04 heinäkuuta 2015

T a l l i n n a


Pyörähdettiin tässä taannoin Tallinnassa, ja vaikka reissusta on kulunut tovi jos toinenkin, haluan silti jakaa joitakin kivoja otoksia, joita tuli räpsittyä meidän ensimmäisellä yhteisellä risteilyllä. Koska kyseessä oli ensimmäinen yhteinen Tallinnanreissu, meistää kumpikaan ei oikein tiennyt, mitä odottaa.


Ja tottakai kaikki ylittivät meidän odotukset roimasti. Laivalla oli mukavaa musiikkia kuunnellessa ja muumiaiheisia alkoholittomia drinkkejä siemaillessa, ja vaikka yö kului liian kapealla sängyllä toinen käsi jatkuvasti puutuneena, koska kovapäisinä haluttiin molemmat samaan sänkyyn, aamulla oltiin hymyt korvissa tutkimassa uutta maailmaa.


Tallinnasta mulla oli aikaisempia kokemuksia varmaan ala-asteen ajoilta, kun mummu oli napannut meidät mukaan katsomaan Tallinnan sisätori-elämää, ja silloisesta reissusta jäi todella mitäänsanomaton maku suuhun. Tällä kertaa Juha oli varannut meille yöksi hotellihuoneen, joten aikaa tutkia ja kierrellä oli runsaasti.

Kierrettiin pari paikallista ostoskeskusta, joihin oli ihana ilmainen bussikyyditys aivan sataman kupeesta, tehtiin ilahduttavia löydöksiä hieman erilaisista vaateliikkeistä, joita kotimaassa ei ole, ja illalla lähdettiin vanhan Tallinnan kapeille mukulakiviteille ja eksyttiin todella erikoiseen, hippihenkiseen sekatavaraliikkeeseen, joka jäi mun mieleeni pilvenpolttopiippuineen ja käsintehtyine nukkeineen varmasti loppuelämäksi.
 

Kotiin palattiin hieman väsyneinä ja yhtään kaunistelematta ainakin repullisen verran karkkia mukana. Mennään varmasti uudelleenkin, jonain päivänä, ja jos joku on Tallinnaan menossa, kannattaa pitää mielessä, että siellä on niin paljon muutakin hienoa kuin halpa viina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥