18 helmikuuta 2019

KAVERIKIRJA

Ihanaa alkanutta viikkoa! Juha löysi kaappeja penkoessaan kenkälaatikon, johon olin jemmannut vuosia sitten vanhoja päiväkirjojani ja kaverikirjoja. Päiväkirjoja oli kakkosluokasta eteenpäin todella kattavasti, ja niistä löytyi ties minkälaisia teinidraamoja, ihastusangsteja ja seukkaamishaikailuja. Kaverikirjoja löytyi kaksi; Barbie-teemainen pikkukirja oli aloitettu silloin, kun olin vielä päiväkodissa, ja toisesta heppakirjasta löysin maininnan, että olin sen aloittamisen aikaan luokalla 2B Herralahden ala-asteella. Siitä on siis vierähtänyt 16 vuotta.

Kaverikirjoja selaillessani aloin miettiä, kuinka harmillista on, ettei niitä enää harrasteta samalla tavalla. Olisihan se hirveän viihdyttävää kierrättää ystäväpiirissä kirjaa, johon kaikki saisivat omia juttujaan tallentaa. Siksi ajattelin päivittää omat vastaukseni tänne, ja jos sä siellä ruudun toisella puolella innostut jatkamaan tätä, nappaa tämä ihmeessä omaan blogiisi!


Nimi: Iida Maria Vilén.
Lempinimet: En edes tiedä, mistä tämä on lähtenyt, mutta Iidyska from Russia. Tähän perään syntyi jollakin tavalla pidemmänpuoleinen loruttelu, joka lausutaan venäläisittäin.
Syntymäpäivä: tiistai 29.3.1994!
Horoskooppimerkkini: Oinas. 
Harrastan: Piirrän, sometan, suunnittelen tulevia tatuointejani, joogaan, käyn kuntosalilla, vähän satunnaisemmin zumbaan. Ja kasvatan kotona pientä yrttitarhaa ja viherkasveja. 


Parhaat ystäväni: Anniina ja Sini! Maailman ihanimpia tyyppejä ♥
Paras lukemani kirja: Ei perinteinen kirja, mutta pakko valita Youtsuba&!-mangasarja. Luen tämän 14 osaisen sarjan joka vuosi uudelleen, ja joka kerta nauran sille kyyneleet silmissä.
Paras näkemäni elokuva: Studio Ghiblin tuotanto on ehkä eniten mun makuun, ja niitä leffoja tykkään katsoa useampaan otteeseen. Tykkään Naapurini Totorosta, Kikin lähettipalvelusta ja Prinsessa Mononokesta.
Paras kuulemani kappale: Intuitiivisesti pakko valita tänään Yona - Poppamiehelle, jota olen luukuttanut nyt useamman viikon. Lempikappaleeni muuttuu aika usein.
Lempiruokani: Iskän jauhelihakastike ja spagetti. Suosikkihedelmäni on kiivi.


TV-ohjelmasuosikkini: Kaikki omituiset hääohjelmat ja muut hyvänmielenohjelmat. En jaksa seurata draamaa.
Lapsena olin varma, että minusta tulee isona: Astrologi, laulaja, poliisi, noita tai sarjakuvataiteilija.
Mutta isona minusta tulikin: Graafinen suunnittelija, editoija, animoija ja koodari - pätevyys löytyy kyllä autojen korjaamiseenkin :D
Hartain toiveeni: Vastaan tähän saman, kuin vastasin 2002 kirjoittaessani kaverikirjaan; oppia taikomaan!

4 kommenttia:

 1. Kaverikirjat oli lapsena ihan parhaita! Muistan että täytin itse niitä omiani aina monta kertaa koska se oli musta niin kivaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin rakastin kaverikirjoja! Meillä meni ala-asteella homma niin, että koska tykättiin niitä täytellä, mutta kukaan ei kehdannut montaa kertaa omia vastauksiaan kirjoittaa, täytettiin kaverikirjoja ystävien kanssa leikityimpien pehmolelujen vastauksilla. Niitä oli semisti hämmentävää lukea nyt aikuisiällä, ja tajusin vasta nyt, miten voimakkaat persoonat leluille muodostui :D

   Poista
 2. - Oih, kaverikirjat! <3. Se oli aina niin jännää, että kuka kirjottaa omaan ja kenen kirjaan saa ite kirjottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, joo, ja joskus letkauteltiin riitatilanteessa: "No sä et ainakaa saa kirjottaa mun kaverikirjaan!" Ihan ku se olis ollu elämän ja kuoleman kysymys, ketä saa kirjottaa kaverikirjaan ja ketä ei :D

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥