29 elokuuta 2018

Hääkoristuksen yksityiskohtia - HÄÄT 2018

Heippa, tyypit, ihanaa keskiviikkoa! Oon viettänyt jonkin aikaa hiljaiseloa, koska ollaan vihdoinkin saatu arjesta kunnolla kiinni häiden järjestelyhulinan jälkeen. Ollaan reissailtu, telttailtu ja puuhailtu kaikkea ihanan normaalia, ja se on täydellistä vastapainoa alkuvuoden kiireellisyydelle. Mutta siitä huolimatta - jaksaisitteko hetkisen vielä mun häähypetystäni?

Aiempien postauksien kommenteista päättelin, että erityisesti meidän häiden koristus kiinnostaa porukkaa. Mä olen supervisuaalinen ihminen, joten hääkoristus oli mun esteettiselle sielulleni täydellinen puolen vuoden työmaa. Sitä on blogissa jo hiukan (lue: aika paljon) vilahdellutkin, mutta joitakin juttuja olisi kiva sanallisesti avata enemmän. Nyt haluaisin sukeltaa aiheeseen, ja kertoa hiukan koristeiden yksityiskohdista ja siitä, miten onnistuttiin luomaan meidän röllimetsähäät ♥

Ensin lyhyesti koristeiden budjetista: me oltiin varattu koristeita varten vain murto-osa meidän häiden kokobudjetista. Tiedettiin, että tehdään mahdollisimman paljon itse, ja että hyödynnettäisiin kierrätystavaraa, ja Ebayta tarvittavissa koristeostoksissa. Se onnistui tosi hyvin, ja häiden kalleimmat hääkoristeet olivat valonauhat (150 metriä 50€), kertakäyttöpöytäliinat ruokailuhuoneessa (6€) ja kynttilät (20€).

Juhlatilan kattaus
Juhlatilasta haluttiin juhlallinen, mutta rento. Ei siis peitetty pöytiä pöytäliinoilla, vaan luotettiin siihen, että kynttilät, luonnonkukat ja upeasti taitellut servetit toisivat tilaan sen kaivatun juhlallisuuden. Metsäteema näkyi kattauksessa niin, että leviteltiin asetelmiin puukiekkoja, kaapin perältä löytyneillä askarteluhöyheniä ja käpyjä.

Nimikyltit ja pöytänumerot tein itse luonnonkivistä, ja se oli kyllä aika urakka. Ihan huikean näköisiä niistä tuli, mutta ne olivatkin häiden työläin yksityiskohta. Mitä lähemmäs häitä päästiin, sitä enemmän musta alkoi tuntua siltä, että niiden kanssa menisi henki ja terveys, mutta kaikki kuitenkin valmistui ajallaan.

Koska lasipurkit ja -pullot olivat pitkälti kaikki alkuvuoden aikana luonnollisesti kerättyjä (tyhjentyneet hillopurkit, skumppapullot...), ja koska jokainen puukiekko ja kivi oli uniikki, tuli jokaisesta pöydän kattauksesta ihanan persoonallinen!Istumakartta
Tämän kanssa painin aika pitkään. Koska tiesin, että sen oman paikan löytäminen pikkukivien avulla olisi ollut mission impossible, päätin tehdä myös istumakartan. Pohjana on meidän isän tekemät tikapuut, jotka on rakennettu joskus 80-90-luvulla, ja katkaistiin ne sopivaan mittaan. Numerot ovat meidän seinältä löytyvästä kirjaintaulusta, ja nimilaput ylijäämäpahvia. Täydellistä kierrätystä!Lahjapöytä
Meidän lahjapöydän koristus pidettiin melko simppelinä, jotta mahdollisille lahjoille jäisi riittävästi tilaa. Hirveän montaa materiaalista lahjaa ei odotettu, mutta onneksi varattiin lahjoille kaksi pöytää, niitä tulikin tosi paljon! Pöydän jalkoihin kiinnitettiin pieni panderolli, jonka viireihin oli kirjoitettuna L A H J A P Ö Y T Ä, ja sen lisäksi pöydän kulmalle tuli meidän korttilaatikko ja luonnonkukkia lasipulloissa. (Kuvassa näkyvät kukat on heittokimppuni. Koristekukat olivat pöydän toisessa päässä.)

Korttilaatikko tehtiin Juhan kanssa mun edesmenneen mummuni vanhasta matkalaukusta, jonka sisäkangas vaihdettiin. Laukussa oli aivan kauhea, kahiseva ja värjäytynyt silkkivuori, joka saksittiin irti, ja jonka tilalle niitattiin vanha vaaleanpunainen lakana. Lopputulos oli ihan supersöpö, ja ylitti kyllä huimasti odotukset!

Kuistin pölkyt
Siis nämä olivat aivan upea idea, ja oli ihana sattuma, että mun vanhemmat ovat karsineet mökin pihasta puita ja jättäneet näitä pölkkyjä kuivumaan! Häiden järjestelypäivänä kaikki hiukan kyseenalaistivat sitä, että MIHIN nää tulee ja TARVIITKO oikeesti nää KAIKKI, mutta just ne tekivät mun mielestä juhlatilasta niin tunnelmallisen!

Oli ihanaa, kun astui ovesta sisään, ja heti pääsi virittäytymään röllimetsäfiilikseen, ja teema jatkui ihan koko tilan läpi. Eli kiitos kaikille, jotka näitä kantelitte sekä perjantaina että sunnuntaina, ootte parhaita! ♥
Hääauto
Mä annoin hääauton koristelun Juhan käsiin sillä ehdolla, että saisin tehdä JUST MARRIED -kyltin auton takaikkunaan. Mulla oli siinä vaiheessa järjestelyjä kädet niin täynnä muiden juttujen kanssa, että auton koristeluprojekti olisi tehnyt musta aikamoisen bridezillan. Juha kiinnitti mun Ladan katolle kattotelineen (joka on yleensä ollut kiinni Juhan Ladassa, jota ei otettu hääautoksi siksi, että siinä ei ole takaovia), johon Juha kiinnitti vanhat sukset, ja takaikkunalle löyttäytyi meitä eniten muistuttavat pehmolelut, jotka ovat olleet mukana meidän parisuhteessa ihan alkuajoista lähtien.

Juha oli kiinnittänyt hamppunarulla auton perään muutaman tölkin, jotka pysyivät kiinni sen hetken, että ajettiin kirkolle ja kun lähdettiin kirkolta. Ennen juhlapaikalle saapumista tölkit kuitenkin räjähtivät irti (enkä käsitä, miten tyhjien tölkkien irtoamisesta voi kuulua niin kova ääni!), mutta siinä vaiheessa päivää se ei enää haitannut. Muuten auto oli koristelematon, ja se oli kyllä erittäin hyvä päätös. Lada oli just meidän näköinen hääauto!Kakkukoriste
Meidän kakkukoriste oli mun käsialaa. Ei kumpikaan oikein lämmetty niille perinteisille kakkukoristeille, jossa morsian ja sulhanen seisoskelevat kakun päällä tai jossa morsian retuuttaa sulhasta perässään, joten päätettiin tehdä jotain erilaista. Kakkukoristeen mallin löysin Etsystä, mutta se oli sen verran hintava, että kelailin pystyväni samankaltaisen tekemään itsekin.

Iskä leikkasi mulle pohjan vahvasta muovista, ja mä päälystin muovin kuvioidulla koristekalvolla, joka löytyi Sinooperin konkursimyynnistä käytännössä ilmaiseksi. Sitten kirjailin vuorten huiput ja tekstin valkoisella akryylimaalilla, ja lakkasin koko pinnan, jotta se ei kärsisi kuljetuksessa. Pystyssä koriste pysyi tuhdeilla puukepeillä, jotka liimattiin koristeen taustapuolelle. Ei hirveän viimeistelty kakkukoriste, mutta ainakin siinä oli persoonaa!

Eteinen
Eteinen meillä toimi juomien, lahjapöydän ja salatehtävien tilana. Eteisen seinälle vedettiin valonauhaa, naulakoiden edustalle taas hamppunaruun valokuvia ja ohjelma, ja juomavateihin kiinnitettiin LIMONAADI ja MÖKYÖÖLI-kyltit. En tiedä moniko teistä tietää, mutta mökyööli on peräisin Röllin vanhasta jaksosta, jossa Rölli vetelee viskiä ja ajattelee sen olevan taikalientä.Eteisessä oli myös meidän kodin rakkaimpia sisustusjuttuja; karttapallo, noitarumpu ja kuuvalo. Niillä ei periaatteessa ollut mitään kummempaa roolia meidän häissä, mutta ne toivat tilaan vähän sellaista persoonallista twistiä, mitä kaivattiin.

Naulakon kohdalle piilotettiin kätevästi muuten myös pussit roskille ja tyhjille tölkeille. Ne oli kivasti piilossa niin avoimessa paikassa, ja aika hyvin porukka vaikutti ne löytävän.


Siinä oli meidän hääkoristuksen tärkeimmät tärpit. Mitä pidit meidän röllimetsäkoristuksesta? Lupaan, että tämä oli nyt viimeinen hääpostaus, mitä hetkeen on mun blogiini tulossa :D Jos jokin vielä kuitenkin kaihertaa mieltä, laita ihmeessä kommenttiboksiin kysymyksiä, niin palaan niihin ehkä erillisessä postauksessa!

Postauksen kuvat: Milla Grönman

3 kommenttia:

 1. Ihanat koristukset ja tosi kekseliäitä ootte olleet :) Koivuhaloista, kivistä ja luonnon kukista tuli just semmonen satumetsäfiilis, joka kesähäihin sopiikin.

  VastaaPoista
 2. oikeasti en KESTÄ miten samanlaisia juttuja meillä on häissämme ollut! :D ihan niinku olisin omia pinterest-kollaaseja katsellut.

  Pst. ja onnea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kävin kurkkaamassa sun hääpostauksesi, ja teillä oli aivan upeat häät! Muistutat mua kauheasti Mai Magista (en tiedä, tunnetko, mutta hän on hippigoottityylin ruumillistuma), ja on ihanaa, että teidän häätyyli oli niin yhtenäinen!

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥