11 syyskuuta 2019

LINNANM√ĄEN IIK!WEEK 2019 ūüéÉ

Hei tyypit, mahtavaa keskiviikkoa!

Me oltiin viikonloppu Helsingissä, ja sinne meidät houkutteli jokavuotinen Iik!week. Iik!week on Linnanmäen kauhuteemainen tapahtuma, jossa osa huvipuiston laitteista muokataan kauhuteemaan sopivammaksi ja rajattu alue myös koristellaan halloween-henkisesti. Mikä sopisikaan paremmin mun estetiikkaan kuin syksyinen kauhuhuvipuisto?

Meidän Iik!week-vierailu osui sunnuntaille, joka starttaili sateisena mutta lämpimänä. Pieni sade ei meitä haitannut, vaan jopa nautittiin siitä, että Linnanmäellä ei ollut paljoa väkeä, eikä laitteisiin tai kauhukohteisiin tarvinnut hirveästi jonottaa. Parin tunnin jälkeen tihuttelu loppui.

Iik!week oli taas huikea, vaikka olen vieläkin sitä mieltä, että se oli parhaimmillaan 2016-2017, kun alue oli isompi ja hyytävämpi, ja kauhukohteet olivat oikeasti raastavan kammottavia. Nyt tapahtuma on hiukan kesyyntynyt, joten siellä viihtyvät jopa ne, jotka eivät välttämättä kauhusta niinkään välitä.

Tämän vuoden kauhukohteista parhaita olivat ehdottomasti:

- Livekauhutalo laboratorio, joka oli jälleen rakennettu vanhan vesitornin huoltotiloihin. Upeat lavasteet, järjettömän hyytävä miljöö ja paljon erilaisia jump scareja!

- Zombitunneli, jossa kuljettiin käytävällä vain pieni valomiekka valonlähteenä, ja jossa maskeeratut näyttelijät pelottelivat kävijöitä.

- Ja tietenkin mukaan on laskettava myös Taika(kauhu)sirkus ja Kammokuja, jotka ovat saaneet Iik!weekin aikaan just sopivan kauhupesun.
Hauska uutuus tänä vuonna oli Zombi-vyöhyke, joka aukesi kunnolla ilta kuudelta. Se on rajattu alue, jossa laahustaa zombeja, ja jossa on perjantai- ja lauantai-iltaisin K18 disko. Sunnuntai-iltana sieltä löytyi ruokaa, juomia ja anniskelualue kauhun siimeksessä.

Testasin baarista ruiskudrinkin, ja saatiin heti seuralaiseksi janoisia epäkuolleita, jotka tekivät kieltämättä tilanteesta sekä koomisen että hyytävän.
Miljöö kukoisti illan hämärtyessä. Kauhualueen akrobaatit pelottelivat pahaa-aavistamattomia yhteiskuvan haluajia, ja sain niistä sekä alueen fiiliksestä paljon inspiraatiota lähestyviin halloweenbileisiin ja kauhupeliin, jotka järjestetään ystäväni kanssa marraskuun alussa. En malttaisi odottaa, että pääsen koristeostoksille! Tänä vuonna yritän tehdä ympäristöystävällisempiä ratkaisuja, ja ostaa paljon asioita käytettynä ja tehdä/tuunata itse. Toivotaan, että aika ja inspiraatio riittää!

Upea p√§iv√§, upea seuralainen ja upea Iik!week! 
Tänne on päästävä taas ensi vuonna!

2 kommenttia:

  1. En voi käsittää, miten mulla käy iik!weekin kanssa aina niin, että huomaan sen olemassaolon aina vasta siinä vaiheessa, kun olen jo onnistunut buukkaamaan tapahtuma-ajalta viikonloput täyteen muuta menoa ja arkena ei vaan yleensä jaksa. Ehkä ensi vuonna sitten! Näyttää kyllä olleen taas aivan loistava tapahtuma. Nuo koiria ulkoiluttavat kummitukset on mun ihan ehdottomia lemppareita noista koristuksista! :D <3    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin sattuu useiden tapahtumien kanssa niin, että kalenteri on niiden päivien osalta täynnä. Onneksi tällaiset kauhujutut halloweenin lähestyessä ovat mulla aina mielessä, kun ruska alkaa hiipiä puihin ja syksy alkaa tuntua ilmassa, koska halloween on mun lempijuhlapyhäni. Petrattavaa olisi käsityö- ja pakanamyyjäisien muistamisessa, ehkä ensi vuonna niitä enemmän :D

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥