12 marraskuuta 2018

Mitä blogini oli ennen ja nyt? | Haaste

Ihana Mellakan Mella heitti mulle jokin aika sitten haasteen, ja nyt Inktoberin loputtua ja joulukorttiprojektin startattua ehdin vihdoin tarttua siihen! Tässä haasteessa kerrataan blogin historiaa, kerrotaan juttuja bloggaajasta, ja unelmoidaan blogin tulevaisuudesta.Bloggaajan nimi: Iida Vilén. Feissarit vihaavat mua, ja joudun aina kertomaan hirveän tarkkaan, miten mun nimi kirjoitetaan. Kahdella iillä, normaalilla veellä ja een päälle heittomerkki. Jotkut kehtaavat kysyä perään, että kummin päin heittomerkki kuuluu :D

Blogin nimi: Not so damn mainstream.

Ikä / blogin ikä: Olen 24-vuotias, ja blogini täytti syyskuussa 6 vuotta. 

Aikaisemmat blogit: Tämä blogi on mun ihka ensimmäinen blogini, vaikka se onkin vaihtanut nimeään muutamaan kertaan. Alkujaan perustin blogin nimellä "Hukkunut Hammasratas" koska olin synkkä, vasta autoasentajaksi valmistunut emo-olento, ja sen jälkeen 2016 blogin nimi oli hetkisen "Tässä & nyt", ennen kuin sen nimi muuttui nykyiseen. 

Miksi aloitit bloggaamisen? Blogin luominen oli graafisen suunnittelun opintojen tehtävänanto. Oltiin just aloitettu opinnot, kun opettajamme käski meitä suunnittelemaan blogin ulkoasun ja julkaisemaan joitakin tehtävään liittyviä postauksia. Monella blogi oli käytössä tasan sen tehtävän ajan, mutta mulla se jäi elämään. Graafisena suunnittelijana kaikenlaisista sometaidoista ja sisällöntuottamisesta on apua.

Mistä aiheesta postaat mielelläsi? Postaan mielelläni itselleni ajankohtaisista jutuista. Tällä hetkellä kaikkein mielekkäimmät postaukset liittyvät hyvinvointiin, tatuointeihin ja kehopositiivisuuteen. Postaan näistä myös mielelläni silloin, kun ajattelen, että postaus ei herätä lukijoissa mielenkiintoa. Esimerkiksi mun polvivaivaexpertin vinkkit -postaus oli sellainen, josta ajattelin, että jos se auttaa edes yhtä tyyppiä, olen tyytyväinen.Mistä aiheesta et postaa mielelläsi? Mun nyrkkisääntöni on se, etten postaa mitään, mitä en haluaisi mun sukulaisten lukevan :D Olen joskus hämmentävän suorapuheinen, ja en omaa vahvaa suodatinta, mutta jotkut aiheet mullekin ovat liikaa. Joskus mietin, että olisi ollut kiva kirjoittaa blogia täysin anonyymisti, niin saisi ulostaa sinne kaikki aivopierut, mitä vain keksii.

Blogistani tulee isona:  ... toivottavasti ei valtavan iso, mitä enemmän porukka juttujani lukee, sen enemmän mietin, mitä on ok postata.

Kuinka kriittinen olet omaa blogiasi kohtaan? En hirveän, mutta tietenkin media-alan ammattilaisena kaikki, mitä nettiin laittan, pitää olla edes vähän sellaista matskua, jota voisin linkittää CeeVeeseen. En todellakaan halua, että mahdollinen tuleva asiakas googlaisi mun nimeni ja löytäisi valtavan määrän törkyä.

Mitä tapahtuu blogisi kulissien takana? Ajan Samaralla, teen töitä, joogaan, zumbaan ja treenaan polveani, pelaan Pokemon Gota, ihmettelen avioelämää mun tuoreen aviomieheni kanssa, pyöräilen, ahdistun ympäristöasioista ja ilmastonmuutoksesta, tapaan ystäviä, kuuntelen podcasteja ja piirrän. 

Blogin kautta olen saavuttanut: Paljon uusia, mielenkiintoisia tuttavuuksia! Ja tietenkin itsevarmuutta - kehopositiivisuus aiheen ympärillä pyörivät postaukset ovat tehneet ihmeitä mun minäkuvalleni. Blogisalaisuutesi? Olen oikeasti todella laiska valokuvaaja, ja kierrätän instagramiin postatut kuvat yleensä myös blogiin.

Suosikkisovellukseni: Instagram!

Lempibloggaajasi: 
Näitä on monta, joten listaan!
Haamupuheluja
Turkooseja Unelmia
Metanoia
Matkalla Leimuksi
Mellakka
Pauline.
Värikästä
Kaikkien näiden blogien kirjoittajat ovat ihan todella upeita ja lahjakkaita tyyppejä, tutustukaa heidän blogeihinsa ihmeessä ajan kanssa!

Mikä erottaa blogisi muista blogeista? Haluan ajatella, että mun blogissa on hyvä, rento fiilis. Tykkään kirjoittaa tekstejä pilke silmänkulmassa.

Paras blogimuistoni: Blogituttujen tapaaminen! Toivon mukaan tapaan jatkossakin paljon tyyppejä, joihin olen bloggaamisen ansiosta tutustunut ♥

Kenet haastan mukaan? Tässä postauksessa mainitut bloggaajat!

10 kommenttia:

 1. Oi, tee joskus postausta liittyen tuohon autoasentajan koulutukseen! En tiiä, se olis kiinnostava mun mielestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan korvan taakse, kiitos toivomuksesta! :) täytyy toki muistaa, että mun kokemukset ajoittuvat yli kuuden vuoden päähän, ja oman valmistumisen jälkeen vaihdoin kesätöiden jälkeen alaa :D eli ne eivät välttämättä ihan vastaa kaikkien kokemuksia

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoista tämä. Olin jotenkin muuten aina ajatellut, että sä olet sellainen tyyppi joka on usein kamera kädessä ja kuvaa paljon. Tuli siis uutta tietoa tässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin varmasti koko ajan kamera kädessä, jos a) muistaisin ottaa sen mukaan ja b) jos kamera ei olisi ihan niin herkkä rikkoutumaan :D Kun mun rakas, pitkään palvellut Samsungin järkkäri hajosi, ostin sen tilalle Olympuksen kameran. Samsung kesti pudotukset, myrskysateet, kolahdukset ja paukkupakkaset, Olympus taas joutui pian oston jälkeen korjaukseen siksi, että olin laittanut sen ajatuksissani laukkuun, jonka pohjalla oli vähän hiekkaa :D Eli olen nyt kameran kanssa vähän varovaisempi, ja siksi se jää useimmiten kotiin.

   Poista
 3. Voi, olen otettu siitä että mainitsit mun blogin, kiitos. 😊❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai! Sun blogi on ihana, ja samoin oot myös sä ♥

   Poista
  2. Kiitos, hämmentävää palautetta. 😄 Ainiin ja se mun piti kans kommentissani sanoa mutta unohdin, että oispa hauskaa jos joskus törmättäis jossakin.

   Poista
  3. Niin olisi! Jos joskus eksyt Porin suuntaan, ilmottele ihmeessä :) mäkin laitan viestiä, jos joskus sun huudit kutsuu

   Poista
 4. Oi kiitos maininnasta :) Varsinkin näin marraskuun harmaudessa on todella vaikeaa yrittää saada blogiin mitään kivoja ei harmaita tai ankeita kuvia. Sen vuoksi oma blogini onkin taas tylsän hiljainen :D Bloggaaminen on tuonut elämääni kasan ihania aitoja ihmisiä ja se on kyllä tämän asian suola ja sokeri! Kiitos kun olet yksi näistä ihmisistä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itelles ♡ täälläkin on kieltämättå aistittavissa marraskuun pysähtyneisyyttä, ja motivaatiota mihinkään on vaikea löytää. Toivottavasti joulukuussa jo helpottaa! :)

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥