03 tammikuuta 2016

Kööpenhamina ♥

Kuten jo aiemmin kerroin, me reissattiin Juhan kanssa Kööpenhaminaan joulun välipäiviksi. Kööpenhamina on meille entuudestaan tuttu kaupunki, me reissattiin sinne kaksikin kertaa vuonna 2014, eikä matkakohde ole vieläkään alkanut meitä kyllästyttää.


Me siis matkattiin sateiseen Kööpenhaminaan tapaninpäivänä. Vaikka sää ei suosinut parina ensimmäisenä päivänä saimme aikamme kuitenkin kulumaan kierrellen Den Blå Planettia ja muita pienempiä nähtävyyksiä. (Copenhagen Card on muuten Köpismatkalla ihan ehdoton, jos suuntaat siihen suuntaan, ota ihmeessä siitä selvää!)


Koska  meillä oli tiedossa vauhdikas elämysmatka eikä rentouttava hotellillaloikoiluloma, yövyttiin jälleen Wakeup Copenhagen -hotellissa. Se on ultramoderni, pienemmän budjetin hotelli, jossa saa kohtuullisesta hinnasta huolimatta kattavan palvelun ja maittavan aamiaisen, eikä hotellilta ole pitkä matka keskustaan tai central stationille, josta on loistavat bussiyhteydet kaikkialle keskustan ulkopuolellekin.Meidän loman pääkohteena oli tietenkin Tivoli, jossa olemme viettäneet päivän jos toisenkin, ja on aina yhtä mielenkiintoinen kokemus päästä huvipuistolaitteisiin joulukuun lopussa. Jos paikassa ei ole koskaan käynyt, sen mystistä tunnelmaa ei voi edes käsittää. Sitä ei voi verrata yhteenkään Suomen huvipuistoon.


Valoja ja väriloistoa. Unohtamatta tietenkään Illuminations-valoshowta, joka esitettiin vierailumme kaikkina iltoina useampaan otteeseen päivässä.Eläintarha, syrjäisemmät sivukujat ostoskadun lähettyvillä, paikallisten suosimat ruokapaikat ja tietenkin Frederiksbergin puisto tulivat kierrettyä. Eläintarhasta löysimme uusia karvaisia ystäviä, keskustasta paljon puhuttuja Gay Copenhagen -puoteja ja -yökerhoja (joissa halusin kovasti ennen reissua poiketa ja joista yhteen sain suostuteltua kihlattunikin mukaan) ja kebabkioskin emäntä oli ihanan ystävällinen, etenkin, kun ilmaannuimme hänen kojulleen toisena iltana peräkkäin.


Täydellinen matka ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥