12 helmikuuta 2017

Haaste: 10 faktaa minusta bloggaajana!

Heippa, ihanaiset! Kevättä varten -blogin Netta piristi mun viikonloppuani heittämällä ilmoille haasteen, jonka tarkoituksena on listata kymmenen faktaa minusta bloggaajana. Tein viime vuoden lokakuussa 20 random facts -postauksen, jossa kerroin satunnaisia juttuja itsestäni ilman, että sivusin bloggaamistani yhdessäkään faktassa. Kivaa vaihtelua saada miettiä tällaista postausta hieman eri kantilta!

Tästä siis lähtee;1. Parhaiten runosuoneni sykkii blogiin kirjoittelua ajatellen öisin. Hakeudun bloginkirjoitushommiin niinä öinä, kun seuraavan aamun herätys painaa mieltä, mutta en saa unen päästä kiinni, useimmiten Juhan yövuoron takia (kuten tänäänkin, onneksi on kuitenkin edes viikonloppu).

2. Rakastan kommentteja, jopa niitä aiheeseen kuulumattomia. Negatiivisia kommentteja en ole juuri koskaan saanut.

3. Mulla on jatkuvasti ihan älyttömästi postausideoita, mutta monta kertaa postaukset kaatuvat sopivan kuvituksen puutteeseen. Itse luen todella vähän blogeja, joissa pääpaino on tekstillä, joten haluaisin, että omassa blogissani olisi myös paljon kuvia, jotka täydentäisivät tekstejäni kivasti. (Tähän postaukseen kuvitusta oli erityisen vaikea keksiä.)4. Bloggaus on vaikuttanut mun elämääni todella positiivisesti. Uskon, että onnistun paremmin omissa projekteissani, kun päätän kirjoittaa niistä tänne. Esimerkiksi viime syyskuussa pitämäni lyhyehkö elämäntaparemppa sujui ihan kivasti, kun päätin tuoda sen julki täällä. Jos olisin itsekseni vain ajatellut, että kai pientä kevennystä voisi kokeilla, en varmasti olisi pysynyt kovana edes kahta viikkoa.

5. Sen takia haluan kirjoittaa kehopositiivisuudesta. Toivon, että saadessani purkaa tuntemuksiani, pääsen todennäköisemmin tavoittelemaani tyytyväisyyteen itseni kanssa.

6. Alkujaan, kun aloitin bloggaamisen, otin kaikki kuvat kännykkäni kameralla, jossa oli aivan kammottava laatu. Sittemmin olen siirtynyt käyttämään Samsung NX2000 -järjestelmäkameraa. Kamera on helppokäyttöinen ja sopivan pikkuruinen mukana kannettavaksi, ja vaikka toisinaan haaveilen kunnon hardcore järkkäristä, ymmärrän, että tuota omaa kompaktia pikkukameraa on paljon helpompi kuljettaa paikasta toiseen kuin sellaista monen kilon tiiliskiveä :D Ilman fisheyeta kamerani mahtuu jopa iltalaukkuun!7. Kuvani muokkaan GIMP-ohjelmalla, joka on ilmainen kuvankäsittelyohjelma. Haaveilen kovasti Photoshopista kotikäyttöön, mutta Adoben ohjelmat ovat sen verran hintavia, että yritän pärjäillä vielä toistaiseksi tuon ilmaisen ohjelman kanssa.

8. Niinä harvoina kertoina, kun käytän kännykällä ottamiani kuvia, tykkään säätää niiden sävyt kohdilleen Pixlr-aplikaatiossa. Myös valtaosa tämän postauksen kuvista on käsitelty kännykälläni, koska ulkoisen kovalevyni johdossa on kosketushäiriö, enkä ole saanut aikaiseksi ostaa uutta johtoa siihen.

9. Tulin todella kriittiseksi blogipostauksien aiheiden suhteen vasta, kun aloitin People Group Academyssä editoinnin opinnot viime keväänä. Siihen saakka ajattelin, että kunhan postaan jotakin ja kaikki näyttää kivalta, se on ihan ok. Editoinnin alkumetreillä kuitenkin käsittelimme todella paljon sisällöntuotantoa ja etenkin sisällön kiinnostavuutta, ja se heijastui vahvasti somekäyttäytymiseeni.

10. Ja vielä viimeisenä; Mulla on vahva kriisitilanne blogin nimeen liittyen. Osa musta haluaisi vaihtaa blogin nimen "Not so damn mainstreamiksi", mutten ole tehnyt mitään lopullista päätöstä siitä vielä. Enkä kyllä tiedä, olisiko blogin nimi silloinkaan yhtään nykyistä kuvaavampi.

Haluan haastaa Turkooseja unelmia -blogia kirjoittavan Emilian!

8 kommenttia:

 1. Tätä oli tosi kiva lukea :3

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon <3 Ihanan erilainen haaste ja tartun siihen heti ensiviikolla! :) Tykkään muuten tuosta sinun blogin nimestä, se on jotenkin pysähdyttävä ja sellainen, että jää mieleen. Musta tuntuu, että mitä enemmän blogia tekee sitä kriittisemmäksi tulee kaikelle, tästä varmaankin lisää sitten omassa bloggaajan faktoissani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihana kuulla, että innostuit tästä! Ajattelinkin, että tällainen postaus voisi olla tosi mielenkiintoinen sun kirjoittamana :) Ja kyllä, tuo kriittisyys on aina iso ongelma. Täytynee miettiä tuota nimenvaihdosta ihan tosissaan, josko se auttaisi tähän blogikriisiin :D

   Poista
 3. Mulla on ollut kans tosi vaikea keksiä kuvitusta mielipidepostauksiin ja haasteisiin, mutta sit oon laittanut vaan maisemakuvia tai muita ns. neutraaleja kuvia tekstin väliin :) Ja täällä kans GIMP käytössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, etten ole ainoa kuvituksen kanssa painiva :D Ja kiitos vielä haasteesta, tätä oli tosi kiva toteuttaa :)

   Poista
 4. Terve! Sait musta nyt kuule uuden lukian nimenomaan kivojen kuvies johdosta. Sulla on sellasta visuaalisuutta josta mä vaan nautin ^-^ Näin sut kyllä tuolla keepchangingcolours blogin blogilistallakin. Eipä mulla muuta ajattelin jättää kommentin kun niistä kerta tykkäät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, iso kiitos! :D ja tervetuloa! Jos tykkäät myn kuvista, kannattaa käydä myös vilkaisemassa mun instagram, @1idiz. Sinne postailen hiukan enemmän :)

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥