25 toukokuuta 2015

Ähtäriä valloittamassa

Me vietettiin mitä ihanin viikonloppu Hotelli Mesikämmenessä Ähtärissä, aivan Ähtärin eläintarhan ja Flow Parkin kupeessa. Taas kerran kyseessä oli reissu, jossa Juha hoiti järjestelyt ja mä menin virran mukana ilman aavistustakaan, mihin päin Suomea tällä kertaa tähdättäisiin.


Ja täytyy sanoa, että tälläkin kertaa Juha onnistui järjestämään just fiilikseen sopivan lauantaipäivän uudessa, kiehtovassa ympäristössä. Luonnon oma hotelli, lukee hotellin nettisivuilla, ja se pitää kyllä paikkansa. Mä rakastuin Mesikämmeneen alta aikayksikön, ja olin lumoutunut sen kallioon louhotuista käytävistä ja aivan veden ääreen viedyistä hotellihuoneista, joista oli upea näkymä rantaan.


Eläinpuisto taas oli aivan erilainen kuin Korkeasaari, jossa vierailtiin vain pari viikkoa sitten. Ähtärissä en ole ennen käynyt, ja mun täytyy häpeäkseni myöntää, ettei mun odotukseni olleet kovinkaan korkealla, vaan ajattelin Korkeasaaren olevan paljon korkeatasoisempi. 

Sain kuitenkin syödä sanani. Puisto oli helppokulkuinen, sen joka kolkan löytämiseen ei tarvinnut karttaa, eläimet olivat paljon vilkkaampia ja niille tarkoitetut tilat huomattavasti suurempia, ja reitille oli tiputeltu ihanasti puuhaa ja tietovisa-aiheisia pöllötauluja. Unohtamatta tietenkään pöllötalon monipuolisuutta. Isoja ja pieniä pöllöjä riitti, ja me kulutettiin pieni ikuisuus niitä toljotellen.


Flow Park -kierrokselle meillä ei riittänyt aikaa, vaan käytiin Ähtärin keskustassa pitsalla ja pyörähdettiin katsastamassa hotellin oma kylpylä. Se ei ollut mitään suurta uimataitoisen ilotulitusta vaan todella köyhä versio jopa Porin uimahallista, mutta saunominen ja pieni poreamme kruunasivat illan ennen kuin lyllersimme uupuneina parinkymmenen metrin matkan rantaan katsomaan upeaa auringonlaskua.


Sunnuntaina meidän alkuperäinen suunnitelma oli piipahdus Ikeassa, mutta koska se oli heluntain takia suljettu, syötiin runsas aamupala hotellilla, pakkailtiin kaikessa rauhassa ja lähdettiin hiljalleen kohti kotia.


Aivan upea ja rentouttava reissu taas kerran. Pieni viikonloppuinen irtiotto varmasti auttaa jaksamaan vielä loppurutistuksen työssäoppimassa ja ensi viikolla alkaakin kesäloma, joka tietää jälleen uutta matkaa kohti tuntematonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥