21 toukokuuta 2019

7 asiaa häistä, jotka tajuttiin vasta häiden jälkeenKesä lähestyy, joten myös kesähäät alkavat olla ajankohtaisia. Meidän häitä juhlittiin viime heinäkuussa, ja meidän hääpäivä oli aivan täydellinen. Häiden jälkeen on kuitenkin tullut joitakin asioita mieleen, jotka olisi voinut hoitaa toisin. Ne olivat just niitä juttuja, joita ei osannut ennen hääpäivää edes ajatella.

Tänään haluan jakaa ne kanssanne, jotta osaatte näihin asioihin valmistautua!

1. Ennen häitä kerro suoraan läheisillesi, jos et halua puhua juhlavalmisteluista heidän kanssaan. 
Oli todella stressaavaa, kun järjestelyjen ollessa täydessä vauhdissa jouduin vastaamaan päivittäin kysymyksiin, jotka alkoivat sanoilla "olethan jo". Kieltävä vastaus tuntui uuvuttavalta, ja johti yleensä aina jonkin asteiseen nuhteluun, kun jotain tärkeää on vielä hoitamatta. Häävalmistelujen aikana on oikeasti tärkeää pystyä irtautumaan kaikesta siitä kaaoksesta, joten vieraillessasi ystävän tai perheesi luona tällaiset keskustelut eivät todellakaan helpota häästressiä.

Toki satunnaiset checkingit ovat tervetulleita. Tällaisia varmistuksia kannattaa ehkä pitää kerran kuussa, niin kaikki varmasti tulee tehtyä.
2. Onnittelukierros, jossa vieraat tulivat luoksemme yksitellen käteltäväksi / halattavaksi, oli ehdottomasti paras tapa aloittaa hääjuhla. 
Onnittelukierros oli ihanan rauhallinen hetki, jossa ehdittiin vaihtaa jokaisen vieraan kanssa pari sanaa. Hääjuhla oli sen verran tapahtumarikas, ettei kaikkien kanssa ehditty olemaan tasavertaisesti jutuissa. Oli ihanaa, että ennen ruokailua ja ohjelmaa saimme katsoa kaikkia vieraitamme silmiin ja halata!

3. Häävalokuvat ovat ainoa konkreettinen muisto päivästä, satsaa niihin! 
Oon niin onnellinen, että tajuttiin hääkuvaajan merkitys ennen häitä, sillä ollaan katseltu hääkuvia tosi usein, ja näytetty niitä myös ystäville ja sukulaisille. Ne ovat aivan täydellisiä, ja niihin on ikuistunut hääpäivän fiilis! Ilman hääkuvaajaa meille olisi jäänyt päivästä käteen kourallinen kännykkäkuvia. Niiden kanssa muistelu ja fiilistely olisi ollut huomattavasti suppeampaa.

Hääkuvaajana meillä oli ihana Milla Grönman, ja tämän postauksen kuvat ovat hänen käsialaansa! ♥
4. Videoi puheet! 
Tämä jäi meitä harmittamaan. Muistetaan, mistä aiheista puheet koostuivat, mutta kerran kuultu puhe ei jää hirveän tarkasti mieleen. Puheet ovat ainutlaatuinen osa hääpäivää, joten ne on hyvä myös ikuistaa.

5. Jos tanssitte ensitanssin, on hyvä tarkistaa biisin kesto etukäteen.
Me ei olla tanssi-ihmisiä, mutta haluttiin perinteinen ensitanssi osaksi hääohjelmaa. Biisiä valitessa haluttiin hidas, romanttinen kappale, joka sopisi tällaisille kokemattomammillekin tanssioille. Meidän biisiksi valikoitui Ed Sheeranin Perfect, ja treenasimme tanssia kerran hääpäivää edeltävänä yönä. Hääpäivänä ensitanssin koittaessa järkytyttiin sitä, miten yllättävän pitkältä biisi tuntui, ja jälkikäteen tajuttiinkin, että valittiin melkein viiden minuutin kappale. Hiukan lyhyempi olisi ollut riittävä, etenkin, kun meinasin jatkuvasti liukastua hameeni helmaan ja Juha talloi mun paljaita varpaita. No, saatiinpahan nauraa!

6. Kimpun- ja sukkanauhanheittoa kannattaa treenata etukäteen.
Meillä kimpunheitto meni vähän vihkoon.
7. Häissä kaiken ei kuulu mennä täydellisesti. 
Tuhosiko sulhanen kenkänsä matkalla kirkkoon? Liukastuitko ensitanssin aikana mekkoosi, ja heitit näyttävän spagaatin? Tai onko sukulaissetä juonut itsensä humalaan ja iskee epätoivoisesti morsiusneitoja? Kaiva kännykkä esiin ja videoi tilanne! Kaikenlaiset odottamattomat sattumukset tuovat persoonallisuutta ja muistettavuutta hääjuhlaan. Älä siis stressaa aikatauluista, siirtymisistä tai mistään muustakaan, vaan nauti teidän tärkeästä päivästä!


♥ Kaikki postauksen kuvat ovat Milla Grönmanin ottamia! 

♥ Lisää hääpostauksia löydät täältä!

2 kommenttia:

  1. Aivan upeita hääkuvia, onpa teillä ollut kaunis tilaisuus! <3 Ja kiitos hyvistä vinkeistä, nämä pitää pistää muistiin kun meidän hääsuunnittelut lähtevät kunnolla käyntiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa, jos tästä postauksesta oli hyötyä :)

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥