21 kesäkuuta 2017

Totoro 🌱

Ihanaa keskiviikkoa ♥ Viimeiset pari viikkoa ovat kiitäneet ohitse aivan hirvittävää vauhtia, ja ihan pian vietetäänkin jo juhannusta! Tämä viikko on kulunut Pokemon Gota pelaillen, Cubone-tatuointia rasvaillen ja anime-elokuvia katsellen. Eli melko japanilaisissa tunnelmissa :D Reisi hieman vielä hidastaa vauhtia ja kaipaan kovasti farkkujen käyttöä, mutta kaikki ajallaan. Nyt on hyvä hetki hengähtää.

Viime aikojen puuhailuun liittyen kävimme lauantaina Tuurin kyläkaupassa perheen kanssa. Reissu Tuuriin on ollut meillä jokavuotinen perinne ainakin kahdeksan vuotta. Surullisenkuuluisasta kyläkaupasta mukaani tarttui pari Studio Ghiblin klassikkoa, joista olin tosi innoissani. Totoro ja Kissojen valtakunta.

Ja kuvitelkaa, mä en ollut ennen nähnyt Totoroa! Jotenkin elokuvan hypetys työnsi mua kauemmaksi siitä vuosikaudet ja jotenkin ajattelin, että elokuva olisi pettymys, kun sen lopulta katsoisin. Nyt otin itseäni niskasta kiinni, ostin sen Tuurista alle kympillä, käperryin sunnuntai-iltana sohvalle ja katsoin sen. Nyt vasta ymmärrän elokuvan ympärillä pyörineen hypen ja Totoro pyrähti mun lempielokuvien jaetulle ykkössijalle!


Totoro oli ihana tarina metsän hengistä, luonnonvoimista ja taikuudesta, ja sopi täydellisesti juhannuksen odotukseen. Ajattelin, että voisin sen katsoa vielä toistamiseen ennen juhannuksen viettoon ryhtymistä.

Ihanaa juhannusta ja iso tsemppi teille, joilla on vielä pari työpäivää ennen viikonloppua! ♡

Oletko sä nähnyt Totoron tai muita Studio Ghiblin klassikoita?

6 kommenttia:

 1. Mulla on Totoron kanssa vähän sama juttu, sen hype vaan työntää mua kauemmas ja kauemmas siitä - eikä mua muutenkaan oikein kiinnosta elokuva karvaisesta metsässä asuvasta otuksesta, joka kyttää pikkulapsia, nään sellaista tarpeeksi uutisissa (jos tiedät mitä tarkoitan :'D). En tiiä, jotenkin mulla on lapsesta asti ollut Totorosta outoja mielleyhtymiä pedofiliaan ja tirkistelyyn ja niiden glorifiointiin (ihan oikeesti, enkä ees tiedä mistä ne tulee?), mitkä on yhdessä sen loputtoman hypen kanssa laittanu koko leffan multa ihan totaalipannaan.

  Muuten mä rakastan Ghiblin leffoja, Liikkuva linna, Maameren tarinat ja Kissojen valtakunta on mun ehdottomat lempparit! Henkien kätkemän kulutin lapsena niin puhki, etten jaksa siitä enää samalla tavalla innostua kuin ennen, mutta näitä uudempia en ole ollut kovin kiinnostunut katsomaan, kun vuosikaudet oli mielenkiinnon kohteet kaikkialla muualla kuin animessa. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, joo, mäkin ajattelin leffaa vähän pedona kun aloin selvittää, mistä siinä on kyse :'D Hauska sinänsä, että tilanne olikin vähän nurinkurinen kuin odotin - lapset häiriköi Totoroa enemmän kuin Totoro lapsia, ja luojan kiitos siitä :D Toisin päin leffa olisi ollut ihan floppi.

   Liikkuva linna, Kissojen valtakunta, Totoro ja Henkien kätkemä on mun lemppareita, mutta jotenkin henkien kätkemä on niin tapahtumarikas, että sitä ihan tosissaan jaksaa harvoin katsoa. Ja aika ahdistava. Muut leffat kattoo tosi mielellään vaikka useamman kerran vuodessa.

   Poista
 2. Ei kyllä ole montaakaan Studio Ghiblin elokuvaa josta en olisi pitänyt, ihania melkein kaikki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä totta, niissä elokuvissa on jotain, mikä sopii kaikenikäisille ja makuun kuin makuun :D

   Poista
 3. siis totoro on kyl tosi hyvä :) Mun eka animeleffa minkä joskus katsoin oli Kissojen Valtakunta, vaikka olin kyllä tutustunut jo mangaan ja animesarjoihin tätä ennen :) Aika paljon noita animeleffa DVD:itä myös kotoa löytyy. Ainakin juuri kissojen valtakunta, henkien kätkemä, liikkuva linna jne.

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlainen kattaus sitten sulla kuin omasta DVD-valikoimastakin löytyy :D Mäkin olin hypettänyt mangaa ja animea jo pitkään ennen kuin tosissani kiinnostuin Studio Ghiblin tuotannosta. Onneksi kuitenkin niihin tutustui, niiden missaaminen olisi ollut kyllä emämoka!

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥