06 marraskuuta 2020

Projektina tatuointihiha

Mun on pitänyt kirjoitella tänne muistiin fiiliksiä mun hihaprojektistani, mutta jotenkin inspiraatio postauksen tekoon on laahannut. Pari eri versiota postaksesta jo hahmottelinkin, mutta ne päätyivät hylättyihin luonnoksiin, sillä niistä ei tullut "tarpeeksi kiinnostavia". Nyt kuitenkin haluan ottaa aiheen uudestaan käsittelyyn, sillä sain just varattua itselleni tatuointiajan, jossa tätä projektia jatketaan!

Oon miettinyt tatuointihihan hankkimista jo useamman vuoden. Ekan kerran ajatus hihatatuoinnista hiipi mieleen, kun jouduin päättämään unelmatatuoijani Fukarin tatuoinnin paikan vuonna 2017, kun puolalainen taiteilija tuli vierailemaan Suomeen. Fukari on ollut mulle teini-iästä asti iso inspiraation lähde, ja iso syy sille, miksi itse piirrän vielä tänäkin päivänä. Halusin jotain isoa, sillä tiesin kyseessä olevan once in a lifetime -tilanne. Mietin pääni puhki, ottaisinko häneltä kuvan reiteen vai käsivarteen. Silloin en yhtään tiennyt, mitä muuta käsivarteeni haluaisin ja kyseessä oli mun toinen tatuointi, joten päädyin ottamaan kuvan reiteen. Se oli hyvä päätös. Hihaprojektin teema konkretisoitui vasta viime vuonna, eikä reidestäni löytyvä Cubone olisi sopinut kokonaisuuteen yhtään.

Tatuointikokonaisuuksien teemat on mulle tärkeämpiä kuin yksittäisten tatuointien merkitykset, ja mulla menikin yli kaksi vuotta siinä, kun mietin, minkä teeman ympärille halusin lähteä rakentamaan mun hihaani. Viime vuonna tajusin, että mun kiinnostukseni okkultismiin, noituuteen ja vanhoihin uskomuksiin tarjoaisi sopivan synkän ja laajan aihepiirin patch work sleeveen. Aloitin hihaprojektin pikkuisella lakanakummituksella, ja löin mielessäni teeman lukkoon. Kummitus pohjautuu mun omaan piirrokseeni, ja sen on tehnyt Fera Obscura viime vuoden marraskuussa.

Totuttelin näkyvämpään tatuointiin jonkin aikaa, ja tämän vuoden maaliskuussa hiha täydentyi loitsupullolla. Mun visiot tatuoinnista oli huomattavasti tylsemmät ja kunnianhimottomammat, mutta onneksi olin ottanut ylimääräistä valuuttaa mukaan, olin avoimin mielin ja Blackcap Tattoon Kertun kanssa keskusteltiin design ja asettelu uusiksi. Loitsupullo on ehdottomasti yksi mun lempitatuointeja, ja toi korpin jalka, joka oli kokonaan Kertun idea, on mun lempiyksityiskohta kaikista mun tatuoinneistani.

Miten projekti sitten tästä eteenpäin jatkuu?

Mikäli sikäli korona ei sekota suunnitelmia, menen Kertun piinapenkkiin taas ensi vuoden maaliskuussa. Kerttu vierailee silloin Jyväskyläläisessä tatuointiliikkeessä, ja matka Porista sinne on vähän inhimillisempi kuin Kertun kotistudiolle Ouluun. Tarkoituksena olisi täyttää loitsupullon yläpuolelle jäänyt tyhjä tila kyykäärmeellä. Käärmeet on Suomen vanhoissa uskomuksissa tosi keskeisiä hahmoja, ja erityisesti kyykäärme on tosi väärinymmärretty eläin. Kyykäärme on ollut mun to-do-listallani viime vuoden kesästä asti, ja tiedän, että se täyttää ton osan käsivarresta tosi kivasti.

Käärmetatuoinnit tuntuu tällä hetkellä olevan tosi haluttuja, ja toivon, että se on merkki siitä, että käärmeiden turha demonisointi olisi loppumassa. Fiilistelen myös isosti Big Brotherissa olevaa käärmemies Timoa, joka lähti taloon tavoitteenaan tuoda tietoisuutta käärmeistä ohjelman katsojille. Oon viime kuukausina myös nähnyt ennätysmäärän kyykäärmetatuointeja somessa ja kuullut useammalta tyypiltä, että tää olisi niitä puhutteleva aihe, onneksi tää aihe on tosi muuntautumiskykyinen, ja jokainen kyykäärmetatuointi on varmasti uniikki.


Muita ideoita, jotka toistaiseksi ovat vain ideoita, olisi ottaa kaikkinäkevää silmää kyynärtaipeen yläpuolelle ja ouija-laudan planchettea sisähauikseen. Tietty ideat ovat vain ideoita, ja ne saattavat muuttua vielä moneen kertaan ennen kuin lyön niitä päässäni lukkoon, ja varaan aikaa sopivalle artistille.

Tyylillisesti mun tarkoitus on ottaa tähän hihaan enimmäkseen neo traditional -matskua synkeissä sävyissä, ja laittaa väleihin ehkä vähän blackworkkiä. Tahdon myös täyttää käsivarren yläosan ensin, ja vasta sitten mietin käsivarren alaosaa. Sillä tavoin saan totuteltua tähän näkyvämmin, raskaammin tatuoituna liikkumiseen ennen kuin otan kuvia, joita ei saa isolla T-paidalla piiloon. 

Millaisia tatuointeja sulta löytyy? Onko sulla suunnitelmissa hihatatuoinnin ottaminen, tai oletko sellaisen itsellesi jo hankkinut? Olisi kiva keskustella aiheesta lisää kommenteissa!6 kommenttia:

 1. Noi on tosi kauniita tatuointeja!En ole itse koskaan haaveillut jonkin kokonaisen ruumiinosan (oli se sitten käsi tai jalka) peittävästä tatuointien kollaasista, ja tässä postauksessa oli mielenkiintosita pohdintaa aiheesta! En ollut tullut ajatelleeksi, että niissä on tietysti (tai toivon mukaan) joku teema, joka luo niistä yhtenäisen kokonaisuuden. :D Tämä okkultistinen kokonaisuus käsivarressasi tulee varmasti olemaan ihana! Mulla itsellä on yksi tatuointi, joka näkyy lähinnä uimarannalla. Joskus jopa olen onnistunut unohtamaan, että mulla on tatuointi, ja sitten kun huomaan sen peilistä, yllätyn iloisesti. :'D Oletko ajatellut teetättää koko hihan samalla tatuointitaiteilijalla, vai otatko sinne eri ihmsiten töitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ite törmännyt siihen, että on aika fifty-fifty, että valitseeko porukka hihoilleen yhtenäistä teemaa vai ei. Jotkut lähtee hihojaan täyttämään suunnittelemattomammin ja luottavat siihen, että kokonaisuudesta tulee soljuva ja yhteensopiva, vaikka yhtenäistä teemaa ei olisi. Mun päätöksenvaikeuteen teeman valinta on helpottanut hirmuisesti, sillä näiden raamien sisällä erilaisten pikkukuvien aiheita on helpompi suunnitella.

   Tällä hetkellä hihaan on tosiaan osallistunut kaksi artistia, ja oon miettinyt, että täytettä olisi kiva saada tähän muiltakin tatuoijilta. Kerttu, joka teki tuon loitsupullon ja jolle meen nyt hakemaan jatkoa on tosi suosittu artisti, viimeksi sen ajanvaraus oli auki 15 minuuttia, ennen kuin kalenteri täyttyi. Jos ajanvaraus hänelle jossain vaiheessa hankaloituu, tykkäisin kyllä käydä tutustumassa muihinkin neo trad -artisteihin, jotka Suomessa tatuoivat. Täytyy vaan olla tosi tarkka siitä, että tyylit toimivat keskenään.

   Poista
 2. Ihania tatuointeja! Ja tosi mielenkiintosen teeman olet hihallesi valinnut. Mä aina ihastelen Feran flasheja sen sivuilta, ehkäpä joskus hankin häneltä yhden tatuoinnin. Mäkin olen miettinyt hihaa, mulla on nyt oikeessa kädessä ranteessa puolikuu ja sen alapuolella yöperhonen, jossa on puolikuu, joten hihan teema ois aika selkee. :D Haluaisin ottaa Krunikan Leimassa olkavarren peittävän tatuoinnin, jossa olisi black work-tyylillä tehtyjä suomalaisia luonnonkukkia ja sinne sekaan olisi kiva saada pieniä yöperhosia niin mätsäis sitten käsivarren tatuointien kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi, sun suunnitelma kuulostaa kivalta! Krunikan Leimassa on myös kovia tekijöitä, sieltä saa varmasti hyvännäköisen lopputuloksen. Luontoteemaiset hihat on usein mielettömän hienoja, ja kun niihin heittää pieniä maagisia yksityiskohtia, kuunsirppejä sun muuta, niin se viimeistelee hihan hienosti :)

   Poista
 3. great tattoos!
  i have got my new one one week ago *-*

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ♥