11 toukokuuta 2015

sateinen huvipuisto ja aurinkoinen Helsinki ♥


Vasta nyt onnistuin purkamaan kameran otokset muistitikulle meidän edellisviikon viikonloppuna tehdystä Helsingin reissusta. Tätä reissua oltiin odotettu kuin kuuta nousevaa, ja vaikka ensimmäisenä päivänä sääolot eivät olleet ihan meidän puolella, meillä oli taas mitä upein viikonloppu.


Me lähdettiin auringonnousun aikaan Onnibussilla (joihin olen ihan rakastunut niiden matalan hinnan ja helppouden takia), ja saavuttiin kymmenen pintaan sateiseen Helsinkiin. 
Majoituspaikka löytyi helposti, ja sen sijainti oli mitä täydellisin. Juha oli varannut meille naurettavan edullisen huoneen Seurahuoneelta, joka on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut hotelli. Korkeat huoneet, joihin kuului ylellisesti vedenkeitin, silitysrauta, kylpyamme ja paljon muuta hohdokasta saivat mut ihastumaan hotelliin, vaikka meidän verhoin peitetyn ikkunan takana pauhasikin päivällä työmiehet, jotka tekivät julkisivuremonttia.

Hieman oli sellainen porukkaan kuulumaton fiilis, kun seurasi hienosti pukeutuneita, rikkailta vaikuttavia kanssaeläjiä hotellin käytävillä, kun itse pamahdettiin hotellin aulaan reput selässä ja nuhruiset hupparit niskassa, mutta se saikin ainoastaan ilkikurisen hymyn huulille. Hämmennystä ja paheksuntaa on hauskaa aiheuttaa.

Kaikesta ihastuksesta ja kummaksunnasta huolimatta me oltiin hieman skeptisiä meidän päivän suunnitelmista. Meidän oli tarkoitus korkata huvipuistokausi käyntiin ja sateen takia oltiin huolissamme, onko sadekelillä laitteet Linnanmäellä auki.

(Kyllä, pakollinen prinsessavessa-selfie.)

Täytyy sanoa, että onneksi mentiin sääoloista huolimatta Lintsille! Kertakäyttösadetakkeihin vuorautuneina juoksenneltiin ympäri huvipuistoaluetta laitteesta toiseen kuin innostuneet kakarat. Välillä oli pakko pysähtyä kahvilaan lämmittelemään teen ja kaakaon ääreen, mutta kun kroppa lämpeni oli hyvä jatkaa Kingin työntekijöiden häiriköintiä. Kingiinhän joutui viime kerralla jonottamaan yli puoli tuntia, ja tällä kertaa selvittiin jonottamisilta täysin. Kameraa en uskaltanut paljoakaan käyttää koko päivän jatkuneen sateen takia, joten otoksia siltä päivältä on harmillisen vähän. 


Seuraava aamu valkeni aurinkoisena ja lämpimänä, joka oli todella tervetullutta sateisen päivän jälkeen. Aamupala hotellilla oli runsas ja monipuolinen ja ravintolasali häikäisevä (kuten muukin hotelli), ja pian aamiaisen jälkeen ja hupparit kuivattuamme kirjauduttiin ulos Seurahuoneelta ja lähdettiin valloittamaan pääkaupunkia.


Tapansa mukaan Juha oli taas suunnitellut meidän toisen päivän ohjelman täysin mulle kertomatta. Me suunnattiin satamaan, jossa jäätiin odottelemaan lauttaa, joka veisi meidät Korkeasaareen.Päivä kuluikin mukavasti bongaillessa isoja kissoja, pöllöjä ja pienen pieniä apinoita, jotka selvästikin tunnistivat tuon mun seuralaisen yhdeksi heikäläisistä :D Ihana päivä, ihana mies ja ihana auringonvalo ♥

Kotiin saavuttiin auringonlaskun aikaan Onnibussin tuomina hymyt korvissa. En voi käsittää, miten nää meidän reissut on aina näin täydellisiä.

2 kommenttia:

  1. Itseltäni on jäänyt Korkeasaari jo muutamana vuonna kokonaan välistä, tänä vuonna täytyy kyllä ehdottomasti sinne suunnata! Tällaisen eläinhöperön kun sinne päästää, niin yhtä leveää hymyä sen jälkeen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sittenhän sun on ihan pakko mennä käymään heti kun mahdollisuus tulee! :D Eläintarhoista on muodostunut mullekin yksi lemppari matkakohteista, vaikka mulla onkin aika ollut hiukan ristiriitaiset tunteet niitä kohtaan rajoitetun elintilan ja huonojen elinolojen takia. Silti tulee aina mukava fiilis kun saa tipauttaa muutaman kolikon keräyslippaaseen :)

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥