04 marraskuuta 2015

Sivustoja ehkäisemään ARTBLOCKIA

Valitan Helsinkipäivitysten viivästymistä, mutta nyt tuli niin hyvä FLOW;
Mä olen huomannut, kuinka kamalaa on avata se uusi tiedosto Illustratorissa ja tuijottaa valkoista paperia naaman edustalla. Sitä on hirveän vaikea lähteä täyttämään, ja jotenkin aivot sanoutuvat irti, kun töitä pitäisi aloitella. Etenkin varhain aamulla.

Mutta ei hätää! Mulle tutuksi käyneet graafisten suunnittelijoiden käyttämät nettisivut pelastavat! Ensimmäinen hyvä esimerkki on;

Dribbble
Ihana sivu! Täältä löytyy miljoonittain ammattilaisten tekemiä, trendikkäitä suunnittelutöitä, joita katsellessa usein omatkin grafiikat lähtevät sujumaan. Lisäksi sivuilta löytyy värihakutoiminto, jota kautta omat väripaletit saattavat saada hieman täydennystä.



Shutterstock
Tämä yksiö on aika lailla samalla viivalla Dribbblen kanssa, mutta sivuston idea on myydä käyttöoikeuksia suunnittelijoiden tai valokuvaajien töistä. Sivuilta löytyy upeita pohjia joista ottaa mallia vaikkapa mainoksen suunnitteluun, ja jos rahasta ei ole kyse, ne voi vaikka ostaa omaan käyttöön.



Pixabay
Hirveän hyödyllinen kuvapankki. Useimmiten Pixabayn kuvissa on vapaat käyttöoikeudet ja niiden alkuperää ei useinkaan tarvitse mainita. Joten ei muuta kuin penkomaan!

Adobe color CC
Jos tätä kautta ei saa väripalettiaan kuntoon niin ei sitten millään! Vastavärit, monokromaattiset, analogiset ja sävy paletit, sekä tietenkin kuvastapoimintatoiminto takaavat värien selkeytymisen.



Graafinen
Ja jos mikään yllä olevista ei saanut valtavaa inspiraatiota vellomaan, niin Graafisen sivuilta löytyy vastaus pulmaan kuin pulmaan ja siellä on lisää hyödyllisiä linkkejä ja pelejä joita kannattaa ankeimpana hetkenä käyttää.

Eli tässä olivat mun päivän pelastajat. Onko sulla jotain vastaavia sivuja joista kalastelet inspistä tai miten sä onnistut pitämään itsesi ajan tasalla alan trendeistä? Mua kiinnostaisi kovasti tietää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥