31 joulukuuta 2016

Välipäivät Tallinnassa

Meidän joulu meni ihanasti rakkainta lähipiiriä nähden, ja nyt Uusi Vuosi on jo ovella! Upeaa uutta vuotta! Toivon, että teidän välipäivänne sujuivat mukavasti ja uuden vuoden aattonne on mitä mahtavin, miten ikinä sitä juhlistatte tai olette juhlistamatta.

Me vietettiin Juhan kanssa joulun välipäivät Tallinnassa ja saavuttiin tänään illalla kotiin. Meillä on ollut koko loppuvuosi aika hektistä, ja kaivattiin kunnon irtiottoa arjesta. Alkuun ajattelimme jatkaa perinnettä ja matkustaa Kööpenhaminaan, mutta mietittiin yhdessä, että se on hieman liian rankka reissu lentoineen ja huvipuistopäivineen. Niimpä buukattiin laivamatka Ikaalisten matkatoimistosta ja matkattiin kolmeksi yöksi rapakon toiselle puolen, ilman sen ihmeellisempiä suunnitelmia.
Käytiin joskus aikaisemminkin Tallinnassa, mutta sillä kerralla emme oikein ehtineet tutustua kaupunkiin. Niinpä tällä kertaa meidän ajatuksena oli kierrellä vanhaa Tallinnaa ja poiketa joulumarkkinoilla, joita on hehkutettu jo pidemmän aikaa. Ja niinhän me tehtiin. Vanhan kaupungin kujat ja kahvilat tulivat tutuksi ensimmäisen päivän aikana ja onhan se ihmeellinen paikka.

Muutenkin Tallinnassa oli jännittävä tunnelma, sillä siellä kohtaa ultamodernius ja keskiaikaisuus. Uudelta hotelli- ja shoppailuväylältä on vain kortteli matkaa vanhoille keskiaikaisille rakennuksille. Shoppailukierroksen päätteeksi löydettiin sattumalta jatkuvasti upeita vanhoja rakennuksia. Mä en todellakaan ole ihminen, joka lähtisi matkailemaan arkkitehtuuria silmällä pitäen, mutta silti mun kameran muistikortilta löytyy ensisijaisesti kaupunginäkymä- ja arkkitehtuurihabituskuvia.

Hullunkurista.

Ja tottakai Tallinnassa ollessa meidän täytyi piipahtaa myös Tallinnan kissakahvilassa vertailemassa sitä, miten se erosi suomalaisista kissakahviloista.

Ja olihan se tosi hauska nähdä. Kahvilalle kävely kesti Seaport Hotellilta noin parikymmentä minuuttia pulujenruokintatauon kanssa. Nurrin ruoka oli todella hyvää, jopa parempaa kuin Tampereen tai Helsingin kissakahviloissa, ja sisustukseltaan paikka muistutti aika vahvasti Helsingin serkkuaan. Silti jollain tapaa paikka oli paljon enemmän normaalin kahvilan tyylinen, eikä kissakahvilaelementti ollut hirveästi läsnä, vaikka kissoja paikka kuhisikin.

Joten, sanoisin, ettei se välttämättä ollut parempi kuin suomalaiset kissakahvilat, vaan pikemminkin samalla viivalla. Suosittelen lämpimästi kaikille kissojen ystäville!


Juuri tällainen reissu oli kyllä juuri sitä, mitä tarvittiin tähän väliin! Oli kivaa miettiä aamulla, millainen on päivän fiilis, eikä lähteä tarkasti aikataulutetusti hotellihuoneesta kohti uutta, uuvuttavaa päivää. Nyt olo on levännyt, ja kropalle teki ihan hyvää, että parissa päivässä kertyi yhteensä 38 000 askelta. Huomenna menen hyvin levänneenä vanhempieni luokse viettämään uuden vuoden aattoa ja kertomaan, miten matkamme sujui.

(Mulla oli reissussa testissä myös Juhalta joululahjaksi saamani GoPro Hero5. Tyhjennän kameran kovalevylleni vielä nyt aamuyöllä ja käyn tammikuun aikana läpi videomatskut, joita kertyi matkan aikana. Jos edes murto-osa videoista on käyttistä, voisin hieman koostaa sitä ja tehdä ehkä jonkinlaisen "first impression" -postauksen kameraan liittyen. Palataan siis siihen myöhemmin!)

1 kommentti:

  1. Irtiotot ovat just jees ja Tallinna on kyllä todella oivallinen kaupunki siihen :) Ihanaa Uutta Vuotta Iida!

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥