02 tammikuuta 2018

HÄÄT 2018 - alternatiivisia sormusunelmia

2018 pyörähti käyntiin salakavalasti järkyttävän alaselkäkivun vauhdittamana. Eilinen, 1. tammikuuta, kului pitkälti lattialla maaten ja jalat kohti kattoa alaselkää pyöritellen, välillä kuumavesipullon päällä rullaten. Kattolamppu tuli tutuksi ihan uudesta perspektiivistä, ja mietin, että matto täytyisi tampata. Sitten se valkeni – mä menen tänä vuonna naimisiin!

Pienen epäuskon puuska vyörysi yli, ja kaikki tuntui hirveän todelliselta. Huhuilin keittiössä hääräävälle Juhalle, että tasan vuoden päästä ollaan oltu melkein puoli vuotta naimisissa. Niin absurdilta kuin koko touhu tuntuukin, meillä on kaikki häävalmistelut aika hyvällä mallilla. Ainoat isot päätökset, jotka on tekemättä, on ruoka, kutsujen design, vaatetus ja vihkisormukset – ne perkeleen vihkisormukset.

Vihkisormus tuntuu mun päässäni ihan yhtä isolta sitoutumiselta kuin avioliittokin. Pelkän kihlasormuksen kanssakin mun vatsaa väänsi jännitys siitä, kyllästyisinkö siihen alta aikayksikön, kun olen tällainen stereotypinen länsirannikon jahkailija. Kun mielessä käy, että olisi hyvä, että sormus miellyttäisi silmää ainakin > 5 vuotta, alkaa pakokauhu iskeä.

Puhumattakaan siitä, miten ne tahot, jotka myyvät sormuksia, joista pitäisin, ovat harmillisen harvassa.


1   /   2   /   3   /   4

Mitä enemmän tutustun sormusmyyjiin, sitä todennäköisemmältä alkaa tuntua, että suomalaisen valmistajan sormusta en tule löytämään. Pidän tietenkin silmäni auki viikolla 3, kun menen Love me do -messuille Helsinkiin, mutta veikkaan, että hirveän poikkeavia sormuksia ei ole esillä sielläkään. Valkokullalla ja timanteilla on iso kysyntä, tällaisille alternatiivisille luontosormuksille ei.

Koko päätösvaikeusasiaa ehkä vähän helpottaa se, että olen päättänyt, että haluan vihkisormuksen, jota en käytä kihlasormukseni kanssa. Mun kihlasormus on tuhti titaanirinkula, joka vaikeuttaa sopivan vastakappaleen löytämistä. Yksi mietinnänaihe vähemmän, kun ei tarvitse pohtia, mikä malli ja materiaali sopisi massiivisen Beat of love -sormukseni kylkeen.

Tietenkin helpointa olisi, jos marssisi paikalliselle Timanttiselle ja nappaisi sieltä kihlasormustani vastaavan kiekon. Kuitenkin musta tuntuu, että netissä on niin paljon enemmän vaihtoehtoja, että  tuleva vihkisormukseni tulee olemaan tilaustavaraa.


Sormus: TheGildedFish

Netistä tilaaminen kuumottaa todella paljon, koska sormusta ei voi etukäteen testata, ja sen materiaalista ei voi olla täysin varma. Olen kuullut paljon kauhutarinoita, joissa satoja euroja maksanut koru rikkoutui melkein saman tien tai aiheutti allergiaa.

Jos teillä on jotain kokemuksia netistä tilatuista, kalliimmista koruista, kertokaa ihmeessä omista kokemuksistanne kommenteissa.

Tällä hetkellä eniten viehättää;
Shop Dixi
Kalevala Koru
Etsy - SilveryLake
Etsy - TheGildedFish
HAWKHOUSE

Oletko sä perinteisten sormusten ystävä, vai tykkäätkö erikoisemmista sormuksista?

12 kommenttia:

 1. Hääsormuksen valinta kuulostaa ihan super vaikealta, vaikka ootkin kauniita vaihtoehtoja löytänyt paljon! Kuitenkin olisi kivaa, jos pystyisi olemaan semi varma siitä että sormus kestää käytössä eikä aiheuta haittaa. Olisi tylsää joutua vaihtamaan se, koska hääsormus nyt kuitenkin on erittäin tunnearvoinen esine. Mulla ei ainakaan olisi mitään hajua siitä, millaisen sormuksen itse tahtoisin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en yhtään tiennyt, millainen sormus olisi se mun unelmasormus, ennen kuin aloin oikeasti koluta nettiä läpi. Täytynee vähän selvittää, millainen palautus/vaihtomahdollisuus noissa nettikaupoissa on, ja lukea huolella kaikki arvostelut läpi. Onneksi nykyisin asiakkaiden arvosteluja on paljon, muuten kyllä jäisi haaveeksi netistä tilaaminen :D

   Poista
 2. - Mulla sormuksen valintaan meni palttiarallaa vartti xD. Tosin, halusin ihan tuiki tavallisen näköisen, koska olen luonteeltani suht vaatimaton. Tuo kyyneleen muotoinen sormus on aivan ihana! Onnea sormuksen metsästykseen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tsempistä! Ne perinteisemmätkin sormukset on tosi kauniita, hopeisina ja kelta/valko/ruusukultaisina, ja toisaalta toivon, että ne istuisivat omaankin tyyliin. Olen tällainen erikoisuudentavoittelija, niin saan kärsiä vaihtoehtojen puutetta kivijalkaliikkeiden valikoimassa :D

   Poista
 3. Tai jos on vähän enemmän massia käytössä niin konsultoi jotain pieniä korumuotoilijoita Suomessa? Esim. Höpealukki? Saa ainakin sitä mitä tilaa. Meidän, jotka ei halua perinteistä blingiä on ihan turha etsiä esim hopeakoruja mistään perus Timanttisilta, Kultajouselta tms. :( Ärsyttävää. Pahana nikkeliallergikkona mä en ees voi ottaa noita tilausriskejäkään kovin usein.
  Onnea kuitenkin etsintään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hopealukki tarkoitin. :D Näppishäröilijä tässä moi.

   Poista
  2. Hei, kiitos tästä! Ihan upeita koruja tuolla Hopealukin verkkokaupassa, täytyy tutustua oikein ajan kanssa :) Noita pieniä korumuotoilijoita on tosi vaikea löytää, kun ne hukkuvat isojen firmojen alle. Hirveän isoa sormusbudjettia mulla ei ole, en uskaltaisi montaa sataa euroa maksavaa sormusta edes käyttää, mutta tuollakin näyttäisi olevan ihan kohtuullisia hintoja. Täytynee pitää silmät auki vastaavien pienempien suunnittelijoiden varalta!

   Poista
 4. Hmm. Me ollaan kohta oltu vuosi kihloissa ja ei oo saatu hommattua sormuksia vieläkään. Mää tykkään aika yksinkertaisista sormuksista. En halua suuria ja erottuvia kiviä siihen, ku en tykkää ku takertuu hiuksiin ja vaatteisiin. Kaiverruksia ja muita saa kyllä olla. Kuhan se sormus on jotenkin selkeä ja kaunis. En vaan vieläkään tiiä, että miten ja millanen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin olisi varmasti pitkittynyt kihlasormuksen valinta, jos Juha ei olisi mulle sormusta ostanut valmiiksi. Tuo titaanikihlasormus on kyllä niin mun näköinen, mutta jotenkin neljän vuoden jälkeen kaipaa hiukan vaihtelua. Ehkä sitten joskus, kun vihkisormus alkaa tuntua nähdyltä, voisi palata joksikin aikaa tätä kihlasormusta käyttämään?

   Poista
 5. Mä en oo ees miettinyt tämmöstä, enkä kyllä mitään muutakaan häihin liittyvää - tosin en mä oo kyllä menossa naimisiinlaan. :D Mutta siis kun nuorempana mulla oli selkeät ideat kaikesta erikoisesta mitä haluaisin, sormuksista pukuun oli mietittynä kaikki... Nyt menisin naimisiin joka tapauksessa ns. miesten puku päällä ja haluisin luultavasti mahdollisimman yksinkertaisen sormuksen jossa ois kuitenkin joku juttu tai idea... Hauska alkaa pohtimaan tämmösiä. Ja kiva lukea sun hääjuttuja, ja toki muitakin!

  VastaaPoista
 6. Kurkkaappa hei sellainen kuin Riihelä Koru (facesta tai suoraan täältä: http://www.riihelakoru.fi/) ! Olen seurannut tyyppiä iät ja ajat, oikeasti todella monta vuotta ja tyyppi on tosi taitava. Häneltä haluaisin tilata meille vihkisormukset :) Vaikeita päätöksiä kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanan rouhea kädenjälki! Täytyy tutustua hiukan tarkemmin, kiitos vinkkauksesta! Valitsin eilen itselleni puvun, ja nyt kaikki alkaa olla jo hieman selvempää sen suhteen, millainen hääluukki itselle muodostuu :)

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥