03 heinäkuuta 2020

Kristalli- ja kivikokoelma osa 2

Mahtavaa perjantaita, tyypit! ♥ Tein 2018 lopulla postauksen, jossa esittelin mun kivikokoelmani kulmakivet. Sen jälkeen kokoelmaan on löytynyt muutamia uusia kiviä, ja tänään haluaisin esitellä ne teille.

Aika monet mua instagramissa seuraavat ovat saattaneet huomata mun kiinnostukseni kiviin. Valokuvaan usein kallioita ja luonnonkiviä ja esittelen silloin tällöin uusia kiviostoksiani. Aika usein kotona otetuissa kuvissa taustalla näkyy mun "kotialttari", josta löytyy mun rumpuni, joitakin mystisiä esineitä, kynttilöitä ja kivikokoelmasta koottu crystal grid. Se on meidän olohuoneen keskeisellä paikalla, eli kivet ovat mukana mun arjessani päivittäin.

Kivet ovat olleet mun intohimoni niin kauan kuin muistan, ja oon tosi iloinen, että oon löytänyt sen puolen itsestäni uudestaan teiniangstivuosien jälkeen. Teini-iässä mulla oli kausi, kun kapinoin intuitiivista rajatietokiinnostustani (ja kivienkeräilyäni) vastaan. Erittäin onnellinen oon myös siitä, että jaan mun kotini tyypin kanssa, joka ei hätkähdä mun hörhöyttäni, ja joka ei välitä siitä, että meidän koti on vuorattu toinen toistaan omituisemmilla taikaesineillä.

Lapin ametisti
Edellisessä postauksessa unelmoin avoimesti löytäväni Lapin ametistin, ja vihdoin sopiva kivi tuli mua vastaan. Tämä kivi on Yli-Luoston kaivokselta, ja löysin sen, kun Juha oli selvitellyt Lapin ametistin myyntipaikkoja, ja vei mut Tampereen Kivikauppa Qiihin ostoksille. Tämä rumpuhiottu ametisti tuntui heti omalta, ja se on mun tämänhetkinen lempikiveni.

Ametistia kutsutaan tietäjän kiveksi, ja se on erittäin suosittu meditaatiokivi. Se selkeyttää energiaa, ajatuksia ja intuitiota, ja opastaa ymmärtämään asioiden syvempiä merkityksiä. Mä itse olen tosi intuitiivinen ihminen, ja se onkin ehkä isoin syy, miksi ametisti on mun lempikiveni.

Jos ametisti kiinnostaa enemmänkin, voit lukea lisää Soma & Sis'n nettisivuilta.

Akaatti


Rakastan akaatteja! Akaatti on upea kivi, ja oon pitkään ihaillut akaattilevyjä ja tällaisia akaattionkaloita. Tämä akaattionkalo löytyi Soma & Sis'n Helsingin myymälästä viime vuoden syyskuussa, ja se taitaa olla mun kokoelmani kallein kiviostos. Aluksi onkalon muoto hiukan hihitytti, mutta nopeasti akaatti tuntui siltä, että tämä on vietävä kotiin. Se on ollut koristeena ja hoitavana kivenä huonekasvien läheisyydessä.

Akaatti on väsymätön hoitokivi, jota ei tarvitse ladata koskaan. Se myös hoitaa ja lataa sen päällä ja ympärillä olevia kiviä. Se värähtelee matalalla taajuudella, joka resonoi kehon matalan värähtelyn kanssa. Niiden uskotaan tasapainottavan, suojelevan ja lievittävän kiputiloja.

Psssst: Kiputilat ovat sellainen asia, mitä ei kannata pelkästään akaatin voimin hoitaa. Lääkärikäynnit, hoidot ja kipulääkkeet ensin, akaatin kipua lievittävä ominaisuus vasta sitten. Kivien hoitaviin ominaisuuksiin ei kannata hurahtaa liikaa. Ne ovat hyvä lisä lääketieteellisten hoitojen rinnalle (koska intuitio ja law of attraction), mutta ne eivät yksistään paranna sairauksia tai vammoja.

Keltainen, eli hunajakalsiitti


Hunajakalsiitti oli aika random hankinta. Oltiin Helsingissä kivikaupassa helmikuussa, ja jotenkin energiat ei kohdanneet. Pyörin kaupassa iäisyyden ja en oikeen lämmennyt millekään, ja sitten Juha nappasi käteen hunajakalsiitin ja näytti sitä mulle. Hunajakalsiitti näytti musta ihan appelsiinikarkilta, ja se sitten lähti mukaan. Yhä vieläkin mun aivot väittävät, että jos imeskelisin kalsiittia oikein antaumuksella, se varmasti maistuisi ihan laivalla myytäviltä appelsiinikarkeilta.

Hunajakalsiitti on iloinen ja positiivinen kivi. Se energisoi ja muistuttaa uteliaasta elämänilosta, ja helpottaa matkaa kohti unelmia. Kaikki kalsiitit aktivoivat myös yhdessäolon ja yhteenkuuluvuuden energiaa ympärilleen.

Shamaanikivi


Tämä kivi on mun kokoelman uusin kivi. Sain tämän Juhalta syntymäpäivälahjaksi, ja totta puhuakseni en edes tiennyt tällaisen kiven olemassaolosta. Shamaanikivivessä on savukvartsia, valkoista lumikvartsia ja violettia ametistia. Kivi on harvinainen, ja ne ovat yleensä peräisin Luoston Lampivaaran ametistikaivokselta. Lampivaara on ollut muinaisten saamelaisten pyhä paikka, ja kivi saa nimensä siitä, että shamaanien kerrotaan saaneen voimansa näistä kivistä.

Tiikerinsilmä


Kun olin lapsi, mun ensimmäinen kiveni oli kolikkoautomaatista saatu tiikerinsilmä. Vuosien saatossa se hävisi kuin tuhka tuuleen, ja jäin kaipaamaan sitä. Tiikerinsilmä on ihan käsittämättömän kaunis kivi, joka säihkyy ruskean, oranssin ja keltaisen sävyissä. 

Tiikerinsilmä on oikea unelmakivi, sillä sen voimakas energia auttaa tekemään unelmista totta, lisää itsevarmuutta, vapauttaa tunteita ja maadoittaa. 

♥ ♥ 

Siinä kaikki kivihypetykset tällä erää. Näiden kivien lisäksi olen ostanut fluoriitin, mutta musta tuntuu, että sen energiat eivät ole kohdallaan, ja selvittelen, saisiko sitä jollain tapaa nollattua. Sen ostotilanne oli vähän kyseenalainen, joten luulen kiven imaisseen sen epämääräisen fiiliksen itseensä. Tai sitten siihen on kiinnittynyt jotain muuta energiaa. Jos nollaus ei onnistu, mun täytyy selvittää, mikä olisi oikea tapa hävittää se. En usko, että kiven antaminen eteenpäin olisi hyvä idea, kun mulla itselläni on siitä niin negatiivinen tuntemus.

Keräiletkö sä kiviä? Tai kiehtooko ne muuten? Mikä on sun lempikivi? Olisi mahtavaa kuulla teidän kokemuksia kommenteissa!4 kommenttia:

 1. Mulla kulki peruskoulussa pitkään mukana soikea, litteä punertava kivi, johon oli kaiverrertu ja maalattu keskelle oinaan siluetti. Ostin sen muistaakseni joskus ysärillä joltain torimyyjältä. En yhtään muista missä se kivi nykyään on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika usein tollaset peruskoulukivet häviää vuosien saatossa. Mutta hauska, että tommonen on jäänyt mieleen, selvästi jotain merkittävää siinä kivessä oli!

   Poista
 2. Olipa kiva taas lukea näistä! Tuo hunajakalsiitti näyttää niin herkulliselta. Sen värin vaihtelut minua itseasiassa niistä halloweenin candy corn -karkeista :D Pari vuotta sitten tekemääsi postaukseen olin näemmä kommentoinut, että ruusukvartsi ja ametisti ovat hakusessa, mikä on tilanne yhä nytkin. Mun pikkiriikkiseen kokoelmaan on tullut tänä aikana uutena vain tiikerinsilmä, jonka ostin helmikuussa Sea Lifesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi, tiikerinsilmä on kyllä hyvä hankinta! Toivottavasti onnistut löytämään itelles vielä sun kaipaamat ruusukvartsin ja ametistin. Onneksi usein sopivat kivet löytyy, kun niitä eniten tarvitsee :)

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥