28 huhtikuuta 2016

Testissä Polar A360


Tarvitseeko omaa aktiivisuutta seurata joka päivä mittarilla? Olen käyttänyt aktiivisuus(/fitness)rannekettani nyt kuukauden ajan, ja täytyy sanoa, että sitä kannattaa ainakin kokeilla! Olen aivan käsittämättömän tyytyväinen tähän kapistukseen, jonka Juha osti mulle synttärilahjaksi. Mulla on siis Polarin A360 -ranneke, joka oli melko hintava, mutta huomattavasti monipuolisempi kuin monet halvemmat aktiivisuusmittarit.

Millaista on elää aktiivisuusrannekkeen kanssa? Onko siitä mitään hyötyä?


Mittari ei pelkästään laske askeleita, vaan pitää kirjaa jatkuvasti sykkeestä, unenlaadusta ja monesta muusta seikasta, josta on hyötyä ihmiselle, joka yrittää lisätä päivittäistä aktiivisuuttaan. Mittari asettaa jokaiselle päivälle tavoitteen, ja täytyy myöntää, että ekana viikkona oli hyvä, jos sain täyteen edes 30 % siitä, mitä multa odotettiin. Oma rannekkeeni seuraa istumatyötä tekevälle suunniteltua päiväohjelmaa, jonka tavoite nykyisin tulee täyteen reilusta seitsemästätuhannesta askeleesta tai tunnin tehokkaasta kuntosalitreenistä.

Vaikka alkuun olikin hieman tahmeaa, jo viime viikolla keskimäärin pääsin 106 % päivälukemaan. Eikä se vaadi paljoa, vain pieniä arkisia valintoja. Toisena päivänä ehtii liikkua vähemmän kuin toisena, mutta sekin on ookoo, kunhan vain viikon keskiarvo menee lähemmäs saavutettua tavoitetta. Ja se on ihan parasta, kun lenkin jälkeen ranneke tärisee ja ilmoittaa päivän tavoitteen tulleen täyteen!


Työajalla ranneke kannustaa jaloittelemaan tunnin välein, ja merkkaa passiivisuusleiman, jos kehotusta ei kuunnellut. Se herättelee tajuamaan, kuinka pitkiä aikoja oikeasti pystyy vain istumaan paikallaan. Jos tiedät etukäteen, että päivän aikana tavoite ei tule täyteen, voit ainakin vältellä passiivisuusleimoja.

Ja mikä ihaninta, omaa kehitystä on helppo seurata puhelimella ja tietokoneella. Laitteessa on aika hyvä akku ja muutaman päivän mittainen muisti, joten sitä ei tarvitse päivittäin laittaa lataukseen tai siirtää tietoja Polarin järjestelmään.

Mä olen ihan koukussa tähän, ja ranneke tuo jokaiseen päivään sellaista sisältöä, mitä niissä ei aiemmin ole välttämättä ollut. Päivän askareista tulee peli, jonka voittaa, kun 100 % tulee täyteen. Yleinen arvosana kapistukselle on täysi 5/5.

2 kommenttia:

  1. Kiintoisaa, olen miettiny miten ite saan sen 100% täyteen. Kahtena päivänä vaan noin 50% täyttyy mutta saan kuitenkin 10000 askelta käveltyä :D passiivisuusleima löytyy multakin. Pitää vaan tutustua noihin tavoitteisiin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellä ainakin tuntuu siltä, että mun Polar tunnustelee edistystä / takapakkia ja säätelee sen mukaan päivän tavotteita. Kun on ollut aktiivisempi kausi, tavoitekin nousee :) Nykyisin mulla tulee 100 % täyteen n. 12 000 askeleesta, etenkin, kun askellus on rivakkaa ja yhtenäistä, ja treenimoden kanssa askeleita tarvitaan huomattavasti vähemmän :)

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥