05 maaliskuuta 2018

REISITATUOINTI pros and cons

Ihanaa maanantaita ♥ Tänään ajattelin tulla juttelemaan teille vähän tatuoinneista, sillä tässä upeassa auringonpaisteessa mun tatuointikuumeeni nostaa uhkaavasti päätään. Parin viikon päästä saan siihen onneksi helpotusta, mutta siitä lisää tuonnempana.

Otin Cubone-reisitatuointini viime vuoden kesäkuussa, eli olen elellyt nyt yhdeksän kuukautta sen kanssa. Reisitatuointia ennen mulla oli vain pieni tekstitatuointi vasemmassa käsivarressani, joten Cubone oli mun ensimmäinen iso tatuointini. Enkä osaa edes sanoin kuvailla, paljonko tuon tatuoinnin ottaminen kuumotti etukäteen!

Törmäsin just ennen tatuointiaikaa thightattoo pros and cons -videoon Youtubessa, ja se oli iso apu mun ylitsepääsemättömään jännitykseen! Siksi halusin tehdä nyt postauksen omista kokemuksistani, jos siellä ruudun toisella puolella on joku, joka suunnittelee omaa reisitatuointiaan ♥PROS
▲ Reisitatuointi sopii kenelle tahansa sukupuolesta ja ruumiinrakenteesta riippumatta. Mua etukäteen mietitytti ihan älyttömästi se, miten mun thunder thighseihin sopisi tatuointi, kun en muistanut nähneeni montaakaan pluskokoista naista reisitatuoinnin kanssa. Onneksi kuitenkin tatuoijani Fuki teki just mulle sopivan designin, ja vaikutti jopa innostuneelta siitä, että pääsi tatuoimaan niin isoa kuvaa.

▲ Pieniä tatuointeja ennestään ottaneelle reisi on hyvä paikka ottaa ensimmäinen iso tatuointi. Reisi on todella helppo pitää piilossa ja sinne voi ottaa henkilökohtaisemman kuvan ilman, että monikaan sitä tulee näkemään. Esimerkiksi mun sister from another mister, joka oli kanssani kuvaa ottamassa, unohtaa jatkuvasti mun tatuointini olemassaolon, kun se näkyy niin harvoin.

▲ Reisitatuointi on myös erinomainen valinta, jos työpaikka tai tulevaisuuden urasuunnitelma estää hankkimasta näkyviä tatuointeja.

▲ Puhumattakaan siitä, jos ei ole ihan varma, onko tatuoitu elämäntapa se oma juttu. Cubonen paikka valikoitui sillä, että halusin unelmatatuoijaltani ison kuvan, mutten ollut valmis sitoutumaan olkavarsihihaan, vaikka hän upeita puolihihoja tekeekin.

▲ Oma reisitatuointini oli tosi helppo hoitaa. Koska tatuointi on helpossa paikassa, sen peseminen, rasvaaminen ja suojaaminen auringolta oli helppoa. Toisin kuin vaikka selkätatuointi, sen hoitamiseen tarvitsisi varmasti lisäkäsiä.

▲ Reiteen sopii isot tatuoinnit. Ja toki myös pienet, mutta omani on tätä isompaa kokoluokkaa. Usein sanotaan, että juurikin reisitatuoinnit ikääntyvät todella hyvin, koska ne tehdään usein isoiksi, ja bold will hold. Eivätkä ne altistu niin paljoa auringolle kuin monet muut tatuointikohdat.

▲ Mä olen häpeillyt reisiäni ala-asteelta asti, mutta reisitatuointi muutti mun suhtautumisen reisiini täysin. Enää ei haittaa, vaikka reidet näyttäisi muhkuraisilta minishortseissa, vaan rokkaan mielelläni minishortsiluukkia kesäisin!CONS
▼ Koska yleensä reisitatuoinnit ovat isoja, ne usein tehdään useamman ajanvarauksen aikana. Jos haluat värillisen, ison reisitatuoinnin, se kannattaa varata tatuoijalta, joka työskentelee pääosin sellaisessa paikassa, jonne pääset matkustamaan kohtuullisen helposti. (Ei siis välttämättä puolalaiselta tatuoijalta, joka on vierailevana tatuoijana helsinkiläisessä tatuointiliikkeessä viikon. Onneksi suunnitelmanani oli mustavalkoinen tatuointi.)

▼ Tähän liittyy myös hinta. Isot tatuoinnit maksavat paljon. Kuitenkin on hyvä muistaa, että tatuointi on sellainen sijoitus, jota suunnitellessa ei kannata säästää. You get what you pay for.

▼  Reisitatuointini turposi heti tekemisen jälkeen todella paljon, ja turvotus kesti ensimmäisen viikon verran. Turpoaminen todennäköisesti johtui siitä, että tatuoinnin alle muodostui koko tatuoinnin kokoinen mustelma, joka oli paljon kipeämpi kuin parantuva tatuointi itse. Turvonneen reiden kanssa kävelemin en oli kivuliasta.

▼  Reisitatuointia on myös vaikea esitellä. Oma kuvani tulee todella ylös ja se ei laskeudu hirveästi puolta reittä alemmas, joten edes lyhyessä hameessa koko tatuointiani ei näy kokonaan. Reiteen ei siis välttämättä kannata laittaa mitään, mitä haluaa esitellä ja jonka itse haluaa nähdä usein. Ne kannattaa laittaa vaikka käsivarsiin.

▼ Ja viimeisenä conssina haluan sanoa, että suosittelen reisitatuoinnin ottamista syksyllä, talvella tai keväällä. Ei kesähelteillä. Reisitatuointi täytyy parantuessaan suojata auringolta, joten ylimääräinen oleskelu ulkona paisteessa ei ole suositeltavaa. Parantuvan reisitatuoinnin kanssa myös vaatteet on pakko valita todella tarkkaan. Minishortsit, reidestä repaleiset farkut tai sukkahousut eivät tule kysymykseenkään. Ja tietenkin on hyvä huomioida, että kuten muidenkin tatuointien parantamisessa uiminen, saunominen ja muut infektiovaaralliset harrastukset täytyy lopettaa kuukaudeksi. Viime kesä oli ensimmäinen kerta, kun missasin juhannussaunan, ja se jäi hieman harmittamaan.


(turpea ja mustelmainen)

Täytyy kyllä sanoa, että vaikka kuinka reisitatuointi olikin kivulias ja pelottava, en ole päivääkään sitä katunut sen ottamista. Cubone on yhä yksi mun lempipokemoneista, ja olen jopa miettinyt tatuoinnin "jatkamista" hieman alaspäin saniaisilla, maagisella amuletilla, Gengarilla tai Duskullilla. Sitä varten kyllä täytyy kerätä aika paljon rahaa ja rohkeutta, tämä tatuointi oli niin kivulias sisäreiden puolelta, etten ihan heti ole ryntäämässä varaamaan samanlaista koettelemusta.

Varailin itselleni parin viikon päähän stick and poke tatuointiajan Tampereelle, enkä millään malttaisi odottaa! Onko sulla jotain tatuointeja suunnitelmissa, tai oletko ikinä miettinyt reisitatuoinnin ottoa? Olisi kiva kuulla ajatuksia!

6 kommenttia:

 1. Mullahan on varmaan kymmenenkin leimaa muistiossa, mutta nyt seuraava taitaa olla yhteinen sannin kanssa ja sitte tulee se reiteen suunniteltu iso missä on kisssa ja koiraa. Oon tosin alkanu miettimään ja palannut alkuperäiseen suunnitelmaan. Josko kuva kuuluis sittenki yläselkään.. Ei voi tietää 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi paikan valinta on kyllä tosi vaikeeta. Mulla yleensäkin tatuointien kanssa on kauhean vaikea sitoutua sekä kuvaan että paikkaan, ja siksi mulla vain kaksi leimaa onkin. Nyt otan semisponttaanin tatuoinnin jalkapöytääni, ja yritän sillä hiukan osoittaa itelleni, ettei sen tatuoimisen tarvitse olla niin älyttömän vakavamielistä.

   Poista
 2. Todella hyvä teksti! Tuo sinun tatuointisi on niiiiin hieno, heti tulee kauhea tatska kuume :D Minulla on tällä hetkellä "vain" muutama teksti idea, jotka olisin valmis ottamaan vaikka heti. Omistan itse yhden tatuoinnin ja onnellisesti n. 95% ajastani olen täydellisessä unohduksessa sen hankkimisesta. Usein lapset siitä huomauttelevat innoissaan ja silloin tulee sellainen "ahaa niin juu siellähän se on, hehe" olo :D Ehkä seuraava siis sellaiselle paikalle, josta siitä on iloa vähän enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tiedän niin tuon unohdustunteen :D Mun oma tekstitatuointini on kyynärtaipeen alapuolella, ja silti unohdan jatkuvasti sen olemassaolon. Kiinnitän siihen huomiota nykyisin vain, kun joku kysyy, mitä siinä lukee. Ja kiitos! Olen kyllä niin tyytyväinen tuohon mun leimaan, ja jos sen tatuoinut Fuki tulee vielä joskus takaisin Suomeen, menen kyllä ehdottomasti häneltä jotain muutakin hakemaan :)

   Poista
 3. Päädyin selaamaan vanhoja postauksia, kun multa siis on mennyt tässä jonkun aikaa sun blogin seuraaminen ihan ohi kun tein oman uuden blogini ja sitä kautta vaihdoin käyttäjätunnusta enkä ollut muistanut lisätä sun blogia lukulistalleni. Joka tapauksessa, tatuoinnit on kans yksi aihe joka mua kiinnostaa valtavasti. Ja mulla on kauhea tatuointikuume, aion ottaa luultavasti vasempaan käteeni (tuohon käsivarteen, siis niinkun sisäsyrjään ranteen ja kyynerpään välille) Nyytin, siis sen hahmon. Siihen liittyy niin paljon lapsuusmuistoja, samaistumiskokemuksia, ja onhan Nyyti mun toinen nimikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva, että tulit takaisin! Tiedän tunteen, mullakin toisinaan blogien seuraaminen jää joksikin aikaa, ihan vain ajanpuutteen takia. Voisin kuvitella, että jos loisin täysin uuden käyttäjän, mä olisin pimennossa ainakin puoli vuotta :D Sun tatuointisuunnitelma kuulostaa kyllä kivalta! Toi kyynärtaipeen alapuoli on kyllä aina luottopaikka mille tahansa tatuoinnille! :)

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥