Ala, joka on nykypäivänä melko suosittu ja joka kummastuttaa niin harrastepiireissä kuin sukulaistenkin keskuudessa, on kuulunut mun elämääni viimeiset kaksi vuotta. Alle kuukauden päästä mulla alkaa opintojen viimeinen, eli kolmas vuosi, ja valmistuminen on kammottavan lähellä. Mä olen niin onnellinen valinnastani jatkaa opintoja eri alan parissa, olen ensi kertaa luokalla, jossa tunnen olevani toisten kaltainen, tunnen, että mä teen sitä mitä mun on aina pitänytkin tehdä ja olen luonut siteitä aivan uskomattoman lahjakkaihin ihmisiin joita en ikinä olisi tavannut missään muualla.
Graafinen suunnittelu usein sekoitetaan kuvitukseen ja muuhun taideopetukseen, ja jotkut opiskelijoistakin ovat luulleet hakeneensa jonkinlaiseen taidekouluun. Osa on jopa pettynyt totuuden paljastuessa. Opintoihin tietenkin liittyy monenlaista piirtämistä ja visuaalisuutta, mutta useimmiten työprosessi muodostuu tietokoneohjelmilla tehtävästä suunnittelutyöstä. Piirtämistaito ei siis ole mitenkään vaadittava taito alalle hakiessa. Opiskelussa painotetaan ohjelmien oikeaoppiseen käyttöön, visuaalisen silmän harjoittamiseen, muoto- ja värioppiin, kohderyhmän tärkeyteen ja kaikkeen, mitä graafikon on hyvä tietää.
Unohtamatta tietenkään, että mm. koodaaminen ja paino-opetus mahdollistavat työllistymisen moniin erilaisiin työtehtäviin. Graafikko siis voi työllistyä moneen muuhunkin työpaikkaan kuin vain mainostoimistoon.
Eli lyhyesti sanottuna graafista suunnittelua on kaikkialla. Menitpä sitten nettiin, ostitpa kaupasta lehden, päätitpä piipahtaa parturissa hienon ikkunateippauksen innoittamana tai otitpa maitopaketin jääkaapista. Kaikki maailmassa on joku suunnitellut.
Se, mikä mua valtavasti kiehtoo alassa on sen monipuolisuus ja se, että itseään pystyy haastamaan aivan eri tavoin kuin missään muualla. Toinen päivä saattaa kulua monimutkaista nettisivua koodaten ja uusia javascriptejä kokeillen, kun taas toinen päivä saattaa vierähtää photoshopin, tulostimen ja paperileikkurin parissa. Kahdessa vuodessa on tullut huomattua, että opiskelija oppii juuri sen verran kuin itse haluaa oppia, laiskamato pääsee paljon vähemmällä muttei myöskään opi yhtä paljoa.
Opintoihin ei kuitenkaan vaadita hirveää määrää pohjatietoa. Kunnianhimo, uteliaisuus ja halu kehittää itseään ovat elintärkeitä alalla. Joskus törmää siihen, että jotkut tulevat etsimään elämälleen suuntaa graafiseen suunnitteluun ilman minkäänlaista kiinnostusta alaa kohtaan, joka on täysin naurettava päätös. Aina on jonossa seuraava, joka oikeasti haluaisi koko sydämellään päästä kouluun.
Se, miten itse päädyin opiskelemaan on todella pitkä ja aivan eri tarina. Voisin jaaritella tästä aiheesta iäisyyden, mutta taidan skipata sen osan ja pyrkiä pitämään selostukseni lyhyenä. Tärkeimmät poitit taisivat tulla jo esille, mutta jos jollakulla on kysyttävää alasta tai opinnoista, kommenttiboksi on avoinna ja vastailen mielelläni, jos jollakulla on joitakin epäselvyyksiä.
Graafinen suunnittelu on alana minusta kiinnostava, joten tätä postausta oli mielenkiintoista lukea! Oon vähän miettinyt, pitäisikö markkinoinnin opintojen tueksi ottaa joku kurssi tältä puolelta, joten tuli hyvään saumaan :)
VastaaPoistaOpiskelemaan ilman muuta, jos kiinnostusta riittää :) Ja ihanaa, että tästä postauksesta oli hyötyä jollekulle!
PoistaGraafinen suunnittelu on kyllä siistiä, mullakin on siitä edellisistä kouluista kokemusta. Parasta oli graafiset tunnit, kun pääsi koneella toteuttaan omia ideoita!
VastaaPoistawww.tiia-valokuvaa.blogspot.com
Totta, ja nykyisin kun saa oikeita asiakastöitäkin toteuttaa on ihan käsittämättömän hienoa päästä tekemään erilaisten ihmisten kanssa yhteistyötä :) Ja aivan upea blogi sulla, tykkään!
PoistaWow! Upea teksti upeasta alasta!
VastaaPoistaOnko nuo sinun tekemiä töitä? :o
Kiitos! :D ja kyllä vain, nuo on niitä oikeiden töiden ohessa tehtyjä sivuprojekteja, etenkin koodauksen tauoilla piirreltyjä. Hyvä tapa nollata aivoja.
PoistaNää on niin kauniita/ihania/kauniita! ; A ;
PoistaWoooowww! ♡
Mutta eipä meille oo töitä D: niin moni kouluttautuu tätä kautta työttömäksi. C: ellei ole superhyvä ja nouseva tähti alalla. (jota en itse ole)
VastaaPoistaTuokin on aivan totta, mutta ottaen huomioon muutkin muuttujat graafikoilla on melko hyvät oltavat. Koulutuksesta valmistuneilla on todella monia eri työpaikkamahdollisuuksia yrittäjyydestä aina painotuotteiden tekoon ja taittoon, joten mahdollisuus päästä edes jotakin kautta työelämään kiinni on melko suuri. Ja tällä hetkellä kaikilta koulutusaloilta valmistuu työttömiä, oli ala mikä tahansa. Mutta pidetään sormet ristissä ja toivotaan, että asioihin tulee lähivuosina muutos :)
PoistaNyt sait kyllä uuden lukijan!
VastaaPoistat. toisen vuoden graafikko Nakkilan Sataedusta
http://meandmylife-4ever.blogspot.fi/