31 joulukuuta 2017

2017 pähkinänkuoressa

Taas vuosi on tullut päätökseensä. Ihan käsittämätöntä, miten nopeasti aika kuluu, vastahan tein muistelupostausta vuodelle 2016, ja huomenna ollaan jo vuodessa 2018! Ajattelin, että näin vuoden viimeisenä päivänä voisi olla kiva kelata aikaa taaksepäin ja katsoa oikein kunnolla, mitä tarkalleen mennyt vuosi on pitänyt sisällään. Eli aloitetaan ihan alusta;Tammikuu
♥ 2017 vaihtui läheisten seurassa. Poltettiin tähtisädetikkuja, veli paukutti pari rakettia ja katseltiin kaupungin ilotulitusta vanhempien parvekkeelta.

♥ Tammikuussa lopetin pitkän harkinnan jälkeen virallisesti kuoroharrastukseni. Se ei ollut valtava juttu, koska olin jäänyt kuorosta tauolle jo syyskaudella 2016, kun halusin miettiä, oliko kuoroharrastus enää mun juttuni. Lopettamista en ole harmitellut yhtään, mutta tänä vuonna olen joutunut opettelemaan siihen, ettei lauantaiaamuisin tarvitse herätä niin, että ehtisi yhdeksitoista harjoituksiin. Vapaita lauantaiaamuja mulla ei ole ollut yhdeksänvuotissyntymäpäivän jälkeen kovin montaa.

♥ Tammikuun loppupuolella heiteltiin ensi kertaa ilmoille ajatuksia siitä, pitäiskö mennä naimisiin. Aluksi höpistiin siitä ihan keskenämme, ja sitten kerrottiin lähimmille sukulaisille ja ystäville. Alettiin säästämään hääkassaa, mietittii häiden ajankohtaa ja ostettiin ensimmäinen häälehti.Helmikuu
♥ Helmikuu oli yksi vuoden hiljaisimmista kuukausista, mutta se oli ehkä ihan kaivattua vaihtelua hektiseen arkeen. Tein töitä ja joogasin.

♥ Kävin heti kuukauden alussa piirtämässä alastonmallia Porin Taidemuseolla, ja piirsin ehkä hienoimman croquiskuvan, mitä olen tähän mennessä tehnyt. Seura oli inspiroivaa, kommentointi positiivista ja vibat kohdillaan.

♥ Loppukuusta käytiin Juhan kanssa kuuntelemassa Ellinooraa Ikaalisissa.Maaliskuu
♥ Käytiin Juhan kanssa minilomalla Tampereella. Yövyttiin Tornihotellin yläkerroksissa ja käytiin kissakahvilassa parikin kertaa reissun aikana.

♥ Näin pitkästä aikaa graafisen suunnittelun aikaisia opiskelukavereita, ja törmäilin ystäviin muutenkin. Oli hyvä päivittää kuulumisia vuoden näkemättömyyden jälkeen.

♥ Autoin porukoiden eteisrempassa, ja lupasin äidille, että maalaisin niiden seinään kukkia, kun vain pohjamaalit saataisiin kuntoon.

♥ Vietettiin mun 23-vuotissyntymäpäivää!Huhtikuu
♥ Huhtikuu oli keikkakuukausi; käytiin kuuntelemassa Blackoustickia Tampereella ja Ellinooraa Eurassa.

♥ Leikattiin mulle niskasiili! Pitkään mietitty uudistus kuontalossa oli kyllä tervetullutta vaihtelua ennen kesää.

♥ Vietettiin vappua, ja maisteltiin mökillä pahaa sateenkaariskumppaa.

♥ Seinämaalaus valmistui!Toukokuu
♥ Toukokuussa kierrettiin maita ja mantuja pokemonia pelaillen ja metallinpaljastinta ulkoiluttaen (ja ihan muutenkin vaan). Kiipesin myös ekaa kertaa vuosiin puuhun Yyterin kuopilla, kun sopiva mänty tuli vastaan!

♥ Mökkeilin, saunoin ja valmistauduin henkisesti reisitatuointiin.

♥ Lähdettiin ystävien kanssa risteilemään ekaa kertaa ikinä - ja oli kyllä huippu reissu!

Ehdotus;
Miten valmistautua tatuoinnin ottamiseen kesällä?Kesäkuu
♥ Kesäkuussa koitti vihdoin kauan odotettu tatuointiaika! Helmikuussa varattu tatuointi johdatti mut ja ystäväni Anniinan Helsingin Omenahotelliin pariksi yöksi. Fukin tekemä Cubone-tatuointi on upea ja reissu oli kiva, vaikkakin vähän kivulias.

♥ Vietettiin juhannusta mökillä.

Ehdotus:
Totoro
Kauan odotettu Cubone tatuointiHeinäkuu
♥ Löydettiin heinäkuussa meidän talon katolta valtava tamppausparveke, joka kutsui meitä istumaan iltaa ja nauttimaan heinäkuun auringonlaskuista.

♥ Käytiin Linnanmäellä ja hilluttiin Pori Jazz -festareiden melskeessä.

♥ Meille muutti ilmakasvi.Elokuu
♥ Juhlittiin etukäteen isän 60-vuotissyntymäpäivää mökillä sukulaisten voimin.

♥ Kävin Turussa oppisopimuskoulutuksen preppauspäivässä ja aloin tehdä tosissani näyttömateriaaleja.

♥ Tein itselleni jumppapussityylisen selkärepun.

♥ Kävin katsomassa Teatteri Taidepaskan Mekkopoika-näytelmän kahden ystävän kanssa. Ihan huikea näytös ja ihan huikea porukka, laittakaa ihmeessä seuraukseen, jos erilainen porilainen kultturisisältö kiinnostaa :)

♥ Mun Halloweenhypetykseni sai alkusointunsa, kun illat alkoivat pimetä aikaisemmin ja säät viilenivät.Syyskuu
♥ Syyskuussa koitti koko vuoden odotettu Iik!week Linnanmäellä, ja käytiin heti ensimmäisinä päivinä siellä fiilistelemässä kauhuhuvipuistoa.

♥ Laitettiin kämppä juhlavalmiuteen halloweenia varten.

♥ Käytiin extemporeeristeilyllä Juhan kanssa kuuntelemassa Disco Infernoa ja saatiin selkämme kipeiksi, kun nukuttiin hytin lattialla. Ei mahduttu samaan sänkyyn, mutta vierekkäin oli pakko päästä.

Ehdotus:
LINNANMÄEN IIK!WEEKLokakuu
♥ Köröttelin Onnibussilla Turkuun ammattiosaamisen näyttötilaisuuteen. Näyttö meni yllättävän kivuttomasti, vaikkeivat etäyhteydessä olleet arvioijat kertoneetkaan suoraan, meniko näyttö läpi vai ei. He lupasivat, että muutamassa viikossa tulisi tieto, täytyisikö näyttö uusia, vai saisinko tutkinnon heti ekalla kerralla.

♥ Inktoberkuukausi pyörähti vauhdikkaasti käyntiin, ja sinnitteli loppuun asti ihan hyvin. Vain parin päivän noitapiirros jäi tekemättä, ja valtaosa bestnine2017-kuvistani instagramissa oli juurikin inktoberpiirroksia!

♥ Käytiin taas minireissulla Tampereella ja tutustuttiin täkäläiseen yöelämään.

♥ Katsottiin Harry Potter -elokuva ja syötiin popkornia Tigerin hautakivikipasta.

♥ Juhlittiin Halloweenia ystävien kanssa.Marraskuu 
♥ Tein läjäpäin joulukortteja.

♥ Rakensin itselleni noitarummun, joka on tällä hetkellä nahan maalaamista vaille valmis.

♥ Joogailin useamman kerran viikossa.

♥ Matkattiin lomailemaan Helsinkiin. Meillä oli tosi omituinen kohtaaminen brittimiehen ja salamavalon kanssa, josta voi lukea täällä.

Ehdotus;
3 x paljastusSitten tultiinkin vuoden loppuun! Joulukuussa sattui ja tapahtui;
♥ Kävin tutustumassa Porin Taidemuseon näyttelyyn ja vibailin taideperformanssitapahtumassa, jossa ystäväni esiintyi. Oli mielenkiintoinen ilta ja hyvää seuraa!

♥ Sain vihdoin tutkintotodistuksen postissa, ja musta tuli virallisesti editoija! Kaksi vuotta siihen meni, mutta oli kyllä sen arvoista.

♥ Joulukoristus tuli meille jouluviikolla, ja vietettiin jouluaattoa läheisten kanssa. Tutustuin myös ekaa kertaa kristillisten jouluperinteiden juuriin,eli Saturnaliaan, Kekriin ja Yuleen, ja siitä syystä joulun vietto tuntui normaalia merkityksellisemmältä.

Tällainen tapahtumarikas vuosi tällä kertaa. Täytyy kyllä sanoa, että vuoden kantavat teemat olivat selfcare-rutiinin opettelu ja opiskelustressi, mutta kova työ palkittiin ja nyt voi aloittaa uuden vuoden puhtaalta pöydältä. Tammikuun suunnitelmana on uusi työsopimus, joogaaminen ja häiden valmistelun aloittaminen oikein kunnolla ♥

Aivan ihanaa ja turvallista uutta vuotta kaikille!

4 kommenttia:

 1. Ihana kooste vuodestasi, paljon siihen onkin jälleen mahtunut! Ihanaa uutta vuotta 2018 ja iso kiitos kuluneesta vuodesta <3

  VastaaPoista
 2. Voi miten paljon kaikkea kivaa sulla on vuoteen mahtunut! Toivottavasti tämä alkava vuosikin on yhtä mukava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtui kyllä, ei sitä edes tajua, miten tapahtumarikas vuosi on ollut, ennen kuin käy sen ajatuksella läpi :D Ja kiitos, toivottavasti 2018 kohtelee suakin hyvin!

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥