16 lokakuuta 2017

Ihan pihalla - HÄÄT 2018

Meidän hääjärjestelyt edistyy hitaasti mutta varmasti. Näin vuoden etuajassa asioiden varaaminen on ihan perhanan kuumottavaa ja tuntuu typerältä lähettää sähköposteja, kun mielessä pyörii vain, ettei ole aavistustakaan, miten nämä hommat kuuluu hoitaa. Lohdutukseksi voi onneksi ajatella, että kaikki ekaa kertaa häitä suunnittelevat ovat varmaan ainakin melkein yhtä pihalla. Vaikka jotkut ovat enemmän aikuisia kuin toiset. Me ollaan molemmat sellaisia vähemmän aikuisia.


Tämä kuvaamaan meidän vakaata vakavamielisyyttä

Tähän mennessä on lyöty lukkoon;
 Puoliso (heh hah hehheh, oon tosi hauska taas)
 Kaaso, morsiusneito ja bestmanit 
Hääkirkko (vaikka halusinkin yllättää ja järjestää vihkimisen Suomen luonnonuskon edustajan Karhun kansan kanssa.)
Juhlapaikka
 Hääauto ja kuski (jos auto pelittää sinne asti)
 Teema
Alkumaljaskumppa (supertärkeä)
Valokuvaaja
Kampaaja
Hääkimpun tekijä

Lisäksi laitoin viestiä paikalliselle juhlapukumyymälälle ja kyselin heidän morsiuspukujensa hinnoista (koska amerikkalaiset televisiosarjat loi mulle tosi vääristyneen kuvan siitä, mitä ne todellisuudessa maksavatkaan) ja isompien mekkojen vuokrausmahdollisuuksista. Vuokraus maksaa 60 % alkuperäishinnasta, ja siihen kuuluu pesettäminen + tarvittavat kavennukset ja lyhennykset. Hyvä vaihtoehto, jos sopivaa mekkoa ei tule vastaan käytettynä tai netistä.

Tuohon hääpukuasiaan mulla on hirveä kriisi, mutta luulen, että palaan siihen ihan omassa postauksessa.Ruokapuoli on kai seuraava, mikä pitäisi saada sovittua, mutta mulla ei ole yhtään inspiraatioita alkaa tutkimaan porilaisia catering-firmoja. Se on niin vieras maaperä. Mä haaveilen tällä hetkellä vähän omituisista hääruuista, pitsasta, burgereista ja donitseista, mutta ties vaikka vuodenvaihteen jälkeen haluaisinkin sen perinteisen karjalanpaistin ja kermakakun. Saa nähdä. Sen olen pättänyt, että kasvisvaihtoehto (ellei kokovegaaninenkin) täytyy olla tarjolla, ja sitä pitää olla runsaasti.

Olisko sun mielestä ihan idioottimaista tarjota juhlaväelle pitsaa? Ja olisko jotain superhyviä vinkkejä, mitä en ole vielä ottanut huomioon? Kommentoi ihmeessä ajatuksia, kaikki on tervetullutta!

9 kommenttia:

 1. Voi vitsi kun ootte jotenkin hirveän suloisia, ikinä ei saa olla liian vakava ;D Tuo hääpuku on kyllä varmasti yksi haastavimmista. Onko sulla jo mielessä jokin tarkka visio, vai piileekö hankaluus siinä ettei sitä oikeastaan ole? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ristiriitaisia ajatuksia lähinnä hinnasta ja tyylistä - yhden päivän asusta ei halua maksaa montaa sataa euroa, ja koska olen pluskokoinen alternatiivinen nainen, tekisi mieli jotenkin hämmentää hääseuruetta omituisella puvulla. Toisaalta taas perinteiset mekot ovat tosi kauniita ja laadukkaita, enkä tiedä, miten hyvännäköinen puvusta tulisi, jos tuunaisin käytettynä ostetusta itseni näköisen :D Päätöksenteko ei ole mun vahvuuksiani

   Poista
  2. Niin, ja mulla on valtavasti toisistaan eroavia ideoita siitä, miltä haluan hääpäivänä näyttää. Ehkä se oikea tyyli tulee vastaan, kun vain lakkaa etsimästä :)

   Poista
 2. Mulla on hääruokien suhteen samanlaiset aatokset. Ja miksi se olis idioottimaista? Nehän on teijän häät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nyt välttämättä idioottimaista mutta se voi olla monelle aika antiklimaattista, jos odottaa jotain hehkeämpää :D

   Poista
 3. Ei vitsi miten siistiä on seurata teidän häävalmisteluja! Mun mielestä hääpari saa tarjota häissään just sitä mitä itse haluaa ja sama kuuluu kyllä kaikkeen muuhunkin, häiden pitää olla teidän näköiset eikä kenenkään muun. Oletteko miettineet tuleeko teille pitopalvelu vai teettekö ruoat itse (tai tekeekö joku teille ne) ? Ja voihan hääpuku, siinä vasta onkin vaikea päätös! Ihania pukuja on maailma täynnä, mutta kyllä se oikea tulee vastaan. Itse haluaisin käytetyn puvun, jonka korjauttaisin ompelijalla jo ihan kustannussyistä. Onneksi ei tarvitse itse miettiä vielä tällaisia :D (grhm, arvaa kuka on aiheesta miehekkeelle ruikuttanut jo hyvin monta vuotta..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan puhuttu pitopalvelusta, kun ei haluta miettiä ruuan esillepanoa, lämpimänä pysymistä tai täydennystä. Eikä myöskään tekemistä. Tietenkin lähipiirikin voisi osallistua tähän ja auttaa ruokien kanssa, mutta siinä on kuitenkin niin paljon hommaa, ettei tahdota antaa sitä taakkaa kellekään, joka meidän vieraaksi tulee.

   Ja kyllä, ihan varmasti se oikea tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin. Olen pitänyt käytettyjen pukujen myyntiä silmällä siltä varalta, että joku sopiva tulisi siellä vastaan, mutta monet myytävät puvut ovat kovin pieniä, ja jos koko olisi sopiva, se on lyhennetty mua 15 senttiä lyhyemmälle morsiammelle. Onneksi on vielä aikaa miettiä, sovitella ja tinkiä :D

   Poista
 4. Älkää unohtako ekan tanssinne bisiiä (valssi?) Ja musiikkia/bändiä muutenkin. Myös häät jossa vain notkutaan on peestä joten mielenkiintoista ohjelmaa pitää olla. Ja koska on teidän häät, te päätätte kaiken, jos tahdotte tarjota pizzaa burgereita, kebua ja kananugetteja niin se on sitten niin. Sama koskee pukua, jos tahdot säväyttää niin siitä vaan. Kiinasta saatilaa halvalla oikeasti hyviä, mittojen mukaan tehtyjä pukuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vinkeistäsi! :) Aloitimme itse asiassa listaamaan mahdollisia ensitanssibiisejä juuri pari viikkoa takaisin, ja päätämme sopivimman sitten ensi vuoden puolella. Musiikin suhteen ollaan harkittu DJ:tä tai omaa soittolistaa ja lainattuja kajareita, niin saataisiin monipuolinen, ihan itse valittu musiikkikattaus. Eilen silmään osui häälehteä lueskellessa ajatus, että hääkutsussa voisi pyytää vieraita ilmoittamaan oman lempibiisinsä osallistumisilmoituksen yhteydessä. Se kuulostaa kyllä kivalta ja tulee ehkä käyttöön :)

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥