26 helmikuuta 2016

#Tyttö_poika-kampanja

Tömähdin ikäväkseni illan surffailun aikana tähän jo paljon kohua herättäneeseen uutiseen, joka kertoo Perussuomalaisten nuorten kamppanjasta nimeltä #tyttö_poika. Se "kehottaa suomalaisia sukupuolivallankumoukseen", jonka tavoitteena on muka korostaa sukupuolien merkitystä. Eli jos fiksuina olentoina rivien välistä yritetään selvittää, mistä tässä kaikessa on kyse, saavutaan surulliseen ultrakonservatiiviseen satamaan, jossa tytöt ovat tyttöjä, pojat poikia ja muut, jotka kuvittelevat voivansa rikkoa tämän kaavan, ovat mielisairaita.

Perussuomalaiset nuoret: On vain kaksi sukupuolta.
#Tyttö_poika-sukupuolikampanja

Markkinointitavaksikin tämä on mulle aivan liian paksua. Aivan kuin he eivät olisi tarpeeksi sohaisseet ampiaispesää. Artikkeleissa puhutaan siitä, miten sukupuolestaan epävarmat "kieltävät sen, mitä oikeasti ovat" ja tekevät "sukupuolten kyseenalaistamisesta johtuvan hämmennyksen takia virhearvioita itsestään ja sukupuolestaan". En tiedä, minkälainen ihminen kehtaa asettua tuollaisten spekulointien taakse.


Ihmisenä, jonka oma kokemus sukupuolesta oli hyvin hataralla pohjalla teini-ikäisenä, tällaisten artikkeleiden löytäminen tuntuu aivan kauhistuttavalta. Herra paratkoon, jos en olisikaan päätynyt tasaiseen cissukupuolisuuteen. Omat teiniajan pelkoni ruumillistuvat näissä persunuorissa, ja en halua edes ajatella, mitä tällaisten artikkelien lukeminen olisi tehnyt itsetunnolleni nuorempana.

Uskoisin, että kyseessä markkinointikikka, jossa paheksuntaa yritetään ihan tahallaan aiheuttaa. Mutta oli se mitä tahansa, tämä heidän älynväläyksensä hyökkää kaikkia sukupuolivähemmistöjä vastaan ja ruokkii asiaan perehtymättömien ihmisten ennakkoluuloja entisestään. Amerikassa transsukupuolisten ihmisten murhatilastot näyttävät punaista juuri tämänkaltaisen tietämättömyyden takia. Puhumattakaan siitä, miten tällaiset paskan jauhannat saavat itsestään epävarmat lapset, nuoret ja aikuisetkin piilottamaan kaiken sen, mitä todella ovat. Pelkästään syrjinnän, kiusaamisen ja fyysisen väkivallan pelosta.


Antakaa kaikkien kukkien kukkia, ja kitkekää pois turhat ennakkoluulot. Sukupuolen monimuotoisuus tekee maailmasta kauniin ja tästä sukupuolien kirjosta pitää levittää tietoutta nuorten keskuudessa. Maailma ei ole mustavalkoinen, ei sunkaan tarvitse olla.

Ole rohkeasti oma itsesi.

6 kommenttia:

 1. Olen samoilla linjoilla sun kanssa. Jotenkin ihan naurettavaa ajatella noin suppeasti, että jos sulla on tietyt värkit haarojen välissä niin sun kuuluu elää sen mukaisesti. Kuitenkin jokaisella sivistyneellä ihmisolennolla on aivot päässään ja tunteet, joiden mukaan elää MITEN ITSE KOKEE PARHAAKSI. Se on tässä tärkeintä.

  Tosiaan eletään vuotta 2016 ja ihmisoikeudet on se kuumaperuna. Tuntuu vain, että persunuoret haluavat juurikin tälläistä mediakohua, jota ovat selvästi saaneetkin. Siksi en jaksa ainakaan tästä kampanjasta välittää sen kummemmin. Pääasia kuitenkin on se, ettei itse mene tuollaiseen pelleilyyn mukaan mitä persut tässä havittelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tämäkin, ja on nuo kamppanjakuvat sun muut aika amatöörimaista matskua. Mutta oikeasti, kampanjan tavoin ajattelevia konservatiivisia ihmisiä on aivan valtava määrä Suomessa. On hirveän pelottavaa, että senkaltaista ajatusmallia nostetaan julkisuuteen, oli kyseessä tosipuhe tai julkisuden tavoittelu. Vaikka negatiivinen julkisuus ja lööppiaika onkin paras mainostuskeino politiikassa, ei ole oikein ruokkia jossakin määrin vaarallisiakin mielipiteitä toisia ihmisiä kohtaan.

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus! En ite meinannut uskoa silmiäni kun tuon kampanjan näin, vaikka trollaisivatkin vaan huomion takia ni ite oon kyllä niin kova provosoitumaan et vedin herneet nenuun välittömästi. Jotenkin eniten ihmetyttää se, että on nuoria ihmisiä, joilla on noin muinaiset ajatusmallit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella, että jos asian takana oikeasti on huomionhakuisuus, joku kokeneempi on heille antanut vinkkiä miten aiheuttaa joukkohysteeriaa. Ja onhan se myönnettävä, itsekin vedin hernemaissipaprikat molempiin sieraimiin, kun aloin ymmärtää mistä tässä oli kyse.

   Poista
 3. halusin vaa tulla sanomaa et oot vissii maailman söpöin.

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥