13 huhtikuuta 2017

Mitä annat muiden päättää sun elämästäsi?Tämä aihe on mietityttänyt mua tosi pitkään. Millainen olisin, jos olisin kuunnellut vain muiden mielipiteitä siitä, mitä mun pitäisi tehdä elämälläni?

Elämäni suurimmat päätökset olisivat menneet ihan eri tavalla ja valehtelematta olisin siitä syystä ihan eri ihminen. En olisi ikinä alkanut piirtämään, koska olisin pelännyt epäonnistumista. En olisi opiskellut autoalaa enkä todennäköisesti edes graafista suunnittelua, koska molempia alavalintojani kummasteltiin opon toimesta. En olisi milloinkaan löytänyt kihlattuani, koska "nettideittailu ei ole oikea tapa etsiä seuraa". Ja en ikinäkään olisi uskaltanut ajaa ulkonäköäni alternatiivisempaan suuntaan, koska "lihavien ei kuulu olla huomion keskipisteenä ulkonäkönsä takia vaan seinäruusuna, joka jää mieleen ainoastaan persoonansa takia". Vaikkei ulkonäköasia ole mitenkään maailmaamullistava asia, se on tosi tärkeä. Mä tunnen oloni paljon kotoisammaksi kropassani, kun saan ilmaista itseäni sillä, miltä näytän.

Jotkut tosiaan pelkäävät ihmisten mielipiteitä niin paljon, että eivät uskalla toteuttaa omia unelmiaan. Ei ole kauaakaan siitä, kun luin blogikirjoituksen, jossa täysi-ikäisyyden porteilla oleva tyttö harmitteli sitä, miten ei uskaltanut pukeutua vaatteihin, joihin halusi, eikä leikata hiuksiaan, koska pelkäsi, mitä muut ajattelevat. Oli puhetta kiusaamisesta ja siitä, miten kirjoittajasta tuntui, että kaikki ovat toistensa klooneja. Tämä klooniajatus on käynyt munkin mielessäni. Olen kuitenkin todella onnellisessa asemassa, sillä olen ympäröinyt itseni ihmisillä, jotka ovat häpeilemättä omia itsejään ja uskaltavat olla juuri sellaisia kuin haluavat.

Jos tahdot viedä ulkonäköäsi johonkin tiettyyn suuntaan, älä kuuntele muiden vastaväitteitä. Joudut kuitenkin olemaan omassa kehossasi koko loppuelämäsi, ja jos jokin muutos parantaa itsetuntoasi, on se vaivan arvoista. Jos tahdot opiskella jotakin, jota lähipiirisi ei hyväksy, unohda kerrankin, mitä muut ajattelevat ja tee juuri niin kuten tahdot. Se on ainoa tapa tulla onnelliseksi.

Tässä on tietenkin myös kääntöpuoli - kukaan ei voi pakottaa sua parantamaan tapojasi sun puolesta. Jos olet tyytymätön johonkin osa-alueeseen elämässäsi, olipa se sitten vapaa-ajan puuttuminen, epäonnistunut parisuhde tai tyhjyyden tunne elämässä, kukaan ei tule ja tee sun vaikeita päätöksiä. Sun on itse otettava itseäsi niskasta kiinni ja tehtävä päätös muuttaa asioita, joihin olet tyytymätön.

Täytyipä sun sitten etsiä itsellesi uusi harrastus tuomaan sisältöä sun arkeen tai sanottava vihdoin puolisollesi, ettei tästä tule mitään, sun täytyy tehdä se ihan itse. Jos koet, että elämässäsi ei ole tarpeeksi sisältöä ja koet käsittämätöntä kaipuuta järjestelmälliseen tekemiseen, ota vaikka tavoitteeksesi keksiä joka viikolle jollekin päivälle jotakin tekemistä. Aloita kevyesti, jokainen askel oikeaan suuntaan on voitto.

Sun ympärilläsi on valtavasti ihmisiä, jotka rakastavat sua ja haluavat, että olet onnellinen. Joten lakkaa pelkäämästä.

Ps; Ihan huikeaa pääsiäistä kaikille, jotka sitä viettävät! 

4 kommenttia:

  1. Jäiköhän mun kommentti tästä lähtemättä? :/

    Halusin vaan sanoa, että todella suuria ja viisaita ajatuksia, olet upea <3

    VastaaPoista
  2. Hieno postaus, mukava oli lukea siun ajatuksia tästä aiheesta! :) Ja kiva banneri muuten, selkeä ja kauniit blogiin sopivat värit. ^^

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥