08 tammikuuta 2021

Vuosikatsaus: fuck 2020

Ajattelin, etten tekisi vuodesta 2020 ollenkaan tällaista koostetta, koska se oli niin perseestä, mutta tulin toisiin aatoksiin. Eriskummalliset ajat on hyvä tallettaa jonnekin, jotta tulevaisuudessa voi palata tarvittaessa kertaamaan, mitä kummallinen 2020 pitikään sisällään. Joten tässä kuukausikatsaus viime vuodesta:

Tammikuu
Vuosi alkoi toiveikkaana. Julkaisin 1.1.2020 instagramiin storyn, jossa oli välkkyvä Gif, joka kuulutti, että tämä on mun vuosi. Käytiin päiväretkellä uhrilähteellä, söin paljon sushia ja olin aika tyytyväinen elämään. Aloin tammikuussa myös tosissani miettimään unelmia ja aloin työstämään piirrostyyliäni myyvämpään suuntaan. Tatuoiminen ja oma printtikauppa ovat nyt pysyvästi mun viiden vuoden suunnitelmassani.


Helmikuu
Helmikuussa ehdittiin tekemään viikonloppureissu Helsinkiin kun parannuin viikonmittaisesta flunssastani. Kierrettiin taidenäyttely, käytiin katsastamassa Helsingin kirjasto ja ostin hunajakalsiitin. Yövyttiin Finn hotellissa ihan vain siksi, että saatiin vihiä, että joillakin oli ollut siellä yliluonnollisia kokemuksia, mutta harmillisesti hotellin kummitusta ei tavattu.


Maaliskuu

Maaliskuussa kaikki pysähtyi. Käytiin heti kuun alussa piipahtamassa Tampereella katsomassa Blackousticin keikkaa ja viettämässä siellä rentoa viikonloppua, mutta little did we know se olikin vuoden viimeinen kunnon reissu. Just ennen koronaa ehdin käymään Helsingissä hakemassa loitsupullotatuointini, ja sen jälkeen koko Suomi meni full lockdown -modeen.

Muuten maaliskuu menikin aika lailla kotona kyhjöttäen. Koronapaniikki oli ihan huipussaan, ja kukaan ei oikein tiennyt, miten asiaa pitäisi lähestyä. Vietin karanteenisynttärit itsekseni, rummuttelin, ihastelin huonekasveja. Elämä muuttui hirveän yksinkertaiseksi.


Huhtikuu
Olikohan se huhtikuuta, kun autoin muutossa? En kuollaksenikaan muista :D Huhtikuussa mieleenpainuvimpia juttuja Lyttylän Pirunpesä ja vuoden viimeinen roskien keräily ennen toukokuun loukkaantumista. Roskakeräysreissulla alkoi löytyä myös Porissa kertakäyttöhanskoja ja hengitysmaskeja, eikä roskatilanne ole ainakaan yhtään parantunut niistä ajoista.
Toukokuu
Toukokuussa oli paljon hyvää, mutta se oli myös erittäin perseestä. Vietettiin karanteenivappua, suunnittelin printtejä ja polttokolvasin itselleni personalisoidun spiritismilaudan.

Toukokuun lopussa onnistuin rikkomaan polveni oikein kunnolla. Imuroin kotona, ja kyykistyessäni tarkistamaan pölypussin täysinäisyyttä mun polveni rusahti sijoiltaan ja kaaduin karjuen lattialle. Niin pahasti en ole ennen loukannut polveani; en pystynyt kävelemään ollenkaan pariin päivään ja tuo tapaturma tuntuu vielä yli puolen vuoden jälkeen polvessa.


Kesäkuu
Kesäkuun alussa lähipiirissä tapahtunut yllättävä kuolemantapaus langetti varjon koko kesälle.

Yritin kuntouttaa polvea, kävely oli kivuliasta ja lyhyenkin matkan käveleminen pakotti mut loppupäiväksi makuuasentoon. Vähän ennen juhannusta kävin näyttämällä polveani lääkärissä, ja lääkäri määräsi mulle pakkolepoa. Lääkärillä oli pokkaa kirjoittaa mun omakantaani, että mun jalassani on "hyvä ja tukeva polvi", joka tuntui aikamoiselta iskulta vasten kasvoja 13 vuoden polvivaivojen jälkeen.

Kesäkuussa olin myös ekaa kertaa aikoihin kokoaikatyötön (yleensä teen töitä osa-aikaisena), ja kulutin aikaa keksimällä vaihtoehtoisia aktiviteetteja, joissa ei tarvitsisi rasittaa polvea tai kukkaroa. Join siideriä, kuuntelin musiikkia ja tussasin Ladan kylkeä parkkipaikalla aurinkoisina iltoina. Kesäkuu oli pyhitetty halvoille taideprojekteille ja lepäämiselle.


Heinäkuu
Kävelykyky alkoi palautua, ja päätin osoittaa vähän rakkautta paskaa polveani varten ja hain elämäni ensimmäisen walk in -tatuoinnin jalkaani. Kirittiin Juhan kanssa polvivaivojen takia missattuja kesäiltoja ja kierrettiin Porin hylättyjä, urbaaneja paikkoja. Heinäkuu loi toivoa loppuvuodelle.


Elokuu
Elokuussa oli ultimaattinen kävelykyvyn koettelemus, kun lähdettiin telttailemaan Helvetinjärvelle. Yhteensä kahdeksan kilometrin (?) mittainen minivaellus vielä vähän epävarmalla polvella ei ajatuksen tasolla ollut hirveän paha, mutta melkein kymmenen kilon rinkka selässä loppumattomia portaita kiivetessä usko telttapaikalle pääsemisestä oli koetuksella. Reissu oli (näin jälkikäteen ajateltuna) mielettömän hieno, Helvetinjärvelle on lähdettävä joskus uudestaan!

Elokuussa päästiin käymään myös Hämeenlinnan markkinoilla. Kesällä ei ollut vielä mitään tietoa, miten pahasti koronan kakkosaalto tulisi loppuvuodesta iskemään, ja hetken verran tuntui, että asiat oli palaamassa takaisin normaaliin. 

Tein myös kylppärissä labrakokeita hiuksillani ja värjäsin hiukset sinisestä oransseiksi.Syyskuu
Rikoin kännykkäni, kun tiputin mikron päällä olevan metallirasian sen päälle, ostin uuden, aloin venyttämään korvia, käytiin Pirunvuorella ja kotoiltiin. Tässä vaiheessa korona-arki alkoi tuntua normaalilta, eikä koronarajoitteet enää vaivanneet samalla tavalla kuin aiemmin.Lokakuu
Lokakuu oli kiireinen. Kävin koronatestissä, ja kun sain negatiivisen tuloksen, aloiteltiin Halloween-bileiden valmistelu. Meillä oli suunniteltuna kokoontumisrajoitusten sallima parinkymmenen hengen kauhupeli / halloween-bileet pyhäinpäivänä. Järjestelyihin upposi järjetön määrä tunteja, ja sitten yksi meistä järjestäjistä altistui koronalle, ja bileet siirrettiin melkein kuukaudella eteenpäin.


Marraskuu
Marraskuussa melkein kaikki vapaa-aika menikin Halloweenin viimeistelyyn. Kuukauden aikana jännitettiin kokoontumisrajoitusten tiukentumista, altistumisia ja viime hetken koronatestin tulosten viivästymistä, mutta saatiin juhla järjestettyä kokoontumisrajoitusten sallimissa rajoissa. Kauhupelistä lisätietoja ja lisäkuvia täällä.

Meidän parinkymmenen hengen bileet kutistuivat siirtämisten ja viime hetken epävarmuuksien takia kahdentoista tyypin illanviettoon. Kaksitoista tyyppiä mahtui mökkiin mukavan ilmavasti, parinkymmenen ihmisen kanssa tilan rajallisuus olisi varmasti hankaloittanut illan kulkua. Ensi vuodelle toivon vähemmän kaaottista järjestelyä, enemmän pelaajia kauhupeliin ja ehkä vähän pienitöisempää kauhupeliä. Murhamysteeri voisi olla kiva ja simppeli.


Joulukuu
Joulukuussa vietettiin joulua, saatiin koronavuoden loppuun viimeiset sydämentykytykset ja halusin päättää tän hullun vuoden pamauksella. Nappasin Studio Laura Kosken peruutusajan uudenvuoden aatolle ja sain säärtäni koristamaan mielettömän upean peikonlehden, joka oltiin alkujaan aikataulutettu vuoden päähän. Kiva päättää vuosi niin, että tästä hullusta vuodesta jää kotia symboloiva tatuointi, joka on paskan polvivuoden kunniaksi hakattuna huonon jalkani sääreen.

Vähän ennen joulua koronaärsytys kohdistui taas hiuksiin, ja ne vaihtoivat väriä oranssista vihreään.

Aika vuosi. Toivottavasti toista tällaista vuotta ei ole tulossa ihan vähään aikaan.

4 kommenttia:

 1. Jos jotain positiivista, niin kauniita tatuointeja näyttää ainakin mahtuneen sun vuoteen reilusti. Toivottavasti tämä alkanut vuosi tuo mukanaan sinulle enemmän kivoja juttuja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin. Ihan näin rankaa vuotta ei ole vielä tullut vastaan, toivotaan, että 2020 oli yksittäistapaus :D

   Poista
 2. Toivotaan, että tämä vuosi olisi parempi, vaikka vähän pahaenteiseltä näyttää.. Mä kuitenkin elättelen suuresti toiveita, että saan normikesän festareineen ja terasseilla istumisineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan. Onneksi silti tähän eristyneisyyteen on jo jollain tavalla tottunut. Mä en halua suunnitella mitään reissuja tai festareita kesälle ennen kuin koronatilastot lähtevät kunnolla laskuun ja annetut rokotteet alkavat puremaan.

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥