05 huhtikuuta 2018

5 X 3 POSITIIVISTA

Hei, ihanaa alkanutta huhtikuuta ♥ Sain Turkooseja Unelmia -blogin Emilialta just täydellisesti ajoitetun positiivisuushaasteen. Viime viikko meni osittain itsesäälissä rypeämiseen polven reväytysepisodin jälkeen, ja nyt pitkän palautumisprosessin jälkeen alkaa taas tuntua siltä, että elämä hymyilee. Ainakin ujosti. Tai ainakin pääsen kiipeämään rappusia ilman, että polveni tuntuu räjähtävän.

Tässä teille siis pikkuruisia positiivisia highlighteja mun elämästä ja arjesta:

Kolme hyvää asiaa päivissäni

Pikku hiljaa muotoutuvat rutiinit. Mun kaikki rutiinini ovat heittäneet voltilla perseelleen sen jälkeen, kun muutin yhteen Juhan kanssa. Vuorotyöläisen rytmi väkisinkin vaikuttaa mun aikataulutukseen, ja etenkin mun unirytmini on suistunut tässä neljän vuoden aikana väkivaltaisesti raiteiltaan. Nyt muotoutuneen iltarutiinin kanssa onneksi pystyn menemään nukkumaan, vaikka Juha jäisikin valvomaan, ja se helpottaa kummasti tällaisen päivätyöläisen arkea.

Vapaus ja joustavuus. Oon tosi onnellinen siitä, että mun arjessa on tällä hetkellä ihan superjoustava aikataulu. Teen töitä silloin, kun niitä on, ja kun ei ole, puuhailen muuta. Vapaapäivinä voin käydä vaikka päiväreissulla Tampereella ottamassa uutta tatskaa!

Koti. Kotiin on ihana palata, ja täytyy kyllä sanoa, että tästä meidän yhteisestä kodista on muotoutunut viimeisen kahden vuoden aikana todellinen omituisten juttujen tyyssija. (Tähän liittyen mulla on ollut mielessä postaus, jossa listaisin kaikkein omituisimpia sisustuselementtejämme ja niiden myyntilinkkejä, kommentoi ihmeessä, jos sellainen kiinnostaisi!)Kolme hyvää asiaa minussa

Intuitio. Mulla on ihan pettämätön mututuntuma.

Ennakkoluulottomuus. Mä olen saanut lisänimekseni "kaikkien suvakkien äiti", koska olen niin avoin, ja se on mun mielestä yksi parhaista kehuista, joita mulle on sanottu.

Seikkailunhaluisuus. Tämä piirre on vienyt mut kaikkein mielenkiintoisimpiin ja mieleenpainuvimpiin tilanteisiin. Jos joku olisi kertonut mulle vaikka viisi vuotta sitten, että jonain päivänä lähden reissuun tietämättä päämäärää, istun kaatosateessa pienen katoksen suojissa syömässä churroseja litimärkänä Helsingin yössä, teen pikkugraffitin syrjäisen, lähes käyttämättömän sillan alle ja että kiipeäisin verkkoaidan yli suljetulle jalkapallokentälle, en olisi uskonut. Nuorempana olin tosi mukavuudenhaluinen.

Kolme hyvää asiaa elämässäni 

Luovuus. Mun mielestä luovuus ei ole osa persoonaa, vaan pikemminkin elämäntapa. Luovan elämäntapani takia taide on mun elämän suuri osa (vaikka en itse taidetta tekisikään) ja koen oloni hyväksi ja oikeaksi luovassa ympäristössä. Ja toisinaan tämän takia löydän itseni todella omituisista tilanteista ja paikoista. Se on ihan parasta.

 Ystävät. Mulla ei ole hirveästi läheisiä ystäviä (ehkä noin neljä?), mutta mun mielestäni laatu korvaa määrän. Yritän aina ympäröidä itseni erilaisilla, mielenkiintoisilla ihmisillä, ja mielestäni olen onnistunut luomaan itselleni todella mielenkiintoisen verkoston ystäviä, johon voi aina luottaa! ♥

Kävelykyky. Ja perusterve keho muutenkin. Kun tulee kivuliaita vastoinkäymisiä, yritän aina muistaa ajatella, että ainakin mä pääsen sängystä ylös ja pystyn toimimaan kohtalaisen normaalisti, vaikka toisinaan polven nivelsiteet laittavat vastaan.Kolme hyvää asiaa tänä vuonna

Lähestyvät häät. Vaikka somessa häähypetys on hiukan laskenut, niin in real life suunnittelu on kovassa vauhdissa. Kutsut ovat aika lailla tulostamista vaille valmiita, ja tänään kävimme juttelemassa catering-firman kanssa häämenusta, ja olemme päätyneet oikein kivaan ja meidännäköiseen vaihtoehtoon.

Self care. On ihan käsittämätöntä, miten paljon pienet arkiset jutut voi vaikuttaa fiilikseen. Koska olen päättänyt tänä vuonna pitää itsestäni parempaa huolta ja tehdä juttuja, joista oikeasti nautin, mun kokemukseni itsestäni on parantunut räjähdysmäisesti. Joogaan, syön ruokia, joita haluan syödä, pidän ihostani parempaa huolta ja annan itseni olla laiska, jos mua laiskottaa.

Magia ja taikausko. Tää saattaa kuulostaa todella omituiselta, mutta tänä vuonna oon lueskellut todella paljon muinaisista taikauskoista, tutustunut uskomuksiin kuuhun ja kiviin liittyen ja vibaillut muutenkin eräänlaista noitaestetiikkaa. Shamaanina, Wiccana tai noitana en itseäni pidä, vaan pikemminkin aiheesta kiinnostuneena hörhönä. Tarot-kortit, kristallit ja kuunkierto kiinnostavat mua tällä hetkellä kaikkein eniten, ja niihin syvennyn tämän vuoden aikana aiempaa tarkemmin.


Kolme hyvää asiaa blogissani

♥ Aitous. En ikinä kirjoita mistään, mikä ei oikeasti kiinnosta mua. Siksikin mun postaustahtini on aika ailahteleva, koska jos mulla ei ole fiilistä kirjoittaa, se tuntuu paistavan luomastani tekstistä kilometrien päähän. Toisaalta tää on todella hyvä, koska uskon, että just nämä todellisesta kiinnostuksesta luodut tekstit ovat lukijoidenkin mielestä kaikkein parhaimpia.

Kilpailemattomuus. En kirjoita blogia saadakseni uusia lukijoita tai päivitä somea saadakseni uusia seuraajia. Kirjoitan, koska se on mulle rakas harrastus, jota mun on vaikea ylläpitää blogin ulkopuolella.

♥ Lukijat ja kommentoijat. Vaikka en ylläpidä blogia vain saadakseni lukijoita, on uusiin tyyppeihin tutustuminen ehdottomasti homman suola! Mun mielestä on ihanaa saada vastakaikua joihinkin aiheisiin ja kuulla just teidän mielipiteitä ja kokemuksia. Ilman vuorovaikutusta tämä plätformi olis kuollut ja kuopattu vuosia sitten.

Siinä tällä kertaa kaikki! Olen hirveän huono haastamaan ketään kanssabloggaajia ikinä mihinkään, mutta jos tarvitset päivääsi piristysruiskeen tai kiitollisuusharjoituksen, nappaa ihmeessä tämä haaste omaan blogiisi! Kiitos, kun jaksoit lukea, ja palataan asiaan, ehkä seuraavalla kerralla synttäripostauksen muodossa :)

6 kommenttia:

 1. Ihana lukea vaihteeksi tällaisia positiivisia pläjäyksiä. <3 Ja kaikki erikoinen ja omituinen kodin sisältö kiinnostaa aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! ♥ Tuo sisustuskorneri on kyllä heti seuraavana toteutusjonossa, kun vain luonnonvalo alkaa riittää kuvien ottoon :)

   Poista
 2. Oli tosi kiva lukea tätä! Lainaan ehkä omaankin blogiin <3

  Tuota sisustuspostausta jään innolla odottelemaan! Mainstreamkoteja näkee blogeissa niin paljon, että olisi ihanaa saada sille vähän vastapainoa jollain erikoisemmilla jutuilla. Voisin ehkä itsekin tehdä jonkin postauksen, jossa on kodin kivoimpia yksityiskohtia. Muutama erikoisuus mahtuu niidenkin joukkoon :) Sun suhtautumisesta magiaan ja taikauskoon olisi myös hauska lukea lisää. Aihe on jäänyt oikeastaan muksusta asti kiinnostamaan. Ei vakavasti tosissaan, vaan enemmänkin sellaisena mielikuvitusta kovasti kutkuttavana kuriositeettina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainaa ihmeessä tämä haaste blogiisi, oli oikein piristävää joutua pähkäilemään tällaisia positiivisempia juttuja välillä :)

   Yritän saada tuon sisustuspostauksen tulille heti, kun vain luonnonvalo alkaa riittämään kuvien ottoon :D Nyt kun inspis leimahti, tuli oikein kunnon kevätsateet tänne Poriin, ja postauskuvien taltiointi hiukan viivästyy. Tuohon taikauskoon olisi kyllä kiva pureutua täällä blogissakin oikein ajatuksen kanssa, täytyykin laittaa mietintään :)

   Poista
 3. Sun blogia on kivaa lukea, vaikka kirjottasit mistä aiheesta tahansa. Kiitos siitä!

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥