03 tammikuuta 2017

2016 pikakelauksella

Halusin tehdä jonkinlaisen vuosikatsauksen vuodesta 2016, koska se oli yksi elämäni vauhdikkaimpia vuosia, mutten ajatellut löytäväni aikaa postauksen tekemiselle. Tänään mulle kuitenkin nousi yllättäen kuume, joka laski Ibumaxin voimalla, joten yritin olla rauhallinen ja raahauduin tietokoneen ääreen. Ja mikäs sen parempaa tekemistä, kuin vetää viime vuosi pikakelauksella läpi?TAMMIKUU

Tammikuun alussa olin juuri valmistunut työtön työnhakija, ja hain elämäni ensimmäistä kertaa työttömyystukea. En ehtinyt kuitenkaan kauaa levätä laakereillani, sillä ennen kuin tammikuu oli ohi, olin kirjoittanut oppisopimuspaperit ja aloitin työskentelyn nykyisessä työpaikassani. 27.1 matkustin myös ensi kertaa Turkuun lähiopetuspäivään oppimaan editoinnin perusteita.

Graafisen suunnittelunesittelijänä Sataedussa
Editoinnin opintoja TurussaHELMIKUU

Helmikuussa vietettiin romanttista toista vuosipäivää. Lisäksi opettelin anatomiaa Porin Taidemuseon croquis-tunnilla ja sen ulkopuolella. Croquis-piirustusiltaan osallistun melkein kuukausittain, mutta jollakin tapaa juuri nämä helmikuun työt jäivät mieleen.

Vuosipäivä ja vuorotyön kääntöpuolet
#Tyttö_poika kampanjaMAALISKUU

Maaliskuussa olin todella aktiivinen. Kävin pari kertaa viikossa salilla (ja mahduin koon 42 farkkuihin, OMG!), Porin Taidemuseossa taidejoogassa, Turun käsityömessuilla ja vietin paljon aikaa ystävieni kanssa.

Turun käsityömessutHUHTIKUU

Valmistujaisjuhlieni suunnittelu lähti käyntiin, kun suunnittelin juhlien kutsukortit. Olen vieläkin todella ylpeä siitä, miltä kutsut näyttivät ja miten kivasti ne erottuivat tavanomaisempien kutsukorttien joukosta niin hyvin.

Juhlien pitäminen puoli vuotta valmistumisen jälkeen oli vaikea päätös, mutta koska valmistumisen aikaistuminen itsessään oli niin suuri yllätys ja vaati kovaa työntekoa, musta tuntuu, että tein oikean valinnan lykätessäni juhlimista.

ValmistujaisjuhlakutsutTOUKOKUU

Toukokuussa koittikin suuri päivä, 28.5, ja kaikki valmistelut venyivät ihan viimeisiin päiviin saakka ennen valmistujaisia. Tein itse tyllimekkoni ja väkersin paljon koristeita ja tarjottavia. Sain myös paljon apua, ja ilman sitä juhlat eivät varmastikaan olisi olleet niin onnistuneet.

Ja tietenkin juhlavalmistelujen välissä rentouduin skeittilaudan ja museoiden yö -tapahtuman kanssa. Ne olivat hyvää vastapainoa jännitykselle ja näpertämiselle.

Valmistujaiset - tylliä ja tennareita
Selvä kevään merkkiKESÄKUU

Kesäkuussa etsin kätkettyjä taideteoksia ympäri kaupunkia ja matkattiin Kouvolaan katsomaan Stratovariuksen keikkaa. Lisäksi meille ilmoitettiin meidän senhetkisen kodin purkamisesta ja alkujärkytyksen jälkeen alettiin etsiä uutta asuntoa.

STRATOVARIUS - Vaakuna Piknik KouvolassaHEINÄKUU

oli henkisesti todella kuluttava kuukausi. Käytiin Helsingissä Juhan kanssa ja Porisperessä ihanan ystäväni kanssa, mutta heinäkuuhun kuului myös muutto ja henkinen uupumus kuoroharrastuksen vaativuuden takia. Silloin alkoi hahmottua, että on tullut aika jättää neljätoista vuotta kestänyt harrastus ja siirtää mun niskaan kasaantunut vastuu jollekulle toiselle.

Näin jälkikäteen muutto osui täydelliseen väliin, ja se oli yllättävän helppo. Muutos oli positiiviseen suuntaan!SYYSKUU

Syksyn saapuessa aloitettiin elämäntaparemontti, kun monet pitivät "sokeritonta syyskuuta". Syyskuun ajan jaksettiin ihan hyvin ylläpitää terveellisempää ruokavaliota, mutta syyskuun jälkeen homma meni reisille.

Linnanmäen IIK!week oli myös huikea, ja sijoittui sopivasti syyskuun hämärtyviin iltoihin. Toivottavasti ensi vuonna uudelleen!

Ei ihan sokeriton syyskuu - 10 muistutusta terveellisistä elintavoista
IIK!WEEK LinnanmäelläLOKAKUU

Vuoden kymmenes kuukausi taas oli täynnä Halloween-hypetystä. Koristeltiin kämppää synkän teeman mukaisesti ja vietettiin omia Halloween-juhlia sekä Juhan kanssa kotona että parin ihanan ystävän kanssa paikallisella yöklubilla.

Näin myös Ellinooran keikan ensi kertaa, ja toivon, että voin myös tänä vuonna nähdä kyseisen artistin livenä ennemmin tai myöhemmin. Ja tietenkin lokakuuhun kuului myös Inktober, jota varten tekemiäni piirroksia löytyy läjäpäin Instagrammistani! :)

Lokakuu oli lempeäMARRASKUU

Kerättiin Halloween pois. Arvostin ystävyyttä ja urbaanin kaupungin kauneutta. Käytiin katsomassa Tampereella jälleen Stratovariusta ja yövyttiin upean Tornihotellin yhdessä ylimmistä kerroksista.

Kuukautiset ja mystinen kuukuppiJOULUKUU

Ja niin saavuttiin vuoden loppuun! Joulukuussakin matkasimme, toisella kerralla Tampereelle kissakahvilaan ja joulutorille ja toisella kerralla Tallinnaan, joulun välipäiviksi. Joulukuu oli huikea!

Joulumieltä Tampereelta
Välipäivät Tallinnassa

Koko vuosi on ollut yhtä murrosta ja olen reissannut ihan naurettavan paljon niin koulun että huvinkin vuoksi. Tammikuusta tuntuu olevan vain pieni hetki, ja vaikka vuoteen kuului paljon stressiä ja aikatauluja, oli se yksi elämäni onnistuneimmista vuosista.

Kiitos, kaikki ♥

2 kommenttia:

 1. Tuo Stratovariuskuva.. sulle käy ihan törkeen hyvin tuo ruskea tukka! Tykkään kyllä sinisestäkin, mutta tuo ruskea, vau! Ja sitten tuo kesäkuun mattokuva, jossa toinen puoliskosi soittaa kitaraa(?:D). Empä olisi uskonut, että johonkin kämppään käy tuo ällön vanha matto, jota sain mummoloissa aina katsella. Siun luona se näyttää jopa hienolle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hie, kiitos! :D Olen ollut todella monta vuotta brunette, ja munkin mielestäni se oli ihan se oikea väri mulle. Sääli, että mulla on luonnostaan niin vaalea hius, että jouduin värjäämään juurikasvua ihan jatkuvasti ettei tukasta tullut ruokottoman näköinen.

   Ja hah, joo, toi matto on meidän rakkaus :D Ollaan vähän erikoisempia sisustajia ja tehdään kummallisia valintoja, mitä tulee tavaroiden yhdistelyyn. Aika moni varmasti ahdistuisi meidän pinkki-vihreä-valkoista sohvaa, plasmapalloa ja antiikkimattoa, mutta meistä se vain luo kodikkuutta. :)

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥