05 lokakuuta 2015

taasko sä maalailet?


Kyllä, rupesin taas maalaamaan. Mikään ei ole rentouttavampaa kuin istahtaa olohuoneen lattialle, vuorata matto sanomalehdellä ja ruveta läträämään. En ole varma, voiko sitä edes kutsua maalaamiseksi, lempi työvälineihini kuitenkin kuuluu maalien lisäksi suihkepullo ja omat sormet, mutta äärettömän rentouttavaahan se on.


Taidetta? Kokeilevaa, uskaliasta modernismia? Ei. On syytä muistaa, etten ole elämäni aikana koskaan tosissani opiskellut taidetta. Tämä on mun tapani harrastaa nykyisin pinnalla olevaa väriterapiaa, joita varten myydään paljon erilaisia aikuisille suunnattuja värityskirjoja. Mua on kiinnostaneet värityskirjat, mutta jos totta puhutaan, kaipaan opiskelun ohelle jotain suttaavaa, rajoja ylittävää taiteellisuutta enkä säntillistä, millintarkkaa näpertämistä. Sitä tapahtuu aivan riittävästi Illustraattorissa.

Lisäksi nyt pinnalle tulleet värityskirjat ovat melko korkeissa hinnoissa, eikä tähän värittämistapaan tarvitse kuluttaa paljoa varallisuutta. Olen Tigerin kuvaston suurkuluttaja, ja liikkeen maalit ja kankaat ovat huomattavasti huokeampihintaisia kuin "oikeiden" askarteluliikkeiden vastaavat.

Onko joku muu tällainen vanhanaikainen värittämisharrastaja, tai mikä vielä kiinnostavampaa, mitkä ovat teidän mielipiteet aikuisten värityskirjoista?

2 kommenttia:

  1. Monet niistä värityskirjoista on ihania, mut kyllä tommonen sotkemin on viel kivempaa. Ja halvempaa :D Toimiiko Tigerin kankaat ja värit hyvin? Mua meinaan epäilyttää niiden halpa hinta ni en oo uskaltanut kokeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sanoa, etten ole ikinä Tigeristä ostanut mitään, jonka laatu olisi ollut huono. Se kai riippuu hieman siitäkin mitä sieltä etsii, mutta ainakin kaikennäköiset värit, kankaat, kynät ja tussitkin ovat tällaiselle harrastelijalle ihan tarpeeksi hyviä. Tigerin akryylimaali kuivuu noeasti, eikä jää hirveän tahmaiseksi kuten noilla halvemmilla on tapana jäädä :)

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥