01 syyskuuta 2018

10 asiaa, jotka opin ekalla telttaretkelläHyvää huomenta ♥ 
(Tai päivää, iltaa tai aamuyötä, riippuen siitä, mihin aikaan eksyt blogiini!) 
♥ Ja aivan mahtavaa SYYSKUUTA ♥

Me vietettiin viime viikonloppu telttaillen luonnon helmassa. Telttailukohde valikoitui Vestan keikkapaikan takia; Vestan kesän viimeinen keikka pidettiin Sieravuoren lomakeskuksen ravintolassa, ja nähtiin vihdoin tilaisuutemme koittaneen. Meidän on koko kesä pitänyt ostaa teltta, ja nyt vihdoin oli se hetki! Tämä oli mun elämäni ensimmäinen telttailukokemus, ja en voi sanoin kuvailla, paljonko luonnon helmassa vietetty viikonloppu inpiroi! Kelit telttailulle alkavat olla vähän koleita ja kosteita, mutta siitä huolimatta yritetään päästä vielä tänä vuonna ainakin kerran telttailemaan, ensi kesänä sitten taas enemmän.

Sieravuori oli aika kokemus  kaikki tuntui vähän sekavalta, mutta lomakeskus on upealla paikalla Pyhäjärven rannalla, ja siellä on kaikennäköistä aktiviteettia, vuokramökkejä, asuntovaunumajoitusmahdollisuus ja myös telttailualue, jossa yöpyminen oli tosi halpaa. Lomakeskuksen karttaan merkityn telttailualueen läpi kyllä kulki frisbeegolf-rata, joten meitä ohjeistettiin majoittumaan muualle. Löydettiin paikka meidän pienelle teltalle asuntovaunualueelta, kävelymatkan päästä Pyhäjärven rannasta ja huoltorakennuksesta. Kokemus oli kiva, ja vaikka alkuun vähän oli alkukankeutta, viikonloppu oli tosi onnistunut!

Mutta nyt 10 asiaa, jotka mun elämäni eka telttaretki opetti:

- Loppukesällä hyttysongelma on pienempi, mutta on silti hyvä pitää teltan verkko-ovi aina kiinni. Pelkkä ajatus siitä, että ne kaikki muurahaiset, jotka kiipeilivät teltan seiniä pitkin, olisivatkin löytäneet päivän aikana teltan oviaukon, saa mun selkäpiin karmimaan!

- Teltan kokoaminen (edes ilman ohjeita) ei ole yhtään niin hankalaa, kuin voisi ennakkoon kuvitella! Toki alkuun tuntui siltä, että teltta ei tulisi kestämään kahta yötä läjässä. Juha on ollut viimeksi pystyttämässä telttaa armeijassa (kymmenen vuotta sitten), ja mun teltanpystytyskokemukset rajautui siihen, kun muksuna olin pystyttämässä telttaa mökin pihaan ehkä pari kertaa kesässä. Mut hyvin meni, ja myrskytuulesta huolimatta teltta pysyi läjässä koko viikonlopun!

- Bändipaita on aina hyvä ratkaisu.
- Ladan konepelti jaksaa kannatella kahta aikuista ihmistä. Toisen päivän alkuyöstä kellahdettiin mun Ladani konepellille makoilemaan ja bongailtiin satelliitteja. Vähän se meidän alla paukkui, mutta se ei taipunut kuopalle. Tätä todellakin tullaan käyttämään tulevaisuudessa hyödyksi!

- Ollaan ihan älyttömän sopeutuvia tyyppejä.

- Varaa aina matkaan vettä! Oli kysseessä telttailuviikonloppu tai työpäivä, vesipullo on aina hyvä olla mukana!

Meillä oli ajatuksena täyttää meidän vesivaroja alueen ravintolassa ja huoltorakennuksessa, mutta kun ekana iltana täytettiin pullo raflassa paikallisella vedellä, se maistui hörpätessä ihan juomakelvottomalta. Ei tiedetä, oliko ongelma putkissa vai onko alueen vesi vain eri makuista, mutta seuraavana päivänä käytiin kaupasta hakemassa 5 litran lähdevesikanisteri.

- Villasukat kannattaa aina pakata mukaan. Illan ja yön viileys voi yllättää!
- Leirintäalueella ketään ei kiinnosta naku-uimarit, mutta naku-uimareita saattaa kiinnostaa ihmiset, jotka eksyvät heidän reviirilleen. Ikävästi meinattiin pöllähtää rantasaunan edustalle, kun iso naisporukka oli viilentymässä järvessä saunan jälkeen.

- "Heiluiko teltta paljonkin viimeyönä?" -kysymys ei aina ole kysyjän tapa osoittaa huoltaan teltan kestävyydestä myrskyisen yön jälkeen. Tämän asian Juha mulle selvensi, kun mä vastasin kysymykseen, että "ei ihan mahdottomasti, mutta aika kovaa jossain vaiheessa ropisi kyllä!"

- Jos näet monen metrin levyisen hämähäkinseitin metsässä, sen lähellä on varmasti myös se valtava hämähäkkikin, joka seitin on kutonut.

4 kommenttia:

 1. Joo aina kun me telttaillaan, oli vuodenaika mikä tahansa, meillä on mukana pipot, hanskat ja paritkin villasukat. Ne ovat osoittautuneet elintärkeiksi ja voit kuvitella manauksen kun minun pipo oli norjan matkalla unohtunut kotiin ! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kauhee, onneks kuitenkin selvisitte Norjasta yhtenä kappaleena! :D Mullakin oli matkassa tosi paljon lämmintä vaatetta, ja toisena yönä ne tulivat kyllä tarpeeseen. Toi pipo ja hanskat ei käynyt mulla mielessäkään, mutta kieltämättä pipo olisi varmasti auttanut asiaan, kun saunan jälkeen kellahti teltaan tukka märkänä :D Kiitos vinkistä, seuraavalla kerralla oon kunnolla valmistautunut!

   Poista
 2. Hajosin aivan totaalisesti teltan heilumiselle :----D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olisin voinut vaipua maanrakoon kun tajusin, mistä oli kyse :'D

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥