21 kesÀkuuta 2017

Totoro đŸŒ±

Ihanaa keskiviikkoa ♥ Viimeiset pari viikkoa ovat kiitĂ€neet ohitse aivan hirvittĂ€vÀÀ vauhtia, ja ihan pian vietetÀÀnkin jo juhannusta! TĂ€mĂ€ viikko on kulunut Pokemon Gota pelaillen, Cubone-tatuointia rasvaillen ja anime-elokuvia katsellen. Eli melko japanilaisissa tunnelmissa :D Reisi hieman vielĂ€ hidastaa vauhtia ja kaipaan kovasti farkkujen kĂ€yttöÀ, mutta kaikki ajallaan. Nyt on hyvĂ€ hetki hengĂ€htÀÀ.

Viime aikojen puuhailuun liittyen kÀvimme lauantaina Tuurin kylÀkaupassa perheen kanssa. Reissu Tuuriin on ollut meillÀ jokavuotinen perinne ainakin kahdeksan vuotta. Surullisenkuuluisasta kylÀkaupasta mukaani tarttui pari Studio Ghiblin klassikkoa, joista olin tosi innoissani. Totoro ja Kissojen valtakunta.

Ja kuvitelkaa, mÀ en ollut ennen nÀhnyt Totoroa! Jotenkin elokuvan hypetys työnsi mua kauemmaksi siitÀ vuosikaudet ja jotenkin ajattelin, ettÀ elokuva olisi pettymys, kun sen lopulta katsoisin. Nyt otin itseÀni niskasta kiinni, ostin sen Tuurista alle kympillÀ, kÀperryin sunnuntai-iltana sohvalle ja katsoin sen. Nyt vasta ymmÀrrÀn elokuvan ympÀrillÀ pyörineen hypen ja Totoro pyrÀhti mun lempielokuvien jaetulle ykkössijalle!


Totoro oli ihana tarina metsÀn hengistÀ, luonnonvoimista ja taikuudesta, ja sopi tÀydellisesti juhannuksen odotukseen. Ajattelin, ettÀ voisin sen katsoa vielÀ toistamiseen ennen juhannuksen viettoon ryhtymistÀ.

Ihanaa juhannusta ja iso tsemppi teille, joilla on vielĂ€ pari työpĂ€ivÀÀ ennen viikonloppua! ♡

Oletko sÀ nÀhnyt Totoron tai muita Studio Ghiblin klassikoita?

6 kommenttia:

  1. Mulla on Totoron kanssa vÀhÀn sama juttu, sen hype vaan työntÀÀ mua kauemmas ja kauemmas siitÀ - eikÀ mua muutenkaan oikein kiinnosta elokuva karvaisesta metsÀssÀ asuvasta otuksesta, joka kyttÀÀ pikkulapsia, nÀÀn sellaista tarpeeksi uutisissa (jos tiedÀt mitÀ tarkoitan :'D). En tiiÀ, jotenkin mulla on lapsesta asti ollut Totorosta outoja mielleyhtymiÀ pedofiliaan ja tirkistelyyn ja niiden glorifiointiin (ihan oikeesti, enkÀ ees tiedÀ mistÀ ne tulee?), mitkÀ on yhdessÀ sen loputtoman hypen kanssa laittanu koko leffan multa ihan totaalipannaan.

    Muuten mÀ rakastan Ghiblin leffoja, Liikkuva linna, Maameren tarinat ja Kissojen valtakunta on mun ehdottomat lempparit! Henkien kÀtkemÀn kulutin lapsena niin puhki, etten jaksa siitÀ enÀÀ samalla tavalla innostua kuin ennen, mutta nÀitÀ uudempia en ole ollut kovin kiinnostunut katsomaan, kun vuosikaudet oli mielenkiinnon kohteet kaikkialla muualla kuin animessa. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, joo, mÀkin ajattelin leffaa vÀhÀn pedona kun aloin selvittÀÀ, mistÀ siinÀ on kyse :'D Hauska sinÀnsÀ, ettÀ tilanne olikin vÀhÀn nurinkurinen kuin odotin - lapset hÀiriköi Totoroa enemmÀn kuin Totoro lapsia, ja luojan kiitos siitÀ :D Toisin pÀin leffa olisi ollut ihan floppi.

      Liikkuva linna, Kissojen valtakunta, Totoro ja Henkien kÀtkemÀ on mun lemppareita, mutta jotenkin henkien kÀtkemÀ on niin tapahtumarikas, ettÀ sitÀ ihan tosissaan jaksaa harvoin katsoa. Ja aika ahdistava. Muut leffat kattoo tosi mielellÀÀn vaikka useamman kerran vuodessa.

      Poista
  2. Ei kyllÀ ole montaakaan Studio Ghiblin elokuvaa josta en olisi pitÀnyt, ihania melkein kaikki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TÀÀ on kyllÀ totta, niissÀ elokuvissa on jotain, mikÀ sopii kaikenikÀisille ja makuun kuin makuun :D

      Poista
  3. siis totoro on kyl tosi hyvÀ :) Mun eka animeleffa minkÀ joskus katsoin oli Kissojen Valtakunta, vaikka olin kyllÀ tutustunut jo mangaan ja animesarjoihin tÀtÀ ennen :) Aika paljon noita animeleffa DVD:itÀ myös kotoa löytyy. Ainakin juuri kissojen valtakunta, henkien kÀtkemÀ, liikkuva linna jne.

    www.finnlandsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samanlainen kattaus sitten sulla kuin omasta DVD-valikoimastakin löytyy :D MÀkin olin hypettÀnyt mangaa ja animea jo pitkÀÀn ennen kuin tosissani kiinnostuin Studio Ghiblin tuotannosta. Onneksi kuitenkin niihin tutustui, niiden missaaminen olisi ollut kyllÀ emÀmoka!

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥