaniin, ja rumemmalle puolelle pakettia kiinnitin suuntaa-antavan sisällysluettelon. Mun mielestäni paketeista tuli tosi söpöjä, ja tekisin näitä ehdottomasti useamminkin!

Oletko sä tehnyt itse joululahjoja, ja jos olet, mitä?

2 kommenttia:

  1. Hei hyvä idea! Tämän voisi tehdä myös vegaanisena vaihtamalla maitosuklaan maidottomaan tummaan suklaaseen (esim. Panda) ja jättämällä vaahtokarkit pois (ja varmistamalla ettei nonparelleissa ole karmiinia jos niissä on punaista) ja valitsemalla vegaanisia pipareita (esim. Anna's pepperkakor). Rocky Road on niin hyvää, aion ehdottomasti hyödyntää tätä ideaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit ideasta! Mietin itsekin jos toteuttaisi tämän vegaanisena, mutta oon niin vähän ollut vegaanisuklaan kanssa tekemisissä, että ajattelin vetää varman päälle kun ei tullut omaan käyttöön. Täytyy koittaa jonain toisena kertana, kun innostuu näitä vaikka kahvipöytään tekemään! :)

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥