03 elokuuta 2015

back to school ►

Vallan ihanaa maanantaipäivää kaikille! Viime viikot ovat vain vilahtaneet silmissä ja meidän luolassa on elelty hiukan hiljaiseloa, ainakin valokuvauksen ja bloggauksen suhteen. Meillä amiksilla ja peruskoululaisilla viimeinen lomaviikko on siis virallisesti pyörähtänyt käyntiin ja se luonnollisesti tarkoittaa, että koulun alkuun on enää muutama päivä aikaa. Itselläni alkaa viidestoista vuosi, jonka kulutan koulun penkillä, ja siitä johtuen uskallan väittää, että mulla on aika hyvät argumentit siitä, miten nämä viimeiset lomapäivät kannattaa kuluttaa.


Jumppaa aivot takaisin koulumodeen joillakin keskittymistä vaativilla tehtävillä. Lue, täytä ristikoita tai vaikka selaile koulukirjoja. Itselle on tänä kesänä muodostunut tavaksi sudokujen täyttely, ja se starttaa mukavasti päivän, kun joutuu hetkisen ponnistelemaan aivonystyröitään aamuvarhain.


Hanki koulutarvikkeita. Tätä parempaa tapaa saada fiilis kohilleen ennen koulun alkua ei olekaan. Uudet kivat vihot, kynät, tussit tai vaikka kouluvuosikalenteri saavat ihan oikeasti odottamaan, että niitä uusia tavaroita pääsee käyttämään. Mä olen kolunnut Tigeriä läpi muutamaan otteeseen, tykkään sen persoonallisista, hyviksi koetuista tuotteista jotka sopivat opiskelijan budjettiin. Kuvassa oleva vihko maksoi kaksi euroa, sen takakansi on paksumpaa pahvia ja tosi helppo tuunata, ja sain kourallisen uusia, hemmetin hyviä kuulakärkikyniä eurolla. Tykkään!

Lisäksi kesän viimeiset alennusmyynnit ovat vielä joissain liikkeissä käynnissä. Monista liikkeistä saa kivaa täytettä vaatekaappiin ihan pilkkahintaan, joten jos haluat kouluun uusia, erilaisia käyttövaatteita vielä ehtii.


Ja viimeiseksi vinkiksi ehkä kaikkein tärkein: Tee kaikkea, mitä et jostain syystä ole ehtinyt tai pystynyt tekemään kesän aikana. On tosi inhottavaa, kun koulun alkaessa täytyy harmitella, että olisipa tullut käytyä edes uimassa. Tässä on viikko aikaa, vielä ehtii polskia, tehdä minireissuja hieman suurempiin (tai pienempiin) kaupunkeihin tai katsella kesän hittileffoja. Mä olen viime viikkojen aikana kuluttanut naurettavan paljon aikaa mökillä nauttien auringosta ja heilutellen vanhempien kanssa kahvakuulaa. Ja tietenkin nukkunut lapsuudesta tutuissa nallelakanoissa.

Siinä oli mun parhaaksi näkemäni vinkit. Tietysti jos hifistelemään ruvetaan, voisin kertoa unirytmin tärkeydestä ja rutiineihin totuttelusta, mutta niihin en itsekään ikinä jaksa panostaa, ja päivärytmi menee kesän jälkeen ihan perseelleen ekan koulupäivän aikana.

Mitä vinkkejä sulla on koulun alkuun?

2 kommenttia:

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥