08 maaliskuuta 2017

NaistenpäiväNaistenpäivä. Ruusuja, suklaata ja shampanjaa, siitähän tässä päivässä on kyse. Naisille osoitetaan, että hekin ovat tärkeitä, ja kiitetään siitä, että nainen jaksaa hoitaa kodin ja lapset, ja näyttää nätiltä, kun mies käy tienaamassa rahaa. Ehkä vähä liioitellun sovinistisesti, mutta niinhän päivä usein markkinoidaan. Mutta hei, tiedätkö ihan oikeasti, minkä takia naistenpäivää on juhlittu jo yli sata vuotta?

Alkujaan naistenpäivä oli kunnianosoitus niille naisille, jotka uskalsivat taistella oikeuksiensa puolesta, ja ensi kerran naistenpäivää vietettiin 1909 Yhdysvalloissa. Naistenpäivän perimmäinen ajatus liittyi tasa-arvotaisteluihin ja jo 1910-luvulla naistenpäivän mielenosoituksissa vaadittiin äänioikeuden lisäksi mm. oikeutta työhön ja koulutukseen ja työsyrjinnän lopettamista.

Mun mielestä on upeaa, miten kaikkien saavutusten jälkeen vielä tänäkin päivänä tätä taistelua naisten oikeuksien puolesta muistetaan. Olitpa sitten cis-, trans-, tai vaikka intersukupuolinen nainen, tämä päivä on sulle. Vaikka saisitkin tänään ruusuja ja suklaata, vietä silti hetkinen miettien kaikkia niitä naisia, joiden ansiosta saat elää sellaisessa maailmassa, jossa elät.

Hyvää naistenpäivää!

Kiinnostuitko naistenpäivän historiasta? Lue ihmeessä lisää täältä!

2 kommenttia:

  1. Mies ei olisi muistanut edes koko päivää jos en aamulla olisi muistuttanut :D Ei se oikeastaan haitannut, koska saan huomiota kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden. Siltikin hienoa, että tällainen päivä on olemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Kyllä munkin mies ensin ujosti kysyi että oliko se tänään ja sitten vasta toivotteli hyvää naistenpäivää :D

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥