14 tammikuuta 2018

4 bodypositive-vaikuttajaa, joita kannattaa ehdottomasti seurata!

Dieettikulttuuri kukoistaa aina näin vuoden alussa, ja laihdutustuotteiden myyjät kiskovat miljardivoittoja, kun kertovat, miltä meidän pitäisi näyttää ja mitä meidän pitäisi syödä. Musta on viimeiset pari viikkoa tuntunut, että dieettivinkkejä, proteiinipatukoita ja kuntosalimainoksia on kaikkialla, ja lähestyvät häät saa mut melkein imaistua takaisin laihdutuksen petolliseen maailmaan.

Mä löydän valtavasti helpotusta siitä, että luon seuraamastani somesisällöstä mahdollisimman kehopositiivista. Kun valtaosa feedistä on kehopositiivista, pari hassua laihdutustuotemainosta siellä välissä ei niinkään haittaa. Muistan joskus lukeneeni, että miten se, mitä jokapäiväisessä arjessamme näemme, muokkaa laajalti omaa ajatusmaailmaamme ja kauneusihanteitamme. Tähän uskon täysin, sillä mitä enemmän olen alkanut seuraamaan kehopositiivisuusvaikuttajia ja muita "somejulkkiksia", jotka ovat lähempänä mun kokoluokkaani, sitä positiivisemmin suhtaudun omaan kehooni.

Joten, ilman sen pidempiä selityksiä, tässä teille neljä bodypositive-aktivistia, jotka ehdottomasti kannattaa lisätä seuraukseen:

♥ Megan Jayne Crabbe ♥


♥ Instagram
♥ Youtube

Megan on yksi ensimmäisiä bodypositive-vaikuttajia, joihin itse aikanaan törmäsin. Hän on avoimesti kertonut, miten syömishäiriöstä tervehtymisen jälkeen postattu lihonnut ennen/jälkeen-kuva sai ihmiset sekoamaan ja lähettämään hänelle raiskaus- ja tappouhkauksia. Todella rohkea ja esimerkillinen nainen!

Youtubesisältöä Megan ei ole kauaakaan tehnyt, ja käsittääkseni hän julkaisi ensimmäisen videonsa vasta kuukausi sitten. Siitä huolimatta hänellä on jo 11 000 seuraajaa Youtubessa, ja videot ovat todella hyvin tehtyjä. Youtubessa Megan pureutuu enemmän siihen, miten dieettiyritykset maksavat uutissisällön tutkimuksista ja muovaavat maailman kauneusihanteita. Alla olevassa videossa käsitellään just tätä!♥ Minnaleena Jaakkola ♥


♥ Youtube
♥ Instagram

Minnaleena on 25-vuotias, muotisuunnittelijaksi valmistunut lahtelainen. Minnaleena on yksi mun lemppari suomalainen bodypositive-vaikuttaja, joka ansaitsisi paljon suuremman näkyvyyden – Instassa hänellä on reilu viisisataa seuraajaa ja Youtubessa hiukan alle tuhat.

Instassa Minnaleena käsittelee enemmän meikkejä ja upeaa pluskoon tyyliään, ja Youtubessa taas puhuu yhteiskunnan asioista ja ylipainoisuudesta johtuvasta syrjinnästä enemmän. Suosittelen lämpimästi tutustumaan hänen kanaviinsa!♥ Frances Cannon ♥


♥ Instagram

Frances on aivan upea nainen, ja todella arvostettu taiteilija. Hän tekee mun estetiikkaan sopivaa, rohkeaa taidetta, joissa aiheet sopivat kehopositiivisuuden aihepiiriin. Lisäksi tietenkin Frances itse on huikea esimerkki kaikille oman kehonsa hyväksymisestä ja itseilmaisun monipuolisuudesta.

Arvostan gybällä!

♥ Fran Hayden ♥


♥ Instagram

Franin Instagram-päivityksissä pääpaino on kuvatekstillä, vaikka hänen julkaisemansa kuvatkin ovat todella positiivisia ja ihania. Lueskelen hänen tekstejään aina, kun hän jotakin postaa, ja ne jotenkin aina sopivat päivän fiilikseen. 

Fran kirjoittaa myös blogia, mutta totta puhuakseni vasta löysin sen, enkä ole hänen blogipostauksiinsa ehtinyt sen kummemmin syventyä. Mutta käykää ihmeessä tutustumassa Fran Haydenin instagramiin, ja jos hänen tekstinsä herättävät kiinnostuksesi, käy kurkkaamassa myös hänen bloginsa! Mäkin otan tavoitteeksi lähipäivinä tutustua siihen ja lukea joitakin hänen blogipostauksiaan.

Siinä tällä kaikki, jotka halusin tähän postaukseen ottaa mukaan. Seuraan näiden neljän lisäksi todella montaa kehopositiivisuusvaikuttajaa, joista moni on todella paljon alternatiivisempi kuin nämä tässä postauksessa esitellyt. Jos kiinnostusta riittää, voisin joskus linkata heitä blogiini enemmänkin. 

Onko sulla lemppari bodypositive-vaikuttajia, tai tunnistitko jonkun näistä?

8 kommenttia:

 1. Mulle oli näistä ennestään ainoastaan Megan tuttu, mun pitääkin käydä kurkkimassa nää muut läpi! Bodypositiivisuus pitäisi saada nostettua vähän isommin pinnalle maailmanlaajuisesti, koska tälläsiä some-persoonia tuntuu olevan ihan kamalan vaikea löytää, ellei tiiä tasan mistä etsiä.

  Mun omia lemppareitani ovat Tess Holliday ja Whitney Thore (jonka telkkarisarja pyörii Friillä aina satunnaisesti). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Tess ja Whitney on mullekin tuttuja! Katsoin joskus sitä Whitneyn ohjelmaakin satunnaisesti. Whitney on kyllä ihan super rohkea ja esimerkillinen tyyppi!

   Mun mielestä kehopositiivisuus ja erilaisten vartalotyyppien hyväksyminen pitäisi ottaa jopa osaksi peruskoulun opetussuunnitelmaa. Meillä ei ikinä koulussa puhuttu mitään lihavuudesta tai ylipainosta, ellei kyseessä ollut se, miten niistä päästään eroon. Se tietenkin johti kymmeniin kiusaamistilanteisiin, kun lapset ei ymmärtäneet, miksi jonkun keho oli erilainen kuin toisella. Maybe some day?

   Poista
 2. Harmi ettei ole niitä kauheesti, jotka auttais mua hyväksymään mun muodottoman/pikkupoika/pulkkanaru/luuviulukropan. Kurvikkaiden naisten bodypositive-postaukset aiheuttaa mussa kateutta, koska en koe olevani aito nainen heidän rinnalla. Olen ns. "Läpipasko" ja en vaan saa massaa itselleni kertymään (olen siis terve, ei ole kyse mistään laihuuden ihannoinnista). "Vain koirat kulkevat luiden perässä" ja "pitää olla jotain mistä ottaa kii" sattuu silloin, kun häpeää hoikkaa kroppaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hyvä, kun otit asian puheeksi! Tässä postauksessa listasin itselleni tärkeitä kehopositiivisuusvaikuttajia, ja koska olen itse reilu parikymmentä kiloa ylipainoinen, samaistun parhaiten pehmeämpiin naisvartaloihin.

   Kehopositiivisuus ei kuitenkaan onneksi ole ainoastaan ylipainoisten , valkoisten cisnaisten aate, vaan sen alle mahtuvat kaikki koosta, ihonväristä ja sukupuolesta riippumatta. Toki kehopositiivisuusvaikuttajia, jotka ovat ylipainoisia on enemmän kuin laihoja, ja se saattaa hyvinkin johtua kehopositiivisuuskommuunin negatiivisista ennakkoluuloista normaalisti "haluttavampaa" ja enemmän sosiaalisessa mediassa esiintyvää, laihempaa kehonmuotoa kohtaan. Tämä negatiivisuus on mun mielestäni todella vastenmielistä, ja skinnyshaming on ihan yhtä inhottava ja vahingoittava asia kuin fatshamingkin.

   Nykymaailmassa naisena eläminen on yleensäkin vaikeaa, ja toivon todella, että jonain päivänä ihmiset eivät määrittelisi naisen arvoa hänen viehättävyytensä mukaan. Siihen asti yritetään molemmat sinnitellä.

   Itse en seuraa hirveästi laihoja kehopositiivisuusvaikuttajia, mutta katsoin, löytäisinkö jonkinlaista skinnypositive-profiilia somesta. @Amalielee oli tähän hätään ainoa, jonka aihetta käsittelevän postauksen löysin, mutta siinäkin on periksiantamaton puuttuminen skinnyshaming-kulttuuriin:
   https://www.instagram.com/p/BZMVCfcnOfR/?taken-by=amalielee

   Toivottavasti yllä oleva postaus kolahtaa sun fiiliksiin ja siitä olisi edes hiukan apua. Kannattaa muistaa, että ulkonäkö on todella pieni osa sitä, millainen ihminen olet, naiseutta ei määrittele kehon muoto tai ominaisuudet millään tavalla, ja kannattaa oikeasti etsiä itseä muistuttavia esikuvia, vaikka he eivät ottaisikaan kantaa kehopositiivisuuteen.

   Kiitos kommentistasi, ja toivottavasti opit rakastamaan itseäsi just sellaisena, kuin olet ♥

   Poista
 3. Seuraan näitä kaikkia. Muita tosi hyviä on Michelle Elmanin instatilit ja Youtube- kanava. Ja Chooselifewarrior. Mää muuten ostin ton Meganin kirjanki! En oo vielä saanu ku vähä matkaa luettua. Ja aion ostaa Michelle Elmanin kirjan ku se tänä vuonna julkaistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Michelle Elman ilmaantuu jatkuvasti mun instan suositeltavien listaan, joten tunnistin heti kasvot, kun hänet googletin. Kävin kurkkaamassa hänen Youtube-videoitaan, ja on kyllä niin kivoja videoita, että taidan jäädä seuraamaan :) Chooselifwarrior taas oli mulle täysin tuntematon, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta! Kiitos näistä vinkeistä!

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥