02 marraskuuta 2013

Glow jar

Aiemmin blogissani intoilin näistä uusista askarteluvillityksistä; pimeässä hohtavista purkeista jotka kulkee internetissä useimmiten nimellä "glow jar", ja tartuin tuumasta toimeen viileänä torstaiaamuna koulutuntien jälkeen.
Pitkien etsintöjen jälkeen löysin paikallisesta askarteluliike Vitriinistä [ http://www.askarteluliike.fi/tpl_site_05.asp?sua=1&lang=1&s=8 ] pimeässä hohtavan kalvomaalin, jolla useimmiten tehdään koristeita ikkunoihin, mutta se sopi tähänkin tarkoitukseen oikein hyvin. Fun&fancy kalvomaali maksoi hieman alle 10 euroa.

Kyseisen liikkeen hyllyiltä olisi löytynyt myös pimeässä hohtavaa hilettä sekä massaa, joka oli huomattava parannus verrattuna kaupungin muiden askarteluliikkeiden tarjontaan; mua katsottiin kuin mielipuolta ja mumistiin että kyllä meiltä pimeässähohtavia tarroja taitaa löytyä.

Maalipurkissa on eräänlainen suippo nokka, jonka avulla on helppo taiteilla kalvolle kuvia, mutta tähän tarkoitukseen parhaiten sopii aivan tavallinen kapea suti, sillä maali on saatava purkin sisäpuolelle.


Maali tarttuu helposti kiinni pintaan eikä sen kanssa tarvitse paljoa huolehtia valumisesta. Tein purkin sisäpuolelle pieniä pisteitä, mutta voisin veikata, että jälki olisi varmasti aivan yhtä hieno laikkapa viivojen tai "sydänkäyrän" kanssa.

Kuivuessaan maali muuttuu valkoisesta läpinäkyväksi, mikä oli aika mielenkiintoinen yllätys; purkki näyttää siltä kuin sinne olisi jäätynyt pieniä pisaroita. Hohtaakseen maali vaatii latausta auringonvalossa, ja todella pimeän tilan. Jos haluaa, että purkki toimii hämärässä, se on toteutettava väliaikaisemmalla tavalla hohtavien tikkujen avulla. Sääli vain, että harmaat päivät seuraavat toisiaan enkä ole saanut "ladattua" omaa purkkiani niin että saisin siitä kuvan pimeässä. No, mikäli sikäli aurinko viitsisi näyttäytyä tässä lähiaikoina lupaan, että otan kuvan, maksoi mitä maksoi.

Onko kellään muulla kokemuksia näistä, tai muita hyviä askarteluvinkkejä joita voisi toteuttaa pimeässähohtavalla maalilla?

ps: hyvää myöhästynyttä Halloweenia kaikille:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥