25 marraskuuta 2016

Blogger Recognition Award

Oli ihanaa palata arkeen viikonloppureissulta, kun mielessä kutitteli ajatus siitä, että joku oli ihan oikeasti listannut Tässä & nyt -blogini omaan blogikirjoitukseensa, haastaen mut tekemään postauksen liittyen mun kokemuksiin bloggaajana. Tällainen bloggaajien verkostoituminen on aina kiehtonut mua ja arvostan aina sitä, kun joku jollakin tavalla huomioi ja osoittaa tunnistavansa mun blogin. Tällä kertaa sain Blogger Recognition Award -tunnustuksen aina yllättävältä Emilialta, joka kirjoittaa blogia Turkooseja unelmia. Kiitos!Blogini aloitus:
Mun blogi syntyi itse asiassa opiskelun takia. Graafisen suunnittelun opintojen alkupuolella saatiin tehtäväksi tutustua blogialustaan ja luoda itsellemme blogi. Vuosi oli 2013. Mun blogini oli nimeltään Hukkunut hammasratas, bannerissa komeili mustanpuhuvat hammaspyörät ja sivulla pyöri animeaiheiset giffit, ja kun tarvittavat koulutehtäviin liittyvät postaukset oli pyyhitty pois, halusin kokeilla bloggaamista ihan oikeasti, kun kerran oli valmiina pohja, jolla sitä voisi kokeilla.

Nyt, kolme vuotta myöhemmin, sama blogi on yhä pystyssä, mutta se on vaihtanut nimeään kerran ja ulkomuotoaan niin usein, etten itsekään ole pysynyt laskuissa mukana. Ja täytyy sanoa, että kun kelaa aikaa taaksepäin, olen kyllä tullut tosi pitkälle.Vinkkejä aloittelevalle bloggaajalle:
En välttämättä ole paras ihminen neuvomaan bloggauksen suhteen. Mun kanavani on melko pieni ja jollakin tapaa pidän siitä, ettei Tässä & nyt ole mikään satojen ihmisten seuraama plätformi. Kun seuraajamäärä on pienempi, ei postausaiheiden ja yksityisyyden kanssa tule isoja ongelmia.

•  Se onkin mun paras vinkkini aloittelevalle bloggaajalle. Mieti tarkkaan, mitä asioita haluat omalla kanavallasi jakaa tutuille ja tuntemattomille ihmisille. Jotkin asiat on hyvä pitää salassa, ja itse luulen, että omistamani kevytmoottoripyörä joutui ilkivallan kohteeksi, koska olin liian avoimesti kertonut somessa, etten ole kotona. Suojele omaisuuttasi ja kotiosoitettasi, äläkä välttämättä raportoi aina, kun olet poissa kotoa.

•  Annan kirjoituksen usein hautua muutaman päivän. Tätäkin kirjoitusta aloittelin maanantaina, ja sen jälkeen olen pikkuhiljaa lisäillyt tekstiä ja oikolukenut. Kun saan kirjoituksen valmiksi, etenkin, jos se on asiatekstiä eikä kerronnallista hölinää, lueskelen sitä pari päivää ennen postaamista. Niin ei tule möläytettyä mitään typerää ja tekstistä alkaa näkyä se, onko se helppolukuista vai ei.

•  Käytä vain omia kuviasi, toisten kuvien käyttäminen on oikeasti tekijänoikeusrikos. Valokuvaus voi tuntua alkuun haastavalta, mutta ihan kamerakännykällä ja vaikka Gimpillä (joka on ilmainen kuvankäsittelyohjelma) pääsee hyvin alkuun. Tähän asiaan voisin lisätä, että kannattaa valokuvata PALJON. Mä aina kirjoitan tekstin valmiiksi ja mietin vasta sitten, millaista kuvitusta haluan käyttää. Se, että ulkoisella kovalevyllä on niitä ylimääräisiä kuvia, helpottaa elämää kummasti, kun tilanteita ei tarvitse lavastaa.Ja tässä vielä ohjeet:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2.Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3.Anna ohjeita alotteleville bloggaajille
4.Mainitse ja linkitä blogi joka nimesi sinut
5.Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

6 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea sinun vinkkejäsi, samoilla linjoilla mennään! Usein annan postauksen hautua pidempiä aikoja ja esim. töitä tehdessä muotoilen mielessä ja ideoin lisää. Kiitos sinulle kun otit tunnustuksen vastaan ja pistit eteenpäin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, eipä mitään, oli kiva toteuttaa vaihteeksi vähän erilainen postaus! :)

   Poista
 2. Hei kiitos tunnustuksesta, huomasin sun kommentin mun blogissa vasta nyt. Mä aika harvoin (=en koskaan) teen tämmösiä tunnustuksia jos niitä saan, mutta kiitos joka tapauksessa, olen otettu! :) Sulla on ihana blogi, en ollutkaan täällä vieraillut aiemmin, mutta nyt jään lueskelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos paljon, kun tulit piipahtamaan! :) Ymmärrän tietenkin, että kaikki eivät näihin juttuihin välttämättä halua ottaa osaa (olen itsekin jättänyt muutamaan haasteeseen vastaamatta), joten ei haittaa ollenkaan, jos et tee vastausta tunnustukseen. Olen lukenut blogiasi todella kauan, ja halusin listata sen mukaan, koska se on ihanan persoonallinen ja normista poikkeava!

   Ja hei, tervetuloa mukaan! Toivottavasti viihdyt!

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥