21 marraskuuta 2017

3 x paljastus

Bongasin tän haasteen Emilian Turkooseja Unelmia -blogista vasta hetki sitten, ja haaste vaikutti niin monipuoliselta, että halusin heti tarttua siihen. Tässä siis musta paljastuksia, joita ette ehkä vielä tienneet;

3 x paha tapa
1. Kuutamolla oleminen. Olen tyyppi, joka ei voi keskittyä moneen asiaan samaan aikaan. Jos istun ravintolassa niin, että näen television, usein sekä syöminen että vieruskaveri unohtuu, kun jään toljottamaan.
2. Suorasanaisuus. Olen saanut kuulla usein, että mun loksautukset ovat loukanneet.
3. Epäjärjestelmällisyys. Jätän asiat usein lojumaan, sekä fyysisesti että kuvannollisesti. Se raivostuttaa mua itseänikin, ja ihmettelen, miten Juha kestää asua mun kanssa samassa osoitteessa.



3 x outo tapa
1. Ihmisten toljottelu. Ohikulkevat, tuntemattomat ihmiset on parasta viihdettä, mitä tiedän, ja usein kaupungilla jään tuijottamaan mielenkiintoisen näköisiä tyyppejä. Myös ohikulkevien keskustelujen salakuuntelu on mun mielestä ratkiriemukasta, kun kuulee lauseen sieltä ja lauseen tuolta.
2. Hiusten harjaamattomuus. Olen tosi huono ylläpitämään kuontaloani, ja useimmiten porskutan kampaamatta useita päiviä, ja tartun tangleteezeriini vasta, kun takaraivollani on nyrkin kokoinen takku.
3. Tavaroiden kadottaminen metri x metri kokoiselle alueelle, kun askartelen.

3 x parasta peilikuvassa
1. Pehmeys. Visuaalisesti viehätyn eniten pehmeistä vartaloista, joten tätä piirrettä olen yrittänyt alkaa arvostamaan itsessänikin. Ja joinakin päivinä se on parasta, mitä näen peilistä, toisina ei.
2. Sininen tukka! Sinisestä on muodostunut niin mun väri, ja ihan tuntemattomatkin ihmiset toisinaan ihan randomeissa paikoissa pysähtyvät ja kehuvat mun hiusväriä. Vaikka muiden mielipiteillä ei ole mitään väliä, tuntuu toisinaan kivalta, että ostoskeskuksessa vastaan tuleva mummo väläyttää mulle hymyn ja kehuu.
3. Neliönaama. Koska myönnettäköön, jykevä leuka tekee mun naamasta mun naaman.

3 x paras paikka, jossa käynyt
1. Kööpenhamina. Matkustin ensi kerran Köpikseen 2002 perheeni kanssa, ja lokakuussa 2014 matkustettiin sinne Juhan kanssa ensi kerran kihlautumismatkalle. Sen jälkeen ollaan käyty Köpiksessä parikin kertaa.
2. Porin Kallo. Kallon kallioilla on liukasteltu kevätjäillä, kiipeilty kesähelteessä, ihasteltu meren pyöreäksi hiomia kiviä ja makoiltu katsellen tähdenlentoja orionidien meteoriparven huippuyönä lokakuussa.
3. Perheen mökki Toukarilla. Edesmenneen mummun koti on täynnä hyviä muistoja. Ja tietenkin tontilla oleva kallio huokuu sellaista jääkauden paineesta selvinnyttä asennetta, että koko mäki värähtelee ihan omalla taajuudellaan.





3 x paikka, johon haluan
1. Japani. Jonain päivänä tahdon nähdä, millaista oikeasti on paikassa, johon sijoittuvia sarjakuvia olen lukenut melkein kymmenen vuotta.
2. Lappi. Kuka ei tahtoisi nähdä Lapin revontulia ja tähtitaivasta?
3. Ööööö, Florence and the Machinen keikka? Tämä viimeinen oli vaikea keksiä, mutta tällä hetkellä Florence Welch on mun lempimuusikkoni, ja hänet olisi makea nähdä jonain päivänä livenä.

3 x eniten ärsyttää
1. Empatiakyvyttömyys. Tällä hetkellä mun korvaan eniten särähtää sukupuolineutraalien muutosten höhöttely ja tahallinen väärinymmärrys. Vertauksena haluan sanoa, että jos itse pääset kulkemaan portaita, se ei tarkoita, että kaikki siihen kykenisivät. Vaikka itselläsi ei olisi ongelmaa, se ei tarkoita, että ongelmaa ei olisi olemassa. (tästävoisikirjoittaapaljonenemmänkinmuttaHNGHannanolla.)
2. Unelmat lottovoitosta ja rikastumisesta. Mä ymmärrän sen, että ihmiset tarvitsevat unelmia, mutta mua inhottaa se, että unelmat perustuvat siihen, että "sitten kun on rahaa". Elämä on nyt tässä, ei vasta silloin, kun miljoona tipahtaa pankkitilille.
3. Bodyshaming. Koska kenelläkään ei ole oikeutta arvostella toisen kehoa. Tai toista mistään muustakaan asiasta (ellei toinen ole kirvesmurhaaja tai vastaava). Meidän tapa elää ei ole ainoa oikea tapa.

3 x parasta maailmassa
1. MAAILMA. Luonto, universumi, kiertokulku. On ihmeellistä, miten itsestäänselvyytenä joskus tätä kaikkea on pitänyt. Vasta aikuisiällä alkaa käsittää, että on ihmeellistä, että tälle kaikelle on ollut sopivat olosuhteet, ja että miljardien vuosien kehitys on johtanut siihen, että just olen just nyt just täällä. Se on mun henkilökohtainen lottovoittoni ja yritän tehdä täällä olostani mahdollisimman merkityksellisen.
2. Läheiset. Vaikka kuinka elämä olisikin lottovoitto ja elämä olisi ihmeellistä energian kiertokulkua, olisi elämä ihan tyhjää ilman ystäviä, perhettä ja kumppania.
3. Itseilmaisun vapaus. Ollaan rohkeasti erilaisia!



3 x lempitavara
1. Titaaninen kihlasormus. Se on ollut mukana mun elämäni kolmen onnellisimman vuoden aikana, ja sen katselu/hypistely/nakertelu(???) saa mut aina fiilistelemään.
2. Joogamatto. Kun sen nappaa kainaloon maanantai-iltana tai heittää sen töihin lähtiessä Ladan takapenkille, fiilis on jollain tapaa aina samanlainen. Odotus, rentous ja rauhallisuus on tosi kytköksissä mun paksuun, liilaan mattoon (ja liilaan huopaan, joka on käärittynä maton sisälle), ja tuskin ostan uutta mattoa ennen kuin tuo eka mattoni on ihan palasina.
3. Polkupyörä. Voiko tän laskea lempitavaroihin? Polkupyörällä kulkeminen vie mut takaisin ala-asteen kesäiltoihin, ja saa mut useimmiten (lue: hyvällä säällä) hyvälle tuulelle. Siinä on sitä lapsuudesta tuttua vapaudentunnetta, joka näin vanhempana on meinannut unohtua.

3 x lempivaate
1. Myönnettäköön, Moonbootsit. Odotan kovia pakkasia, että saa työntää varpaat hikoilemaan moonbootsien sisään.
2. Urheilurintsikat. Urheilurintsikoissa fiilis on aina voittamaton, kun voi tehdä ihan mitä vain ilman, että täytyy pelätä, että nämä rasvapallot lähtisivät valloilleen. Hyviä urheilurintsikoita ei edes huomaa päällä ja niihin pukeutuneena voi jopa makoilla lattialla ilman, että rintsikoiden kaarituki yrittää tappaa sut. Lattialla makoilu on parasta.
3. Legginssit. Vaikka mun mielestä mustat farkut ovat aina parhaimman näköiset housut, mä rakastan legginssejä. Oon todella mukavuudenhaluinen, ja koska teen istumatöitä, farkut painavat tosi ikävästi työpäivän aikana. Eikä niissä voi randomisti venytellä.

Siinä tällä kertaa kaikki paljastukset. Oli kiva miettiä näitä juttuja hiukan syvällisemmin ja jopa jossain mielessä tutustua tämänhetkisiin fiiliksiini vähän tarkemmin!

Jos tämä sai sut pohtimaan omia vastauksiasi, nappaa ihmeessä haaste ihmeessä omaan blogiisi!

10 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus, pitäisköhän tämä itsekin tehdä! Jooga alkoi taas houkuttelemaan kun kerroit joogamatostasi. Aloin jopa nyt ottamaan selvää millaisia kursseja olisi tarjolla ja mihin hintaan. Kävin joskus yhden kauden joogaamassa, mutta sitten se aikataulukiireiden takia jäi. Joogassa mua kiehtoo rauhallisuus ja se, että kaikki tehdään oikeasti sen oman kehon ehdoilla. Hoidetaan samalla niin kehoa kuin mieltäkin. Kuntosalitreenistä en oo koskaan oikein saanut mitään irti. Oon vaan äheltänyt niissä laitteissa epätoivoisesti ja samalla intensiivisesti kelloa tuijottaen että tunti tulee täyteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli tosi kiva haaste toteuttaa, suosittelen kyllä lämpimästi! :) Jooga on tällä hetkellä ihan valtava henkireikä arjessa, ja musta tuntuu, että nyt puolitoista vuotta joogassa käyneenä homman juoneen alkaa vasta pääsemään kiinni. Jooga on mullistanut mun fiiliksen liikunnasta, ja auttanut mua löytämään just sellaisia liikkumistapoja, jota tehdessä ei koko ajan tuijota kelloa ja odota, milloin voisi lähteä kotiin. Kannattaa kyllä käydä testaamassa, ja jos aikataulut vaikeuttavat osallistumista, kannattaa tutustua netistä löytyviin joogavideoihin :)

      Poista
  2. Hei ihana kun toteutit tämän! Ja vitsi mitä vastauksia, tätä oli todella hauska lukea ja olisin voinut lukea pidempäänkin :D Oon niin samaa mieltä leggareista ja urheilurintsikoista, miten saatoin unohtaa ne omasta postauksestani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leggarit ja urheilurintsikat on joinakin päivinä elämän pelastus! :D Ja kiitos! Tää on ihan huikea haaste, kun vastaukset voi olla ihan mitä vaan.

      Poista
  3. Onpa hauska postaus! Pitää ehkä itekin toteuttaa tää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otahan ihmeessä mietintään! :) Olisi kiva päästä lukemaan muidenkin vastauksia!

      Poista
  4. Mäkin tykkäsin tästä muiden kommentoijien ohella, voisi tehdä itsekin kun on aikaa! :) Sulla oli tosi kivoja ja monipuolisia vastauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ota ihmeessä tää mietintään, tää haaste antoi mahdollisuuden aatella laatikon ulkopuolella :)

      Poista
  5. Joo Kööpenhamina on ihana ♥ Yksi mun lempparipaikoista myös. Ärsytyksen kohteet on kans täsmälleen samat XD Voisin myös kirjoittaa romaanin noista kohdista, sen verran hiertää etenkin toi empatiakyvyttömyys.

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! Kiva törmätä tälleen extempree sieluntovereihin! :'D

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥