05 syyskuuta 2017

LINNANMÄEN IIK!WEEK 🎃

Lauantaina oli meidÀn kauan odotettu Iik!week-pÀivÀ! Viime vuonna ryntÀsimme pÀÀ kolmantena jalkana LinnanmÀelle, kun aikataulultamme ehdimme ja Iik!week oli laskeutunut syyskuiseen huvipuistoon. MÀ olen aika halloweenfanaatikko ja odotukset oli pilvissÀ. EikÀ jouduttu pettymÀÀn.

SiitÀ syystÀ tÀnÀ vuonna Iik!week-mainosten ilmaannuttua someen olen ihan kahjona alkanut miettimÀÀn kauhuteemaista reissua Helsingin kamaralle. Onneksi Juhan vapaapÀivÀt osuivat sopivasti tÀhÀn avajaisviikonloppuun ja saatiin aikataulu lyötyÀ lukkoon!





Sanotaanko nÀin, ettÀ Iik!weekkiin oli panostettu paljon enemmÀn kuin viime vuonna. Teemaviikkojen kunniaksi LinnanmÀelle oli rakennettu Castle Hill -kauhukylÀ, jossa ruttosairaiksi maskeeratut nÀyttelijÀt pelottelivat alueella vierailijoita, ja alue oli koristeltu lÀpikotaisin kauhuteemaan sopivaksi. Aivan mahtava yllÀtys alueella oli ennustajan teltta, joka avattiin tunnin vÀlein ja "Madame Mirigli" teki ennustuksia nopeimmille tietyn aikarajan sisÀllÀ.

Tottakai me kÀvimme katsomassa, mitÀ ennustus piti sisÀllÀÀn. HÀmyiseen telttaan astuessa saimme itse pÀÀttÀÀ, halusiko Tarot-kortti luennan vai ennustuksen kÀdestÀ. En tiedÀ madamen taustaa, mutta kÀdestÀennustus oli hauska kokemus ja vaikka puheesta hieman paistoi lÀpi ennaltaopettelu, menisin kyllÀ uudestaan katsomaan, mitÀ Tarotit meille nÀyttÀisivÀt, jos saisin tilaisuuden.





Viime vuodesta meitÀ molempia jÀi harmittamaan valtavasti se, ettei pÀÀsty testaamaan silloista vesitorniin rakennettua kauhutaloa. 2016 jonotus oli kehnosti toteutettu, ja kun oltiin hyvissÀ ajoin menossa jonottamaan, meille infottiin, ettei meitÀ ehdittÀisi ottaa sisÀÀn. TÀnÀ vuonna jonotussysteemi oli todella toimiva, monen tunnin jonoa ei syntynyt ja jestas, kun livekauhutalo oli kuumottava kokemus! Jos menet LinnanmÀelle Iik!weekin ollessa toiminnassa, suosittelen todellakin Me emme unohda -kauhutalon testausta.

Livekauhutalon, kuten joidenkin muidenkin kauhukohteiden ikÀrajasuositus oli 16, ja ihan syystÀ. Kammokujalla kuljettiin nuorten vanhempien perÀssÀ, joiden pieni lapsi jouduttiin kantamaan laitteesta ulos, koska paniikki oli todellinen. Noudattakaa pliis ikÀrajasuosituksia.




Ja tietenkin Iik!week on erinomainen syy myydÀ (ja ostaa varastot tÀyteen) halloween-karkkeja.






Viime vuoden visiitin jÀljiltÀ osasin odottaa livepelottelijoita Taikasirkuksen ja Hotelli Kyöpelinvuoren henkisissÀ laitteissa, sillÀ viime vuonna laitteita kohden oli yksi maskeerattu sÀikyttelijÀ. TÀnÀ vuonna homma oli viety ihan uudelle tasolle. ElÀvÀt pellet mekaanisten joukossa olivat kyllÀ niin kuumottavia, ettÀ tÀllainen parikymppinenkin sÀikÀhteli ihan tosissaan hÀiriintyneesti hymyilleitÀ pellejÀ.






Ihana pÀivÀ. Ensi vuonna varmasti uudestaan!

8 kommenttia:

  1. Ei minun juttu, mutta vitsi nÀyttÀÀ ja kuulostaa kuitenkin kivalta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, joo, nÀmÀ kauhu/halloween-jutut jakaa ihmiset vÀhÀn kahteen ryhmÀÀn :D Mutta oli kyllÀ tosi hauskaa!

      Poista
  2. Juuri mietinkin, ettÀ pitÀisikö tuolla kÀydÀ ihmettelemÀssÀ tÀnÀ vuonna! Tosi mielenkiintoisen oloinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllÀ tosi lÀmpimÀsti, jos vain aikatauluun saa mahdutettua :) Oli tosi monipuolinen kokemus!

      Poista
  3. Ă„Ă€h, pakko kai se on mennĂ€ pyörĂ€htĂ€mÀÀn, vaikka tĂ€llĂ€nen heikkosydĂ€minen nössö olenkin, nĂ€yttÀÀ nimittĂ€in sen verran siistiltĂ€! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hÀtÀÀ, mÀkin olen todellisuudessa aika nössykkÀ. MÀ en kestÀ mitÀÀn kauhuelokuvia (paranormal activity tuhosi mun unirytmini varmaa kuukaudeksi), ja kovat ÀÀnetkÀÀn ei sovi mun korviini :D ja silti selvisin tuosta lintsin Iik!weekistÀ!

      Poista
  4. Itse pÀÀsin viime vuonna vesitornin livekauhutaloon ja huhhuh oli kyllÀ hartiat jumissa kun sieltÀ tuli ulos. HyvÀ ettÀ jonotus on tÀnÀ vuonna paremmin toteutettu, ensi viikolla ois tarkotus mennÀ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla ettÀ oot menossa! Ja voi ettÀ, viime vuonnakin varmasti oli mahtava vesitornikokemus. Viime vuonna meille lÀhetettiin muuten lÀhettÀmÀni palautteen takia ehdotus, ettÀ oltaisiin pÀÀsty iik!weekin jÀlkeen kÀymÀÀn kauhutalossa, mutta ei saatu aikatauluun mahdutettua Helsingin reissua :) ehdotus jÀtti juttuun kyllÀ positiivisen mielikuvan

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥